Deze week hebben we de vraag van Anke uitgekozen om te beantwoorden.

Vraag:
Vanwege een zenuwaandoening heb ik erg pijnlijke voeten en ben daardoor veroordeeld tot comfortabele schoenen. Vanuit mijn ervaring werken Uggs, vanwege de wollen voering, het beste.
Nu de winter weer voor de deur staat, is het weer tijd voor het aanschaffen van nieuwe kleding en schoenen. Ik draag graag rokjes en jurkjes, maar weet niet hoe ik dit kan combineren tot een passend geheel, zonder dat het er suf uit ziet door de comfortabele schoenen.
Mijn kledingstijl is stoer/klassiek.
Ik hoor graag van je. Met groet, Anke.

Antwoord:
Beste Anke, dank je wel voor je vraag.
Vervelend dat je last hebt van pijnlijke voeten. Maar niet getreurd want dit winterseizoen is er zoveel keus qua ‘comfortabele’ schoenen!
Omdat je een stoer/klassiek type bent is het heel hip en trendy om sneakers (gymschoenen), veterschoenen, instappers en enkellaarsjes (eventueel ook cowbowlaarsjes tot de kuit) te dragen onder je rok of jurk en natuurlijk ook heel leuk in combinatie met een sweatpant of  jeans.

Hieronder wat inspiratie foto’s (o.a. streetstyle woman) en verwijzing naar lookbooks die we al gemaakt hebben voor de stoere vrouw!

Streetstyle

In onderstaand lookbook laten we je zien hoe je ‘comfortabele’ schoenen kunt combineren met jouw kledingstijl!

 • Draag de rokken met een dikke denier panty!
 • Durf te combineren!
 • De stoere veterboots zijn heel leuk onder de kokerrok, de lange rok, het jurkje en natuurlijk ook met de sweatpants!
 • Onder het Mix & Match lookbook nog een aantal combinaties zoals ik ze online tegenkwam en zeker ook voor jouw geschikt zijn.
 • De stoere boots of sneakers zijn ook heel goed te combineren met een ‘klassieke’ bovenkant zoals de top met het groen en de zwarte blazer of het ‘rode’ jasje en top met de sweatpant of kokerrok.
 • Aanvullend zou je nog een leuke grove ketting of sjaals met de kleur erin erbij kunnen combineren.
 • Omdat je lang bent werk met laagjes zodat je jouw lengte onderbreekt.
 • Klik op deze link en shop jouw favoriete items.

Rok en jurk stoer gecombineerd met klassieke highligts

Klik hier en bekijk het lookbook en shop je favoriete items

Heel veel succes en plezier bij het aanschaffen van je nieuwe outfits! Laat ons nog even weten wat het geworden is.

Wil je nog meer lookbooks voor jouw kledingstijl klik hier en bekijk jouw favoriete outfits

 

Let it shine!

Stijlvolle groet,
Het kledingstyliste.nl team

 

6 Reacties op #stijluur: Hoe combineer je ‘comfortabele schoenen met een rok of jurk?

 1. Ramona schreef:

  hoi, ik heb precies hetzelfde probleem qua schoenen maar dan met een klassiek/vrouwlijke stij. Ook ben ik een kleine mollige zandloper en kom ik niet op mijn best uit de verf in broeken. De zomer komt eraan en ik heb geen idee hoe ik die verstandige dichte schoenen met een klein hakje moet combineren met rokjes en jurkjes.Hoe doe je dat met beenmode? In de winter is het met een donkere opaque legging/panty zoveel makkelijker. Ik hoop op je reactie.

  • Astrid schreef:

   Beste Ramona,

   DAnk je wel voor je bericht.
   Om je een advies te kunnen geven om je wat verder op weg te helpen, hebben we wel foto’s nodig van je.
   We kunnen je vraag dan in het stijluur behandelen.
   Stuur je vraag en email naar info@kledingstyliste.nl

   Stijlvolle groet,
   Het team van kledingstyliste.nl

 2. Wendy Weel schreef:

  Ehm….winterseizoen?

 3. Wendy Weel schreef:

  Owh, ok 🙂 Thanx!! Ik zal er mijn voordeel mee doen 🙂

 4. N schreef:

  Hai,

  Ook ik heb een vraag ; in mei heb ik een bruiloft van de broer van mijn vriend. Ik wil die dag graag een jurk aan, maar ik weet niet met wat voren schoenen. Sandalen zijn dan waarschijnlijk nog te koud, ballerina’s zijn niet helemaal mijn ding en hakken valt ook af want ik ben nu al bijna even groot als mijn vriend en als ik hakken aan doe ben ik langer dan hem. Laarsjes in mei? Weet jij misschien wat voren schoenen ik wel aan kan? Groetjes N

  • Astrid schreef:

   Beste Noortje,
   Dank je wel voor je vraag.
   Om te kunnen beoordelen welke schoenen je kunt dragen onder het jurkje hebben we wel een foto nodig.
   Stuur een foto naar info@kledingstyliste.nl

   Stijlvolle groet,
   Team van kledingstyliste.nl

Send this to a friend