Tijdelijke Black Friday actie bij De Lookbookclub!

Trends: Kledingstijlen Zomer 2015

Net als vorig seizoen krijg je van ons voor het nieuwe zomer seizoen alle trends  niet in 1 blog maar in maar liefst zes blogs over de kleuren en trends in de Fashion wereld! We beginnen met de trends op het gebied van de modekleuren, gevolgd door de kleding trends, stoffen en patronen, denimtrends, schoenen en als laatste de musthaves/accessoires. Dus elk week een blog over de trends van komend seizoen met de daarbij passende lookbooks van kleding en accessoires die je gelijk kunt shoppen!

Hou onze blogs de komende weken dus in de gaten!

Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor de 10 tips voor een overzichtelijke kledingkast en ontvang de 10 tips (goede voorbereiding op het nieuwe mode seizoen) EN iedere week de nieuwsupdate van kledingstyliste.nl in je mailbox. Scroll naar boven en vul in de rechterbovenhoek je naam en emailadres in, bevestig het en je hoeft niks meer te missen!

De komende  weken krijg je van ons:

 1. Modekleuren Zomer 2015
 2. Trends kleding: welke kledingstijlen gaan we zien?
 3. Patronen, prints en stoffen voor de zomer van 2015.
 4. Denim trends: welke trends zijn er op dit gebied?
 5. Schoenen zomer 2015: Wat zijn de trends en wat ga je zien?
 6. Musthaves Zomer 2015

Blog 2: Welke kledingstijlen zien we in de zomer van 2015

De zomermode is fascinerend, inspirerend, vrouwelijk, frivool maar vooral ook eindeloos chic met duizend-en-één opmerkelijke details. Onthoud, we zeggen het elk seizoen, dat JIJ degene bent die de trends interpreteert. Kies wat bij jou past en draag het op je eigen manier.

Dit seizoen zet de oversized trend nog verder door en het wordt extremer waardoor kleding XXL wordt.
Shirts en jurken vallen nog ruimer met rechte, wijde mouwen en een lengte tot op of over de knie. De zogenaamde hemdjurken gaan we meer zien.
Ook jassen, truien en broeken zijn oversized en zitten lekker gemakkelijk.

Het bikerjack was er al even en is ook deze zomer helemaal hip. Dit mode-item past bij de grunge look uit de jaren ’90. Deze look is herkenbaar aan vintage en versleten kleding met rockinvloeden. Met daarbij een grote rol voor denim. (ook hier gaan we een apart blog maken binnenkort)

Midi en maxi rokken zagen we de afgelopen seizoenen al en ook deze zomer zijn ze volop aanwezig.

Nieuw is de rechte, wijde broek tot op het midden van de kuit of op de enkel, ook wel de culottes genaamd.

Seventies, Hippy en Bohémien

Seventies, de trend die de mode voor het komende seizoen domineert. Houd je van de hippy stijl dan kun je deze zomer je hart ophalen. Moods als hippy en bohémien en details als denim en franjes (fringe) laten zich allemaal terugvoeren naar dit decennium.
Alle lengtes mogen deze zomer: Van ultrakort tot struikellang, iets dat natuurlijk helemaal bij de bohémien/hippy stijl hoort.

Franjes of fringe: In de zomer van 2015 sieren franjes jurken en rokken, maar ook T-shirts, tops, jacks en gilets. Ook bikini’s en tassen hebben (weer) franjes. Het wordt weer een heerlijk seizoen met lange jurken, veertjes, veters en franjes.

Minimalistisch en oversized

Dit seizoen zet de oversized trend nog door maar het wordt extremer. Shirts en jurken vallen nog ruimer met rechte, wijde mouwen en een lengte tot op of over de knie. Ook jassen, truien en broeken zijn oversized en zitten lekker gemakkelijk.

Jumpsuits: Van de broekpakken zijn we deze zomer nog niet af. Jumpsuits zijn nog steeds in en wij zijn er blij om, want met een broekpak kan het niet zo snel misgaan en je bent snel klaar. Je hoeft immers niets te combineren.

Natuurlijke look: Haar en huid zijn deze zomer op en top natuurlijk. Gekunstelde kapsels zijn er niet bij. Alles moet er heel ‘echt’ uitzien. Ook onze huid maken we deze zomer heel minimalistisch op. Hoe minder foundation hoe beter.

Bron: Pantone rubriek.nl/mooi/mode & trendystyle.net mens-en-gezondheid.infonu.nl

Klik hier voor het bijpassende lookbook
VoorjaarJurken

Dit vind je vast ook leuk:

 1. Trends: Modekleuren Zomer 2015
 2. Kledingcombinaties maken
 3. Sjaals dragen: manieren en tips
 4. Jeans tips
 5. Tips voor de uitverkoop!
 6. Tips voor een stralende huid
 7. Shapewear
 8. Welke jas past bij jou?
 9. De tas van toen tot nu
 10. Welke bril past bij jou?