a4556002d16e210ca5e5c39c2148a2ce

 

3 broeken, 3 paar schoenen, 3 jasjes, 4 tops en 2 sjaals

Voor werk en vrije tijd kun je met bovenstaande items vele kanten op!

 

Maak je favoriete combinatie en laat me weten hoeveel outfits jij ziet!

 

Onder alle reacties verloot ik een persoonlijk kledingadvies!

Doe je mee?

Laat je reactie hieronder achter en zet  jouw combinatie erbij, dan zet ik ze aan het einde van de maand onder dit lookbook erbij!
Ben benieuwd naar jullie creativiteit! 🙂

  

.facebook_62686198

Karin Michaelis

Van harte gefeliciteerd, met het kleding- en kleuradvies bij mij thuis!

Je gaf aan dat je heel graag een kledingadvies wilde winnen! Ik heb jouw naam uit de hoge hoed getrokken tussen de vele inzenders!
Hoe je de 3 basisbroeken 3 paar schoenen, 3 jasjes, 4 tops en 2 sjaals het beste kunt combineren vertel ik je als je je prijs komt halen. Dan laat ik je ook zien welke kleuren jouw het beste staan en hoe je je sterke punten van je lichaam kunt accentueren!
Voor de andere deelnemers hoop ik dat ze zich toch meer bewust zijn dat je met een aantal kledingstukken heel veel combinaties kunt maken! Volgende keer beter, dames en heer! Als je toch graag meer wilt weten, kun je je ook inschrijven voor de Stylingdag!

Stijlvolle groet,
Astrid

astrid-2892

39 Reacties op WIN…. Lookbook: Mix & Match, hoeveel combinaties zie jij?

 1. Frédérique schreef:

  Ik zie 436 combinaties. Met en zonder sjaaltje en met en zonder jasje en zonder sjaaltje en jasje. Voor het comfort ben ik er maar vanuit gegaan dat je de rest niet thuislaat ;-). Mijn favoriete combi is mét jasje en sjaaltje. Crème broek en sjaaltje, bordeaux rood blousje en schoenen en het rode jasje.

  • Astrid Toussaint schreef:

   Sorry Frederique,

   Ik had mijn reactie onderaan bij de fb reacties geplaatst. 😉
   436????? Dat is veel!!! Haha…. Maar inderdaad goed gezien dat er veel mogelijkheden zijn…. Dank je wel voor het delen van je favoriete outfit! Wil je nog aangeven welke combi’s je ziet? Want 436 is wel erg veel! 😉
   Groetjes,
   Astrid

 2. Astrid schreef:

  Ha ha wat ontzettend leuk dit. En 436 vind ik wel heel knap!!! Blijkbaar kan ik nog veel leren over mixen en matchen. Ik ben wel het idee gekomen mijn kast eens flink te legen 🙂

  • Astrid Toussaint schreef:

   Dank je wel voor je reactie, naamgenootje! 😉
   Heel goed plan dat je je kast gaat uitmesten want dan krijg je meer overzicht en zicht op de kleding die je al hebt en hoe je het verder kunt mixen en matchen als je er nieuwe kledingstukken bij koopt.

   Aan het einde van de maand verloot ik onder alle reacties het kledingadvies! 🙂

   Stijlvolle groet,
   Astrid

 3. Lian schreef:

  Ik vermoed zeker wel 15 tot 20 combinaties. Is moeilijk te tellen, welke je al gehad hebt.

  • Astrid Toussaint schreef:

   Dank je wel voor je antwoord Lian!
   Ja inderdaad het zijn er best veel en je raakt de draag dan kwijt he? Het gaat erom dat ik wil laten zien dat je met de goede kledingstukken (bewust gekozen) je heel veel kanten op kunt.
   In ieder geval dank voor het meedoen en onder alle reacties verloot ik het kledingadvies! 🙂
   Je hoort einde van de maand wie het kledingadvies gewonnen heeft.

