Tijdelijke Black Friday actie bij De Lookbookclub!

#stijluur: Schoenen & jurkjes Wat moet ik kiezen?

Deze keer in #stijluur een vraag van Marion die in juni onderstaande vraag heeft gesteld en daar heel blij mee was. Nu wil ze graag advies voor een jurk die bij haar past!
En een vraag van @newbroom_nl ofwel Karen.

Vraag van @newbroom_nl, Karen:
Welke (kleur?) laarzen bij deze jurk? Wil outfit niet te stijfjes maken met pumps. #bruiloft #stijluur http://dressfactor.com/jurken/f-line/f-lijn-jurk-gedrapeerd-satijn-petrol#.VG–v_mG98E …

Antwoord:
Beste Karen, dank je wel voor je vraag. Mijn eerste reactie was: Wat een sjieke jurk heeft Karen uitgezocht! Met een prachtige kleur. Omdat jij een wat stoerder type bent die wel graag vrouwelijkheid wilt uitstralen zou ik je adviseren voor een suede of wat daar op lijkt, enkellaarsje te gaan met hak.
Waarom? Een aaibare stof en geen leer? Omdat dit jurkje fijntjes is door de satijnen stof. Als je daar te grove/leren laarzen bij gaat doen dan wordt het te ‘hard’ en klopt het niet meer in zijn geheel.
Waarom een enkellaarsje? Omdat dit een ‘stoere’ touch geeft aan de jurk en het je benen niet korter maakt. Een lange laars zou je benen optisch korter maken (het jurkje is zo te zien niet echt kort en tot de knie). Als een jurkje korter is dan had je wel in de kleur van je panty, hoge laarzen kunnen doen maar dan wel weer in een ‘aaibare’ materiaal.
Panty: ik zou je adviseren om een panty in 40 denier te kiezen. Niet te dun en niet te dik zodat je je been er nog doorheen ziet.
Kleur: als je gewoon op safe wilt gaan en altijd goed is, ga dan voor zwart. (laars en panty) Wil je gek? Kies dan bijvoorbeeld voor onderstaande leopard enkellaarsjes en dan met een mooie huidkleurige panty (of beetje mokka)
Hieronder een aantal suggesties:
Stoere en toch vrouwelijke laarsjes[DFR:category?c=1450443]
De vraag is van Marion in juni:
Ik was op internet aan het zoeken voor kledingadvies. Ik zag foto’s terug van de vakantie en dacht dit kan echt niet meer zo. Als ik op uw site kijk komt mijn figuur als een “appel” eruit en op een andere site staat er een “cello”, is dit vergelijkbaar ? Het probleem is dat ik niet goed meer weet wat ik moet dragen, omdat mijn figuur veranderd is de afgelopen 2 jaar. Ik heb cupmaat G inmiddels, brede heupen/billen en wel een taille, maar met een buikje. Ik heb lange slanke benen vanaf halverwege mijn bovenbeen. Daarnaast heb ik een smalle lange nek en een smal gezicht. Ik ben 51 en ben 1,74 lang en draag maat 42.  Maten borstomvang 99 cm, taille 82 cm en heupen 110 cm. Ik ben benieuwd naar je advies. Heeft u misschien wat tips voor me.

Wil je weten welk advies we Marion in juni gegeven hebben? Klik hier

Marion StijluurDeze keer heeft Marion de volgende vraag:

Hallo Astrid,Ik heb in juni dit jaar stijladvies gekregen waar ik erg blij mee was. Nu heb ik nog een vraag, wat voor model jurk of rok zou ik het beste kunnen dragen. Het hoeft niet té netjes. Mijn  foto staat al op je site, peerfiguur met een buikje en weinig taille. Dank je voor je antwoord alvast. Groeten Marion

Antwoord van Astrid:
Dank je wel voor je vraag weer Marion en fijn dat je blij bent met de adviezen!

Hieronder een lookbook met een aantal voorbeelden van jurkjes, een rokje en 2 jasjes die voor jou geschikt zouden zijn en die je met elkaar kunt combineren.

Aanvullende tips:

  • Omdat je een niet hele duidelijke peer bent (je heupen zijn maar een klein beetje breder dan je schouders en je hebt grote borsten) is het aan te raden om goed te kijken als je kleding past wat het doet met je figuur.
  • Ik heb gekozen voor V-lijn jurkjes om zo je borsten optisch kleiner te laten lijken.
  • Het ‘bruine’ jurkje met ronde hals, kun je met het knoopje openen  zodat je alsnog een V-hals krijgt de ceintuur om de taille accentueert en maakt optisch meer taille.
  • Zorg ervoor dat je jasjes kiest om over de jurkjes te dragen met een taille lijn.
  • Het rokje is stoer en heeft een verticale lijn waardoor je optisch langer en slanker lijkt. Combineer het rokje met een top en jasje. De top mag best opvallend zijn. Wil je een stoerdere uitstraling kies dan voor een andere top dan als je meer klassiek wil.
  • Combineer de jurkjes/rokje met een 40 of 60 denier panty en enkellaarsje. Een enkellaarsje geeft een pittigere uitstraling dan een pump.

Jurkjes voor een 'kleine' peer met grote borsten

Bovenstaande kleding/schoenen kun je gelijk shoppen als je dat zou willen. Hieronder staan de kledingstukken apart. Als je daarop klikt kom je direct bij de desbetreffende webwinkel/kledingstuk terecht.

Shop je favoriete items 3
[DFR:category?c=1450444]
Beste Marion en Karen, ik hoop dat jullie wat met de tips en het bovenstaande lookbooks verder kunnen. Voor meer inspiratie verwijs ik je naar de pagina lookbooks .

Dit wat het weer voor deze week!

Heb je ook een prangende vraag of gewoon wil je wat inspiratie voor je garderobe. Bijvoorbeeld hoe je een bepaald kledingstuk kan dragen. Let me know!
Of schrijf je in voor de nieuwsupdate met elke week weer nieuwe lookbooks en tips!

Het volgende #stijluur is op woensdag 17 december 2014

Tot dan!

Stijlvolle groet,
Astrid
astrid-2892