Tijdelijke Black Friday actie bij De Lookbookclub!

Trends: tassen zomer 2016

De afgelopen weken heb je de belangrijkste trends voor de lente en zomer van 2016 al kunnen lezen. Niet in één blog maar in zeven blogs!

Met o.a. trends op het gebied van kleuren en vervolgens in willekeurige volgorde;  de kledingtrends, stoffen en patronen, denim trends, schoenen & tassen en natuurlijk de musthaves van komend seizoen.
Dus elke week een ander thema met daarbij passende lookbooks van kleding en accessoires.

Hou de social media met onze blogs de komende weken dus in de gaten!

Wil je echt niks missen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsupdate van kledingstyliste.nl  EN ontvang dan tevens in 10 dagen het gratis E-book met 10 tips voor een overzichtelijke kledingkast (goede voorbereiding op het nieuwe mode seizoen).
Hoe schrijf je je gratis in? Rechtsboven in de hoek vul je je naam en emailadres in en je krijgt alles in je mailbox! (vergeet niet op de bevestigingslink te klikken die je toegestuurd krijgt na inschrijving 😉

Heb je een blog gemist? Hieronder alle blogs op een rijtje:

  1. Welke kleuren voor het voorjaar/zomer  2016
  2. Kledingtrends: welke kledingstijlen en invloeden gaan we zien?
  3. Wat zijn de patronen, prints en stoffen voor aankomende zomer?
  4. Welke Musthaves moet je in je kledingkast hebben?
  5. Denim trends zomer 2016
  6. Schoenen trends zomer 2016: Wat zijn de trends en wat ga je zien?
  7. Tassen trends zomer 2016.

Trends tassen zomer 2016

Wat opvalt dit seizoen is dat de trends voor komende zomer nogal uiteenlopen. Van opvallende eyecatchers tot ingetogen modellen. Maar ook klassieke designs met ronde hengsels en strakke rechthoekige ontwerpen gaan we zien. Zo is er voor eenieder wat wils en dat is goed nieuws. En om je een beetje te helpen hebben wij de acht leukste tassen trends van lente/zomer 2016 op een rij gezet aan de hand van de modeshows die plaatsvonden in New York, Londen, Milaan en Parijs.

De backpack

De rugzak reist al een paar seizoenen met ons mee door fashion land en is een blijver. De backpack is niet alleen praktisch, maar ook super ‘stylish’. Of je nou op weg bent naar je werk of je gaat een shoppen, de rugzak is een must om al je spulletjes in mee te nemen en ervoor zorgt dat je handen vrij zijn en je bent nog fashionable ook.

The satchel bag of zadeltas

De zadel tas is terug. Ook wel ‘Crossbody’ tas genoemd en is  helemaal on-trend dit seizoen. Dit halfronde model met een flap als sluiting is beter bekend uit de prairie-movies en is een stoere tas die perfect is voor iedere dag. Gezien bij vele ‘streetstyle’ icons. Het is een echte alleskunner: draag ze tijdens een dagje shoppen, neem ze mee naar het werk of tijdens het uitgaan. Super handig want je hebt wederom net als met de rugzak, je handen lekker vrij en je bent helemaal hip!

 

Wit

Wij willen wit, spierwit! Waar vorige zomer de witte sneakers het straatbeeld domineerden en ook dit jaar nog veel te zien is, zullen het dit jaar de witte tassen zijn die de populaire bloggers laten schitteren op hun blog. Proenza Schouler, Miu Miu en Marc Jacobs gaven het voorbeeld op de catwalk.

 

 

Metallics
We mogen opvallen dit voorjaar, het liefste met een kleine futuristische touch waar de metallic kleuren jou bij kunnen helpen. Want ja, als je dan toch een trendsetter bent, kan je daar maar beter in uitblinken. De zilveren tassen Chanel, 3.1 Phillip Lim en Marni waren de hit op de runway. Bovendien zijn de metallics makkelijk te combineren, dus neem snel een kijkje bij de nieuwe tassen van Michael Kors en Gianni Chiarini.

 

Fringes, a lot of fringes
Heb jij al een fringe of tasje met franjers op jouw wishlist staan? De designers DVF, Roberto Cavalli en Emilio Pucci geven u groot gelijk. De franjes zijn nog steeds helemaal on trend en zoals deze modeontwerpers laten zien, mogen het zelfs heel veel franjes zijn. Wij hopen dat u straks frivool de zomer in kunt wandelen met je nieuwe tas.

 

 

Het ronde handvat
‘Round is the way to handle things’ in Spring/Summer 2016. Zoals de toonaangevende designers zoals Miu Miu, Tods en Gucci lieten zien tijdens hun show, hoort het ronde handvat boven aan de tas, net zoals bij de nieuwe snoepjes van Furla en Michael Kors.

 

 

Leer met ketting 
De zilveren ketting aan de tas heeft vorig jaar al hun entree gemaakt en gelukkig zijn deze ook dit seizoen weer terug. De modellen van Proenza Schouler, Louis Vuitton en Gucci liepen de catwalk op met deze ‘eye catchets’. Zoals ook de tassen uit de voorjaarscollectie van LoveMoschino en DKNY bewijzen, geeft die ketting de leren tas een vlot, stoer, stijlvol en exclusief aangezicht.

 

 

Rechte hoeken
Geen revolutionaire trend, maar zeker wel een die recht heeft op groot gevolg. Chloe, BOSS and Christopher Kane show you how it’s done. Of je nu voor een exotische dierenprint, felle kleuren of een zachte nude kleur gaat, met een rechthoek aan uw arm heeft u de perfecte tas van april tot september.

 

Flap it over
Deze tas is modieus, praktisch in gebruik en gaat makkelijk dicht. Niet met een rits, maar met een flap. Het is een handige en snelle manier om je tas af te sluiten en het doet niets af aan de stijl, kijk maar naar 3.1 Phillip Lim, Chloe en Fendi. Bovendien blijven de items veilig in jouw tas als je je door de drukke menigte begeeft naar je afspraak. Spreekt deze trend je aan? Dan hebben de merken Unisa en Peter Kaiser daar de keus in.

 

Bron: Pinterest

Bekijk hier de lookbooks die we voor je gemaakt hebben

Dit vind je vast ook leuk:

  1. Denim trends  zomer 2016
  2. Musthaves zomer 2016
  3. Patronen en prints zomer 2016
  4. Trends voorjaar/zomer 2016 kledingstijlen
  5. Lookbook modetrends zomer 2016 kledingstijlen
  6. Trends: welke kleuren zien we in voorjaar/zomer 2016
  7. Lookbooks kleuren voorjaar/zomer 2016
  8. Gratis kleurentest
  9. Streetstyle Fashion: tips & inspiratie
  10. Shapewear
  11. De tas van toen tot nu
  12. Welke bril past bij jou?

Tip

Kies voor de kleuren die bij jou passen!
Al je bijvoorbeeld een ‘koel’ kleurtype bent, kun je ook zeker de mooie warme tinten dragen. Let dan op dat je de juiste kleuren rondom het gezicht draagt en de kleuren die jou minder flatteren bijvoorbeeld in de broek of rok. Je kunt ook met een sjaal jouw kleuren aanvullen aan de bovenkant. Of maak je wat ‘meer’ op zodat je toch jouw uitstraling behoudt.
Dat geldt natuurlijk andersom voor de ‘warme’ kleurtypes. 😉 Succes!

Ontdek hier welk kleurtype je bent en doe de gratis kleurentest!

Of wil je liever advies & tips van een expert? Dat kan!
Bestel dan het online kleuradvies en krijg binnen 72 uur het advies & tips in je mailbox.