   Stijlvolle groet,
   Astrid

 4. BNdesign schreef:

  Ik snap wel hoe Frédérique aan 436 combinaties komt.
  Zelfs met 1 setje (broek, shirt, jasje) kun je door de schoenen en sjaals al 9 combinaties maken.

  Maar dan vallen er ook alweer setjes af, omdat ik zelf de zwarte broek, zwarte jasje en bordeaux blouse niet zou combineren met de bruine sneakers.

  Zo op eerste oogopslag zie ik zelf (wat ik zou dragen bij elkaar;)) 30 combinaties

  • Astrid Toussaint schreef:

   Hi BNdesign,

   Dank je wel voor je reactie!
   Zo zie je maar dat je met de juiste en goede basisstukken veel kanten op kunt.
   Nee inderdaad het combineren van de zwart/bordeaux set is minder in combinatie met de bruine sneakers. Zou wel kunnen als je zelf nog een bruin jasje in de kast hebt hangen. 😉
   Gaaf he dat je met 9 items, 30 combinaties kunt maken! 🙂
   Deed je dat al? Goed combineren van je kleding?

   Stijlvolle groet,
   Astrid

   • BNdesign schreef:

    Ik doe mijn best;) Er zijn maar weinig dingen in mijn kast die ik maar op 1 manier kan combineren.
    Ik moet wel toegeven dat als ik iets nieuws koop ik me niet bedenk of ik meerdere combinaties ermee kan maken. Maar ik heb veel dezelfde kleuren in mijn kast dus meestal komt het wel goed;)

    • Astrid Toussaint schreef:

     Oke, goed bezig! Fijn dat jij je kledingstukken niet op 1 manier draagt maar al lekker bezig bent met combineren! Nu nog bij het shoppen bewust kijken waar je het bij kunt dragen en jij hebt geen miskopen meer! 😉
     Dank je wel voor je reactie!

     • BNdesign schreef:

      Meestal maak ik aan het begin van het seizoen ook wel een lijstje van dingen die ik zoek/ nodig heb;) Dat scheelt ook al veel.
      Echt miskopen heb ik niet snel, ik heb hooguit kleding die ik amper draag juist omdat ik het te mooi vind en het zonde vind om te dragen (de logica van een vrouw) xD

 5. Gudi schreef:

  Hoi Astrid,

  Ik zie ook zeker wel 30 combinaties. Wat ik zelf een hele leuke vind is de de donkere broek met bordeaux blouse en eroverheen het crèmekleurige t-shirt linksboven met cognackleurige jasje en bordeauxrode hakken. Tegen de kou de zwarte sjaal erbij (kleurt weer leuk bij de broek). Helemaal leuk. Krijg helemaal zin om te shoppen en combineren.

  Wat voor mij ook een onverwachte combinatie qua kleuren is, is roestbruin met legergroen, heel gaaf. Maar die kleuren zitten hier niet bij.

  • Astrid Toussaint schreef:

   Hi Gudi,
   Dank je wel voor jouw reactie! Leuk gevonden en goed over nagedacht! Zo zie je dat je heel veel kanten op kunt met maar een 10 tal kledingstukken! Mag ik vragen waarom je ervoor kiest om de blouse onder het tshirt te combineren?

   Groetjes,
   Astrid

   • Gudi schreef:

    Dat geeft een leuk effect in mijn ogen en lijkt of het aan elkaar vast zit. Het t-shirt kun je een beetje in je broek doen aa één kant zodat je de blouse ook nog ziet. Ik hou wel van iets anders.

    groetjes Gudi

 6. Roos schreef:

  Ik zie ook ongeveer 25 a 30 combinaties. Ik was me nooit bewust dat je met zo weinig kleding zoveel combinaties kunt maken. Dit heeft mijn ogen geopend en ook mijn kast.
  Nu heb ik de kast opgeruimd, alles op bed gelegd en eens gaan combineren. Jeetje ik had veel meer als ik dacht. Weet nu ook wat ik nog nodig heb. Dank je wel voor deze grote tip.

  mijn persoonlijke voorkeur van deze combi is, beige broek met het cognackleurige jasje, passende top en de aubergine laarsje.

