Tijdelijke Black Friday actie bij De Lookbookclub!

Dresscodes: vrouwen

Dresscodes kom je zowel tegen bij zakelijke als sociale gelegenheden.
Als je te maken krijgt met een uitnodiging waarop 1 van onderstaande Dresscodes staat, is het handig om te weten wat je aan moet doen en wat juist niet.
We verdelen de Dresscodes in 2 groepen. Zakelijk/Sociaal en Feestelijk.

Zakelijke en Sociale gelegenheden

Zoals bijvoorbeeld casual of smart casual. Wat is nu het verschil? Wat trek je dan aan?
Ook een veel voorkomende Dresscode is Tenue de Ville.
Denk hierbij ook aan inauguratie, promotie en receptie bijeenkomsten.

Feestelijke gelegenheden

Wat trek je nu aan bij Dresscode Cocktail of Black Tie of White Tie?

Lees het hieronder en doe er je voordeel mee zodat je altijd kunt teruglezen wat je bij welke Dresscode moet aantrekken.

Dresscodes

Casual

De kleding is informeel, sportief, comfortabel en wordt ook wel vrijetijdskleding genoemd.
Je kunt naast een katoenen broek ook kiezen voor een  jeans of bijvoorbeeld een sportieve rok. Er zijn veel trendy combinaties mogelijk. Jeans is bij deze Dresscode geoorloofd!
Look J1stoer3printrokklassiek met gaten jeansLook K7stoer

 

Smart Casual

De Smart Casual stijl zit tussen informeel en formeel in. Smart staat voor ‘netjes’ en Casual voor vrijetijdskleding. Als je het dus letterlijk vertaalt, krijg je ‘nette vrijetijdskleding’. Het is echt de bedoeling dat je ‘netjes’gekleed gaat!
Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld voor ‘nette’ broek of rok met blouse, top en eventueel aangevuld met een blazer  of  jasje. Of voor een mooie jumpsuit met klassieke blazer. Kijk uit met teveel prints en schreeuwerige kleuren.
Smart Casual wordt steeds meer toegepast in de zakelijke wereld. De ‘zakelijke’ kleding is de afgelopen jaren meer richting deze kledingstijl gegaan. De strakke pakken met stropdas of mantelpakjes zien we steeds minder. Er is meer ruimte gekomen om je eigen identiteit in de kledingstijl te brengen.
Kleuren die goed bij de Smart Casual Dresscode passen zijn rood, wit, donkerblauw, pastel, bruin en beigetinten. Jeans is niet geoorloofd!
Look H13 hfstoerLook K9 hfklassiekLook L3 hf klassiekLook-M-17

 

Tenue de Ville

Tenue de Ville betekend letterlijk stadskleding. Deze Dresscode is netjes en komt vaak voor bij recepties en ontvangsten. De dames trekken een nette jurk of rok aan met de lengte op of over de knie. Ook een broekpak of mantelpakje behoren tot de mogelijkheden. Hou de blazer of het jasje aan. De dames dragen altijd een panty of maillot, blote benen zijn ‘not done’ bij Tenue de Ville.
Draag hierbij nette schoenen met een hak (liefst halfhoog) of laarzen die niet te grof  en stijlvol zijn! Een hoed behoort tot de mogelijkheden maar is niet verplicht! Jeans is ongeoorloofd!
broekpak trendytenue de villetenue de villetenuedeville

 

 

 

 

 

 

 

 

Cocktail

Cocktail is een feestelijke dresscode en draag je een ‘cocktailjurk’. Bij deze Dresscode mag je een kort jurkje dragen en je favoriete jurkje aandoen. Deze mag alle kleuren. Draag bij het jurkje mooie killerheels (pumps) en maak je outfit sexy! Hou er wel rekening mee dat het niet te gek is. Dus of je benen of je borsten (niet te laag decollete) kun je laten zien. Beide wordt het te en snel ordinair. Hou je niet van jurkjes dan kun je een vrouwelijk en sexy broekpak aan doen met killerheels. Draag als tas een leuke clutch bij je jurkje of broekpak!
cocktail breokpak cocktail classic cocktail plussize cocktail trendy cocktail

 

Black Tie

Black Tie staat voor chic en elegant! Een avondjurk is officieel verplicht alleen zie je tegenwoordig dat een chique cocktailjurk ook mag.
Hou het decolleté elegant dus bescheiden. Je bent vrij in de kleurkeuze.
Kies een schoen met hak (mag ook een peeptoe). Voor je schoenen en tas (clutch) geldt eigenlijk in alle gevallen dat ze moeten matchen. Dit betekent niet dat ze allemaal in dezelfde kleuren moeten zijn, maar in ieder geval wel ton-sûr-ton (zelfde kleurtoon).
Halflange handschoenen maken je outfit af.
Besteedt ook extra aandacht aan uw kapsel, make-up (glamorous) en sieraden. Want Black Tie is een echte gelegenheid om je sieraden en juwelen te showen zolang het maar stijlvol is. Een jas over je galajurk en een horloge is ‘not done’! Kies als jas voor een stola.

white-tiehalflangdaphnedekkers-blacktie

 

White Tie

De White Tie is de ‘strengste’ Dresscode die er is. Het is nog formeler en chiquer dan de Black Tie.
De dames dragen altijd een lange avondjurk met of zonder decolleté en liefst met lange handschoenen of lange mouwen. Draag de ringen onder de handschoenen (of geen) en de armband over de handschoen.
Haal alles uit de kast ook voor wat betreft de make-up en het haar. Laat het eventueel door een professional doen. Qua sieraden is het wat meer bescheiden en een horloge is ‘not done’. Stem schoenen en tas op elkaar af.

Linker_kolom_foto natan_belgisch_staatsbezoek_2006_maxima White Tie_dames

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier en bekijk de bijpassende lookbooks

Dit vind je vast ook leuk:

  1. Do’s & dont’s zakelijke kleding
  2. De meest gemaakte fouten bij zakelijke kleding!
  3. Modekleuren Winter 2014-2015
  4. Trends en ‘musthaves’ voor aankomende winter
  5. Patronen en stoffen voor de Herfst/Winter 2014-2015
  6. Tassen & Schoenen Winter 2014-2015

Tot volgende week!

Stijlvolle groet,
Astrid Toussaint
Astrid profielfoto