Tijdelijke Black Friday actie bij De Lookbookclub!

#stijluur: Trends/kleuren najaar 2013 en welke haarkleur?

Ik krijg ook regelmatig vragen binnen via het contactformulier van kledingstyliste.nl
Mijn kennis deel ik graag en wil dan ook dat iedereen die de vraag aanspreekt helpen of inspireren, zodat niet alleen de vragensteller er wat aan heeft maar nog meer mensen die met hetzelfde ‘probleem’ kampen. Daarom zet ik alle vragen en antwoorden online op kledingstyliste.nl bij de rubriek #stijluur zodat iedereen die het kan lezen.

Onderstaande vraag van Paula kwam binnen via de mail:

Ik ben een wintertype, 43 jaar, en heb van me eigen donkerbruin haar en bruine ogen, en verf me haren al jaren asblond, maar vindt het oud maken, kan ik me haar beter donkerbruin verven? #stijluur

Antwoord door Astrid:
Als je een wintertype bent staan over het algemeen ‘donkere’ haarkleuren je beter dan asblond. Asblond is meer voor de zomertypes onder ons. Alhoewel het wel een ‘koele’ tint is maakt asblond een wintertype wat flets.

 

Op deze foto’s heb je je haar inderdaad asblond (de onderste foto oogt wat warmer zo te zien). Het blonde haar maakt je wat flets vind ik en oogt inderdaad ouder zoals je zelf al zegt. Hieruit blijkt dat je het zelf al heel goed weet en daarom is het goed om naar je intuitie te luisteren! 😉

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

 

 

 

Op onderstaande foto’s zie je dat als je je haar donkerder verft je meer uitstraling hebt. Let wel op dat je het niet te donker maakt zodat het weer te hard wordt.

 

 

 

 

 

Mijn advies is:

Middenbruin/chocoladebruin te gaan qua kleur en dan wellicht wat highlights erin zodat het wat spannender oogt. Let op dat er geen koper en goudtinten ingaan want dan wordt de kleur weer te warm.
Paula heel veel succes vrijdag bij de kapper! Ben benieuwd naar het resultaat en dank je wel voor je vraag!

Resultaat:

Super leuk dat Paula een aantal dagen later na haar bezoek aan de kapper mij een mail stuurde met het eindresultaat. Echt helemaal top geworden je haarkleur, Paula en bedankt voor het sturen van het resultaat en je enthousiaste reactie! 🙂
paula voor en na

Volgende vraag is van @BranderLinda:

Ik wil graag weten welke modekleuren het komende najaar de dienst uit gaan maken #dtv #stijluur

Antwoord van Astrid:
Dank je wel voor je vraag!
We zitten nog volop in de zomer maar wat is het toch weer leuk om alvast vooruit te kijken wat de mode en modekleuren van de winter gaan worden. De winkels vullen zich al weer volop en ik zet graag de trends voor je op een rijtje.

De nieuwste wintermode. 10 Trends

Bron: TrendyStyle

Het wordt een spannend modeseizoen waarin we voortborduren op de trends van afgelopen zomer en vorig jaar winter. Veel trends zullen je bekend voorkomen. Ze zijn net nog even verder aangescherpt. Verder gaan we in herfst winter 2013 2014 weer veel androgyne looks zien. Koren op de molen van de liefhebsters van pak, stropdasjes en bretels.

1. Sterke contrasten

De mode staat het komende seizoen in het teken van sterke contrasten. Super vrouwelijke tegenover masculine looks, slim fit tegenover oversized, retro invloeden tegenover futuristische moods en – niet te vergeten – het everlasting contrast tussen zwart en wit.

2. Mannelijke materialen

Op de catwalks zagen we super vrouwelijke materialen als chiffon en zijde, maar ook mannelijke materialen als tweed en flanel waren sterk aanwezig.

British+supermodel+Cara+Delevingne+seen+wearing+HFO7bpF8wBHx

 

3. Tomboy!

In de lijn van de androgyne invloeden en de mannelijke materialen ligt de tomboy look. Chic, elegant én ambigue. Een beetje zoals topmodel Cara Delevingne 🙂

 

 

4. Kobaltblauw maar dan donkerder

Ben je helemaal weg van de intense kobaltblauwe tinten die we deze zomer zoveel zien, dan zit je ook het komende seizoen goed. We nemen deze kleur mee maar dan wel enkele toonaarden donkerder. Super chic en mooi te combineren met zwart. Zwart is overigens weer helemaal terug!

5. Kleurrijke bontjassen en bontdetails

Allereerst: ga voor ecobont. En dan nu de trend: kleurrijke bontjassen zijn hot! Je kunt het zo gek niet bedenken. Volumineus en opvallend. Bontdetails doen ook nog steeds mee. Bontmouwen, tassen met bont en bontsjaals ‘leuken’ elke look op.

6. Cuissardes!

Ze blijven ons achtervolgen: dijhoge laarzen. Super sexy. Het meest geziene model is slim fit. Karl Lagerfeld maakte er voor Chanel wel heel iets bijzonders van. Zijn cuissardes waren opgebouwd uit een soort korte boots met kettingen met daaraan een super slim fitleren schacht. Je moet er maar opkomen! Tegentrend: de platte veterschoen is dit seizoen ook weer van de partij. Over contrasten gesproken!

7. Het kleurenpalet. Zwart, wit, felle kleuraccenten, ecru

Het kleurenpalet voor de komende winter wordt minder bont dan de afgelopen jaren. Eindelijk stappen we af van de color blocking trend (het met elkaar combineren van felle kleuren). Wit wordt gebruikt als contrast. En ecru is de nieuwe winterkleur. Daarnaast zien we veel blauw maar ook felle kleuren als oranje en geel die echter met gedekte kleuren worden gedragen. Ook zachte tinten en huidtinten doen weer mee.

8. Grote ronde schouders

De ‘eivorm’ die we vorig seizoen al signaleerden, blijven we zien en vertaalt zich vooral in grote, ronde schouders. Een beetje zoals in de jaren ’80 maar dan moderner, grootser, gestructureerd en zonder de geijkte schoudervullingen.

9. Jaren ’40 invloeden (en jaren ’20 – The Great Gatsby)

Het verleden blijft zijn charme behouden. De film ‘The Great Gatsby’ zorgt voor een opleving van de jaren ’20 look. In de mode komen verder ook de jaren ’40 terug. Cirkelrokken en A-lijnen.

10. Schotse ruiten

Een wat vreemde eend in de bijt is de Schotse ruit (ook wel ‘tartan’) genoemd die we her en der weer zien opduiken. Deze trend laat zien hoe veelzijdig en contrasterend de mode voor winter 2013 2014 is.

Er zijn zoveel moods. Van punk tot grunge, van glamour tot androgyn, van diva tot tomboy. Aan jou de keuze!

 

 

Kleuren die hot zijn deze winter:

zwart, wit, blauw, paars, donkerrood, oranje, huidtinten en pastel.
De kleur blauw heeft een hoofdrol deze herfst. Van zeegroen tot lichtblauw, we gaan hem overal tegen komen.

Stoffen:

Wol, kant en zijde zijn de materialen die we ook veel gaan tegenkomen.

Jopenkerk521

lv-dvn

 

Bron: lenette12345.blogspot.nl

 

Ik hoop dat ik je weer heb kunnen inspireren!

Als je vragen hebt, schroom niet en stel ze met #stijluur, de volgende is op woensdag 4 september 2013

Tot dan!

Stijlvolle groet,
Astrid

Kledingstyliste - Astrid Toussaint kl