  • Astrid Toussaint schreef:

   Goed he!
   Graag gedaan Roos! Heel goed dat je gelijk de koe bij de horens hebt gevat en je kast hebt uitgemest en gelijk combinaties bent gaan maken.
   Dat was oa mijn opzet met als doel minder miskopen en een stralende verschijning! 🙂
   Dank je wel voor je reactie! Leuk!!!

 7. dounia schreef:

  12 combinaties, en dan tel ik niet de keren dat je bv het sjaaltje acher wegen laat, dus weet niet of dat de bedoeling was.
  Ik vind het moeilijk om zo alleen van het beeldscherm te kunnen zien wat voor combinaties mogelijk zijn, maar als ik alle items zou krijgen en aantrekken dan zou ik het wel precies kunnen weten en er dan foto’s van maken dus laat maar komen die kledingstukken hahahaha

 8. Karin schreef:

  Ik zie 10 combinaties die zouden kunnen en dan heb ik alleen gekeken naar de broeken en shirts.

  Ik zou heeeeeel graag kledingadvies willen winnen! 🙂

  • Astrid Toussaint schreef:

   Dank je wel voor je reactie Karin!
   Natuurlijk ding je mee bij de verloting van het kledingadvies…
   Wat is jouw favoriete combinatie? 🙂

  • Astrid schreef:

   RAPAPARAPAPA….
   Karin Michaelis is DE WINNAAR VAN HET KLEDING/KLEUR/STIJLADVIES!
   Karin van harte gefeliciteerd! 🙂
   Stuur me even een mailtje en dan maken we een afspraak!

   Stijlvolle groet,
   Astrid

 9. marielle schreef:

  18 combinaties. Wat leuk om hier een prijsvraag van te maken!

 10. Lillian schreef:

  Hmm ik zie er niet zo veel. Ik kies vaak voor veilig, omdat ik niet weet wat ik moet combineren. Ik vind de paarse schoenen, grijze broek, grijze sjaal, wit met grijs shirt het leukst.

  • Astrid Toussaint schreef:

   Dank je wel voor je eerlijke antwoord, Lilian en het delen van jouw favoriete combi. Welk jasje zou je erbij doen?
   Probeer een wat meer uit je comfortzone te gaan door niet meer altijd voor veilig te gaan en wellicht vaak dezelfde soort kleding. Probeer eens wat anders en je zult verbaast staan wat een verandering dat kan opleveren! Succes!!!

 11. Gelukkig ik sta er nog tussen.

 12. Ruth schreef:

  Hoi Astrid,

  Ja, het tellen is lastig, maar ik zie ongeveer 25 combinaties. Zelf vind ik het het mooist om 2 a max 3 kleuren in mijn outfit te hebben. Dan beperk je jezelf wel enigszins,maar dat vind ik het mooist.
  Mijn favoriete combinatie is de zwarte broek, rode jas, T-shirt die boven rode jas is aangegeven en zwarte schoenen. Sjaaltjes draag ik maar heel soms. Dit omdat ik niet zo goed weet hoe ze te combineren en vooral hoe ze te dragen.

  Groetjes, Ruth

  • Astrid schreef:

   Hi Ruth,

   Leuk dat je meedoet en dank je wel voor je reactie!
   3 kleuren is inderdaad een goede basis en geeft ook wat meer rust. Dat ligt aan de persoon die het draagt. Nu heb ik jou ontmoet dus weet ik wat voor type jij bent en past dat ook heel goed bij je!
   Leuke combinatie heb je uitgekozen. Wat de sjaals betreft, hier heb je een link van een blog met inspiratie hoe je met een sjaal kunt omgaan en wat de mogelijkheden zijn. Vroeger droeg je een sjaal veelal alleen als functioneel kledingstuk omdat het warm was. Tegenwoordig heeft een sjaal veel meer ‘waarde’ gekregen en kun je er een outfit helemaal mee oppimpen! 😉
   De combinatie met de zwarte broek, de bordeauxrode top met zwarte jasje en zwarte sjaal, afgemaakt met de bordeauxrode laarsjes zou ook een hele goede optie zijn voor jou denk ik. Wat vind jezelf?
   Je hoort volgende week via de nieuwsbrief en social media wie de gelukkige winnaar is geworden het kleding- en kleuradvies! Thanks!

