Tijdelijke Black Friday actie bij De Lookbookclub!

Fashion Trends: Kerst en Oud & Nieuw 2014

Van avondjurk tot vrouwelijke smoking

Bij het zoeken naar de perfecte outfit voor de feestdagen heb je dit jaar keuze uit tal van mogelijkheden en trends: het klassieke zwarte jurkje, een lange avondjurk vol glitters, een cocktailjurkje met een vestje van ‘fake fur’ of een jurkje in de kleur van edelstenen. Of gaat je voorkeur uit naar een vrouwelijke smoking? Deze winter is de feestmode uitbundig, speels, sexy, en geraffineerd. Leef je uit met kant, pailletten, goud, zilver of transparante en glanzende stoffen. 

Little black dress

Zwart blijft natuurlijk de absolute kleur bij uitstek voor de feestdagen. Deze winter zie je veel zwarte jurkjes met veertjes of franjes (fringe), helemaal hip! Het doet denken aan de jaren ’20 en ’30. Maak met behulp van accessoires je ‘partylook’ helemaal compleet. Denk hierbij aan een grote ketting met een glamorous look en maak het af met een rode lippenstift. Vergeet niet een bijpassend tasje of clutch,  dit tasje is heel praktisch voor de feestavonden. Het enige wat je deze avond nodig hebt is (naast je telefoon en je sleutels natuurlijk) een spiegeltje en een lippenstift om bij te werken.

Tip: mocht je je haar op willen steken dan zijn de haarspelden met veertjes erg leuk. Trek zwarte pantykousen aan (eventueel jarretels en hold-up kousen) en je zwarte pumps, en je bent onweerstaanbaar!

Vrouwelijke smoking

De vrouwelijke smoking, HET geschenk van Yves Saint Laurent aan de vrouw, is minstens net zo geraffineerd en sexy als de mooiste avondjurk. Al is de vrouwelijke smoking nog zo klassiek, dit seizoen een echte trend! De vrouwelijke smoking van deze winter heeft uitgesproken schouders, dat wil zeggen, het accent ligt op de schouders (ideaal voor de vrouw met smalle schouders). Kies voor een zwarte ‘glitter’ top of voor een mooie blouse of top, die je onder je (open) jasje draagt. Natuurlijk afgemaakt met echte ‘killerheels’ voor de vrouwelijke touch. 🙂

Goud en Zilver

Kies deze feestdagen voor gouden en zilveren jurkjes met oogverblindende pailletten. Altijd feestelijk en een goede keuze. Combineer het met een mooie tint panty in huidskleur of een zwarte panty en feestelijke (zwarte, gouden, zilveren of gekleurde) pump met (hoge!) hakken.

Kant

Wie romantisch en verleidelijk de feestdagen in wilt gaan, kiest voor kanten en opengewerkte jurken. Dit seizoen niet weg te denken in de feestmode. Combineer een zwart jurkje met daaroverheen een zwart kanten jurkje en draag ze laag over laag. Eindig met een klein en kort (driekwartmouw) zacht wol ogend vestje. Het zal de modeliefhebbers onder jullie niet ontgaan zijn: zwart kant is helemaal van nu.

Cocktailjurken in edelsteenkleuren

Wil je geen zwart en ga je voor de cocktailjurk dan zijn er deze winter de prachtigste kleuren om uit te kiezen. Probeer eens smaragdgroen met paars te combineren, een prachtige combinatie. Natuurlijk is een kleur ook heel mooi en dan afgemaakt met zwart in de accessoires en pumps. Chique edelsteenkleuren – smaragdgroen, robijnrood, saffierblauw – zie je deze feestdagen ook. Zeker in het strapless model kom je sexy en flitsend voor de dag.

Gala

Heb je een gala feest? Haal dan alles uit de kast en wees niet bang om te overdrijven. Voor gala kies je natuurlijk voor een spectaculaire jurk. Wees niet te bescheiden, een gala vraagt om een droomjurk. Denk ook aan satijnen handschoenen, bijpassend tasje (clutch!) en sieraden. Prachtige oorbellen doen het goed bij een strapless jurk. Denk eraan: draag of oorbellen, of een ketting! Anders wordt het teveel van het goede. 😉
En vergeet niet: bij een dramatische jurk past ook de juiste make-up. Smokey-eyes en veel lagen mascara. En wellicht rode lippenstift. Maak het niet te bont, leg het accent op de ogen of op de mond! Ben je het niet gewend om make-up te dragen? Houdt het dan zo naturel mogelijk. Ga voor mascara, een vleugje lipgloss en voel je de ster van de avond!

Dit vind je vast ook leuk:

  1. Shapewear 
  2. Welke jas past bij jou?
  3. De tas van toen tot nu
  4. Welke bril past bij jou?
  5. Make-up trends winter 2014-2015
  6. Dresscodes
  7. Do’s & dont’s zakelijke kleding 
  8. De meest gemaakte fouten bij zakelijke kleding!
  9. Tassen & Schoenen Winter 2014-2015