#stijluur: do’s en dont’s kleurcombinaties

Allereerst kreeg ik een vraag die al meerdere malen gesteld is, dus waar ook grote behoefte naar is of er #kledingruilbeurzen zijn in de buurt van Utrecht! Dit vragen @bndesign en @Geerjanne zich af.

Dus heb je tips of wil je zelf ook graag naar een kledingruilbeurs in de buurt van Utrecht? Geef je dan op onderaan deze pagina dan stuur ik het door naar de meiden! Leuk ik ben benieuwd! πŸ™‚

Vraag van @LieskeStuif:
Zijn er bepaalde kleurencombinaties die je af zou raden?

Kleuren die je draagt zijn erg afhankelijk van jouw als persoon! Tegenwoordig is veel geoorloofd qua kleuren. Vroeger had je echt kleurcombinaties die zoals we dan zeiden vloekten, maar nu zie je ook die combinaties zoals rose/rood etc.in het modebeeld.
Dus wil je echt voor jou als persoon weten welke kleuren jou flatteren en welke kleurcombinaties bij jou passen zou je een persoonlijk advies kunnen vragen bij een styliste.
Je kunt voor jezelf wel bepalen in welke kleuren je jezelf prettig voelt en welke niet. Verder geeft kleding in 1 kleur of ton sur ton (kleuren in dezelfde kleurschijf) een rustig beeld.

Wat wel gezegd kan worden over kleurcombinaties in zijn algemeen:
Je hebt twee soorten kledingkleuren: koele en warme kleuren. Koele kleuren hebben een blauwe ondertoon en warme een gele ondertoon. Het leuke is dat je bijna alle kleuren uit dezelfde kleurgroep met elkaar kunt combineren. Dus warm bij warm en koel bij koel.
Mensen zijn ook “warme” of “koele” kleurtypes. Welke type je bent hangt af van de kleurtoon in je huid. Heb je een blauwe ondertoon dan staan koele kleuren jou het mooist. Heb je echter een gele ondertoon, dan ben je een warm kleurtype. De kleurtoon van je huid is onveranderlijk en het maakt dus ook niet uit of je β€˜s zomers bruin bent.

Lisenka, ik hoop dat ik je met die antwoord wat meer op weg geholpen heb. Succes!

Vraag van @JudithGeurkink:
Wat mag er niet in mijn kledingkast ontbreken deze winter? #stijluur

Zoals ik al tegen je gezegd had, heb ik daar een artikel/blog geschreven over de laatste trends van dit najaar/winter!
Net zoals deze zomer zie je ook van de winter veel kleur!! Lekker vrolijk en gezellig! πŸ˜‰ Verder valt mij op dat er veel jurkjes en rokjes zijn! Dus een jurkje/rokje is wel een modemusthave voor deze winter! En natuurlijk de metallic stoffen! In broeken, jassen, shirts en accessoires!

Judith ik hoop dat ik je zo verder geholpen heb met je vraag en wens je veel succes met het shoppen van je nieuwe kleding!
Nog een tip!
Kijk goed naar wat je nog hebt in je kledingkast en shop daar de nieuwe items bij. Dus wees je bewust van wat je koopt en Mix&Match je kleding zodat je met de goede basisitems nieuwe kledingcombinaties kan maken! En vergeet daarbij niet de goede accessoires te shoppen want die maken elke combinatie af! πŸ™‚

Hieronder wat foto’s ter inspiratie:

 

 

 

 

Bedankt voor jullie vragen en graag tot 3 oktober 2012! Dan is het volgende #stijluur. πŸ™‚

Stijlvolle groet,
AstridΒ