   Stijlvolle groet,
   Astrid

   • Ruth schreef:

    Hoi Astrid,

    Dank voor de links met sjaal-tips. Erg handig!
    Ik vind zelf dat de kleur zwart mij niet flatteert, dus ik probeer die kleur altijd te vermijden vlakbij mijn gezicht. Broek en schoenen daarentegen kunnen prima!

    Groetjes, Ruth

    • Astrid schreef:

     Hi Ruth,
     Dat zou kunnen dat de kleur zwart je ‘hard’ maakt. Daarom is een sjaal een hele handige accessoire om de ‘juiste’ kleuren toe te voegen aan je kleding! 😉 Veel plezier met de sjaaltips!

     Stijlvolle groet,
     Astrid

 13. Lvdb79 schreef:

  Jeetje wat een hoop combi’s zijn er te maken. Zo heb ik er eigenlijk nooit naar gekeken. Bedankt voor dit leerzame momentje Astrid 😉 denk dat je misschien wel 100 verschillende sets kan maken (bijv al door bij alle mogelijke sets de col/sjaal toe te voegen). Hoe gaaf….

  Mijn voorkeur? Jeans, wit shirt, cognac kleurig jasje en de sneakers. En met dit herfstweer uiteraard met sjaal. Lekker basic.

  Heel graag zou ik het advies winnen…juist omdat uit m’n veilige basic comfortzone te komen. Door een operatie ben ik onlangs van lang haar al naar pittig kort gegaan. Nu nog de volgende stap van standaard jeans en vestje naar een pittige hippe stijl! Keep my fingers crossed!

  • Astrid schreef:

   Hi Lynne,

   Dank je wel voor je reactie!
   Dat was precies mijn bedoeling om de mensen te inspireren en te laten zien dat je met een 10 tal basis items heel veel kunt doen! Meer bewust maken om op deze manier naar kleding en combinaties maken te kijken. Zo zie je dat er veel mogelijk is!
   Van lang naar kort haar is ook al heel wat om uit je veilige comfortzone te gaan! Knap van je dat je dat gedaan en gedurfd hebt! Ook al was er misschien geen keus toch heb je er het beste van gemaakt! En ja daar hoort wellicht ook een andere kledingstijl bij zodat je het ‘plaatje’compleet kan maken en het beste uit jezelf haalt!
   En wat goed van je dat je je bewust bent van je kledingstijl en dat er ‘meer’ uit te halen valt!
   Wie weet win jij het kleding- en kleuradvies wel! Succes met je ‘nieuwe’ IK… 😉

   stijlvolle groet,
   Astrid

 14. Ton schreef:

  Hai Astrid, er vanuit gaande dat je minimaal geheel bedekt gaat en schoenen aantrekt zie ik 756 combinatie mogelijkheden.
  3x Broek 3
  3x Top (3) 9
  3x jasjes of zonder (4) 36
  2x sjaals of zonder
  of om middel (7) 252
  3x paar schoenen 3) 756
  Er zijn er nog wel meer te maken maar uit deze keuzen komt een decent gekleed iemand naar voren.

  • Astrid schreef:

   Dank je wel Ton voor je reactie!
   Leuk dat een man ook reageert op dit lookbook! Werk je soms in een kledingwinkel?
   Wat bedoel je met de sjaal om je middel dragen? Ben erg benieuwd naar jou motivatie! 😉
   Dat heb je op een handige manier weergegeven!
   Als je niet in een kledingwinkel werkt heb je er in ieder geval zeker kijk op!
   Jij dingt ook mee naar het kleding- en kleuradvies dat we volgende week gaan verloten.
   Nogmaals dank!

