Tijdelijke Black Friday actie bij De Lookbookclub!

Trends: kledingstijlen voorjaar & zomer 2016

De komende weken zetten we de belangrijkste trends voor de lente en zomer van 2016 voor je op een rij. Niet in één blog maar in zes blogs!

Met o.a. trends op het gebied van kleuren en vervolgens in willekeurige volgorde;  de kledingtrends, stoffen en patronen, denim trends, schoenen & accessoires en natuurlijk de musthaves van komend seizoen.
Dus elke week een ander thema met daarbij passende lookbooks van kleding en accessoires.

Hou de social media met onze blogs de komende weken dus in de gaten!

Wil je echt niks missen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsupdate van kledingstyliste.nl  EN ontvang dan tevens in 10 dagen het gratis E-book met 10 tips voor een overzichtelijke kledingkast (goede voorbereiding op het nieuwe mode seizoen).
Hoe schrijf je je gratis in? Rechtsboven in de hoek vul je je naam en emailadres in en je krijgt alles in je mailbox! (vergeet niet op de bevestigingslink te klikken die je toegestuurd krijgt na inschrijving 😉

Heb je een blog gemist? Hieronder alle blogs op een rijtje:

  1. Welke kleuren voor het voorjaar/zomer  2016
  2. Kledingtrends: welke kledingstijlen en invloeden gaan we zien?
  3. Wat zijn de patronen, prints en stoffen voor aankomende zomer?
  4. Denim trends
  5. Schoenen & accessoires: Wat zijn de trends en wat ga je zien?
  6. Welke Musthaves moet je in je kledingkast hebben?

Modetrends lente/zomer 2016

De kleding op de catwalks geeft globaal beeld van de trends. Deze mode wordt gebruikt als inspiratie voor de ontwerpers van de diverse merken en labels. Ze maken het wat minder extreem zodat de kleding die we in de winkels zullen zien hangen beter draagbaar zijn. 

Dit seizoen is de mode heel vrouwelijk. Dit is mede te danken aan de gebruikte materialen. We zien nog steeds veel ‘oversized’ kleding.
Rokken zijn wijdvallend, tot op de grond, of heel kort.
Met daarbij zoals altijd het advies: kies je favorieten en pas ze toe op een manier die past bij jouw persoonlijke stijl!

Schouderpartij

De schouders mogen bloot dit voorjaar. We zien veel offshoulder tops.
Topjes met elastiek zonder bandjes en topjes met een elastische hals. En je ziet ook wel blote schouders in de zin van een uitsparing bij de schouders. Daarnaast zien we blouses met een V-hals en een diep decolleté. De afgelopen seizoenen waren blouses, shirts, rokken en jurken asymmetrisch. Die trend zet ook deze zomer nog door.

Wijde mouwen

Je ziet veel mouwen, lang, driekwart maar ook kortere mouwen lopen wijd uit. De mouwen blijven wijd of worden onderaan weer strakker gemaakt zodat een ballonmouw ontstaat.

 

De Strik

We zijn heel veel strikken langskomen. Ook heel vrouwelijk. Strikken, liefst grote strikken op allerlei plaatsen van de kledingstukken. Zowel functioneel of alleen voor de sier.

 

Rokken en jurken

De rokken en jurken blijven ‘hot’ en zien we nog steeds in verschillende lengtes, zoals maxi, midi of mini. Er zijn wijdvallende rokken, kokerrokken, rokken met een A-lijn, rechte midi rokken en de lange rokken hebben vaak een of meerdere hoge splitten. Ze zijn voorzien van linten, strikken en rushes. Een romantische uitstraling zijn de jurken van chiffon met als afwerking pailletten en bloesems.

Strepen, strepen en nog eens strepen

We zien ‘de streep’ in allerlei patronen ook dit seizoen volop. Niet alleen horizontaal of verticaal, maar ook diagonaal. Dik of dun of afgewisseld. Het kan allemaal.
Meestal is wit de ondergrond, maar kleur op kleur mag ook, net als transparantie. In dikte kan ook vrijwel alles, hoewel de grove, brede streep nog altijd de overhand heeft.


Kant, kant en kant

We zien kant als absolute modetrend in allerlei kleuren. Kies je gekleurd kant voor een jurkje, dan heb je verder weinig nodig dan wat subtiele accessoires. Wil je graag kant proberen, maar ben je niet zo’n meisje-meisje? Combineer je kanten kledingstuk dan met een ‘stoere of casual’ accessoire zoals een stoere laars of een sneaker. Want ook bij de trend met kant geldt dat je het contrast van stijlen mag opzoeken en heerlijk mag mixen en matchen.

 

Bron: Pinterest

Bekijk hier de lookbooks die we voor je gemaakt hebben met kleding in bovenstaande kleuren.

Dit vind je vast ook leuk:

  1. Trends: welke kleuren zien we in voorjaar/zomer 2016
  2. Lookbooks kleuren voorjaar/zomer 2016
  3. Gratis kleurentest
  4. Streetstyle Fashion: tips & inspiratie
  5. Shapewear
  6. De tas van toen tot nu
  7. Welke bril past bij jou?

Tip

Kies voor de kleuren die bij jou passen!
Al je bijvoorbeeld een ‘koel’ kleurtype bent, kun je ook zeker de mooie warme tinten dragen. Let dan op dat je de juiste kleuren rondom het gezicht draagt en de kleuren die jou minder flatteren bijvoorbeeld in de broek of rok. Je kunt ook met een sjaal jouw kleuren aanvullen aan de bovenkant. Of maak je wat ‘meer’ op zodat je toch jouw uitstraling behoudt.
Dat geldt natuurlijk andersom voor de ‘warme’ kleurtypes. 😉 Succes!

Ontdek hier welk kleurtype je bent en doe de gratis kleurentest! Veel plezier!