Trends, najaar/winter 2012-2013 !

Als je naar de mode kijkt komende herfst/winter zou je niet denken dat het crisis is… Nee, in economisch moeilijke tijden zie je dat de mode uitpakt en het tegenovergestelde laat zien! Gelukkig maar, anders wordt het allemaal zo ernstig en sober!
Goud, zilver, brokaat en juweelknopen zijn eerder regel dan uitzondering.
Ook kleur speelt nog steeds een belangrijke rol van de winter!

Kleurtrends
Iedereen is inmiddels gewend aan de felle modekleuren. Zoals gezegd blijven we deze winter kleur dragen! EN de kleur zwart is weer helemaal terug, gecombineerd met de onderstaande kleuren of ga voor helemaal in het zwart. Als je dat doet combineer dan verschillende stoffen met elkaar.

De meest geziene kleuren zijn: oranje (roest/cognac), verschillende groentinten (mos, limestone, olijfgroen), blauwtinten waaronder ‘Olympian Blue’ (net iets zachter dan kobaltblauw), aardetinten en honing- en karamelkleuren.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto www.pantone.com

Stoffentrends
Combinaties van leer en suède met wol, zijde, vacht, bontimitaties en grove breisels in royale en soepelvallende vormen.
Wol en verschillende wolweefsels zijn ontzettend belangrijk deze winter, zoals bijvoorbeeld bouclé, gerstenkorrel, en vilt. Denk aan een leren jas met wollen mouwen of een wollen vest met leren stukken.
Verder is het meeste breiwerk grof, maar wordt sjiek door het gebruik van glansdraad in zilver of goud.

Glim en glans door middel van diverse coatings en finishing. Jassen in verschillende leersoorten met een glanslaag en zijden voeringen. Jeans met een waxcoating zien we veel terug in het modebeeld.
Goud en zilver: De fonkelende uitstraling van de edelmetalen is niet beperkt tot accessoires maar gaan ook voor total looks. Deze winter mag je stralend voor de dag komen in een total gold of total silver look. Goud en zilver komen in alle mogelijke uitvoeringen voor. Fonkelend maar ook in wat mattere versies, in gladde versies of in reliëf.

Stijltrends
Naast effen kleuren gaan we deze winter ook weer veel prints zien. De look voor de komende winter is vrouwelijk en chic.
De barokke en rococo stijlen doen wederom hun intrede.
Zilver en goud, maar ook brokaat, fluweel en rijke versieringen met fonkelende stenen domineren de najaar- en wintercollecties. De look is weelderig en pompeus, soms zelfs grotesk. Het is een look waar je je koninklijk mooi in voelt, maar er zit een addertje onder het gras. Ga voor kwaliteit want deze look oogt snel ‘cheap’ en dat is nu juist niet de bedoeling.

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s: Supertrash collectie herfst 2012.

Een ander look die we signaleren, is de militaire look die (wéér) terugkomt. Strenge, lange overjassen die worden gecombineerd met hoge laarzen en petten met klep. Militair groen is (natuurlijk!) dé kleur voor deze look.
Invloeden vanuit mannenmode zijn zichtbaar. Ribcord broeken, mini-jacquards, doorgestikte jassen, ruiten en blazers.
Minder tunieken (de legging verdwijnt langzaamaan), maar het kokkerrokje is weer helemaal terug en we gaan meer pantalons met jasjes zien. Laat je vrouwelijke vormen zien!

Naast de skinny jeans, zien we stijlvolle broeken met design vormen, al dan niet met bandplooi. Deze super chique broeken combineer je met een bijhorende blazer of met een rijkelijk bewerkte coltrui (ja, ook die komen weer terug!).
Het Chanel-jasje in boucléweefsel zien we in bijna iedere collectie wel terug.

 

 

 

 

 

 

Foto’s: Otto

Zilver en goud
De edelmetalen zien we niet alleen terug in de accessoires maar ook als ‘van top tot teen’-outfits. Je kunt zilver en goud zelfs met elkaar combineren!

Stijlvolle en kleurrijke groet,
Astrid

Kledingstyliste - Astrid Toussaint kl