Tijdelijke Black Friday actie bij De Lookbookclub!

#stijluur: Figuurtype peer met een buikje en weinig taille

Deze keer met #stijluur heb ik een vraag uit de mail geselecteerd.

De vraag is van Marion:
Ik was op internet aan het zoeken voor kledingadvies. Ik zag foto’s terug van de vakantie en dacht dit kan echt niet meer zo. Als ik op uw site kijk komt mijn figuur als een “appel” eruit en op een andere site staat er een “cello”, is dit vergelijkbaar ? Het probleem is dat ik niet goed meer weet wat ik moet dragen, omdat mijn figuur veranderd is de afgelopen 2 jaar. Ik heb cupmaat G inmiddels, brede heupen/billen en wel een taille, maar met een buikje. Ik heb lange slanke benen vanaf halverwege mijn bovenbeen. Daarnaast heb ik een smalle lange nek en een smal gezicht. Ik ben 51 en ben 1,74 lang en draag maat 42.  Maten borstomvang 99 cm, taille 82 cm en heupen 110 cm. Ik ben benieuwd naar je advies. Heeft u misschien wat tips voor me.

Marion Stijluur

Antwoord van Astrid:
Dank je wel voor je vraag!
Lieve Marion, als ik jou foto bekijk dan heb je een hartstikke goed figuur! Je omschrijving klopt niet met wat ik zie. Zie jezelf niet zo negatief! Je hebt slanke lange benen, je hebt lengte en met je buikje valt het ook wel mee. Naarmate we ouder worden krijgen we met de zwaartekracht te maken en krijgen we dat allemaal. Met wat tips hoe je dat het beste kan verbergen en hoe je je borsten optisch kan verkleinen en je schouders optisch wat te verbreden is jouw figuur weer helemaal in balans!

Wat jouw figuurtype betreft:
Jouw schouders zijn iets smaller dan je heupen dat geeft aan dat je een ‘peertype’ bent. Alleen ben jij geen prototype Peer omdat je grote borsten hebt, een klein buikje en weinig taille.
Dat is vaak zo dat je niet het standaard bent maar een combinatie van figuurtypes bij elkaar.

Tips voor jouw figuur:

  • Als je zware borsten hebt en je bovenlichaam probeer dan altijd je halslijn laag te houden en het liefste een V-hals. Want een V- hals zorgt ervoor dat er minder accent gaat naar de borsten.
  • