#stijluur: combineren kun je leren!

Dit keer een vraag in #stijluur die via de mail is binnengekomen. Omdat Marleen geen twitter en fb heeft.
Marleen’s vraag: ik heb veel (rommeltje van alles wat) in de kast hangen maar geen juiste combinaties. Schoenen en laarzen maar net niet dat ik denk het past begrijp je wat ik bedoel? Ik zou zo graag zonder bakken geld uit te geven er leuk op willen staan. Dat zwarte op de foto heb ik 1 dag aangehad ( trouwdag van onze dochter) lang naar gezocht feest was toen op Ameland.  Omdat ik klein ben vind ik me een hakje het leukste staan. BvD voor je hulp/advies ! Kun je me helpen? 🙂 #stijluur

feest ralf 064jurk 007

Antwoord:
Dank je wel voor je vraag Marleen!

Als ik naar de foto’s kijk dan zie je er verzorgd uit.
Je zei ook in de mail dat je lengte 1.64 m is. Daarom wil ik je als eerste adviseren om geen 3/4 broek meer te dragen want die laten je benen juist korter lijken. Je vindt combineren van kleding heel moeilijk en zegt dat je allemaal losse items in de kast hebt hangen.
Allereerst geef ik je wat tips over hoe je jezelf optisch langer kan laten lijken.

Hoe kun je optisch meer lengte maken:

  • Draag geen 3/4 broeken
  • Doe enkellaarsjes of schoenen/pumps aan ipv lange laarzen
  • Draag dezelfde kleur schoenen/laarzen als je broek
  • Door 1 kleur te dragen (zoals de zwarte outfit boven) of alles ton sur ton (dat is alle kleding/accessoires in dezelfde kleurtoon, zie onderstaande foto)
  • Als je sjaals draagt, kun je die in de lengte dragen dat maakt je optisch langer. (zie foto)

63159d71090d1b3a543b094eb89df442

 

 

 

 

 

Als ik kijk naar de zwarte outfit die je op bovenstaande foto aanhebt, kun je te top bijvoorbeeld ook dragen op een broek, zodat je deze top meer zult dragen. Als je dan nog een leuk jasje hebt met sjaal maak je er weer een leuke outfit van!

Tips om kleding te combineren:

Tip 1:

Maak overzicht in je kast: Maak 3 stapels van je kleding: goed, twijfel en weg.Wees resoluut en maak je kledingkast weer overzichtelijk!

Tip 2:

Zorg dat je de juiste basis kleding hebt in je kledingkast! Als je een paar goede broeken hebt in verschillende modellen zoals bijvoorbeeld het chinomodel (zie hieronder op de foto) of de strakke modellen (skinny) of de broek met flairpijp (strak van boven en vanaf de knie wijduitlopend) in je kast hebt hangen en een aantal leuke pittige jasjes met daarbij gezellige gekleurde sjaals dan heb je een goede basis om kleding-combinaties te maken.

Tip 3 : 

Laat  de kleur van je laarzen/schoenen terugkomen in je kleding of accessoires. Maak je OUTFIT compleet door je laarzen/schoenen terug te laten komen in je kleding of accessoires zoals door middel van een riem/sjaal/jasje. Zorg dat het een geheel vormt. Zie de foto’s hieronder wat ik daarmee bedoel.
3d2d9bf038e063fccd27d99ff817f07dc06d1a883e60e506498b534c81ac7f415c8694a813118a097fde678b8435f95b

 

Tip 4:

Maak gebruik van accessoires!
Zoals sjaals, kettingen, grote ring, armbanden, riem, etc. om je OUTFIT compleet te maken. Op onderstaande foto’s kun je zien dat de sjaal toegevoegde waarde heeft voor de betreffende kledingcombinatie. Als je de sjaal weg zou laten, krijg je een saaier ogende OUTFIT.

De kleding is wel wat gedateerd (3 jaar geleden) maar het gaat erom dat je ziet dat je met goede basiskleding in combinatie met accessoires je verschillende outfits kunt maken en dat accessoires je outfit af kunnen maken.

Tip 5 :

Draag laagjes om je kledingcombinatie spannender te maken!Zoals op bovenstaande foto’s bijv. een strakke broek, strakke lange top of tuniek met daarover een kort pittig jasje.

Bij jouw lengte is het beter korte laarsjes te dragen!

Succes met het maken van je kledingcombinaties!