   Stijlvolle groet,
   Astrid

 15. Helene schreef:

  Hoi Astrid ,
  Het is moeilijk te zeggen als ik voor veilig gazie ik er niet zo veel , maar gelukkig vind ik jou site zo leuk dat ik er toch veel van opsteek, neem nu de kleerhangers en de schoenen bij ligt het door elkaar zomer en winter , ben al begonnen met de kleerhanger en zomergoed er uit te halen nu nog schoenen en t, schirts maar ik hoop dat jij ons kunt zeggen welke combinatie dat mogelijk zijn ik ben zelf een lichte lente Gr. Helene

  • Astrid schreef:

   Hi Helene,

   Dank je wel voor je reactie en compliment!
   Fijn dat je mijn website zo leuk vindt en er je inspiratie uithaalt! 🙂
   Goed van je dat je met de tips voor de kledingkast aan de slag bent gegaan, dit zal je een hoop tijd gaan schelen bij het uitzoeken van je kleding iedere morgen. 😉
   Als je alle reacties doorleest zie je al vele mogelijkheden. Als je een lichte lente bent dan is het cognac jasje met de top waar die kleur ook inzit erg mooi voor je gecombineerd met spijkerbroek, zwarte broek of lichte broek. Het rode jasje en zwarte jasje kun je dan combineren met de lichte sjaal dan maak je de combinatie minder hard want alleen zwart maakt te hard voor je. Daarbij kun je in principe alle tops dragen. Als voorbeeld, de zwarte broek met bordeaux rode blouse, cognackleurig jasje en de bruine sneakers of de bordeaux rode hoge enkellaarsjes. Dit zou je dan ook weer kunnen dragen met de spijkerbroek. Verder kun je bij deze basisbroek en jasje alle tops dragen met alle schoenen die erbij staan.
   Veel succes en je hoort volgende week wie de gelukkige winnaar is geworden van het kleding- en kleuradvies!
   Stijlvolle groet,
   Astrid

 16. Anita schreef:

  Volgens mijn man zijn er rekenkundig 216 mogelijkheden!!!

  Zelf heb ik ondanks mijn advies van Irma nog steeds moeite mee om de juiste kleding te combineren, vooral ook omdat mijn kleuradvies van 15 jaar geleden niet meer schijnt te kloppen.(koel ipv warm)
  Misschien komt dit omdat ik sinds een paar maanden mijn haar niet meer verf. (en dus grijs ipv van blond ben..) Met zomer kleding lukt het nog wel maar de donker winterkleding geeft nog altijd een probleem.
  Groetjes Anita

  • Astrid schreef:

   Hi Anita,

   Haha… Dat is veel zeg!
   Maar het gaat er natuurlijk om of jezelf de combinatie mogelijkheden ziet want anders heb je er nog niks aan. De kleuren die bij je passen worden inderdaad vaak als je ouder wordt koeler. Dus als je 15 jaar geleden een herfsttype was kan het best zijn dat je nu een wintertype geworden bent. Dat heeft te maken met de kleur van je huid en je haarkleur.
   Leuk dat je bij Irma bent geweest voor advies. Leren combineren van kleding is voor heel veel mensen lastig en moeilijk en vergt veel oefening. 😉
   Daarom probeer ik door middel van de lookbooks met uitleg deze groep te helpen. Zomerkleding is vaak makkelijker omdat je in de zomer ook vaak een kleurtje op het gezicht hebt en dan staan de kleuren sneller goed. 😉
   Ik zal er binnenkort een blog over schrijven. Als je je naam en emailadres hebt opgegeven zie je de nieuwsbrief vanzelf verschijnen in je mailbox.
   Morgen verstuur ik de nieuwsbrief met de winnaar erin!
   Dank je wel voor je bericht!

   Stijlvolle groet,
   Astrid

Send this to a friend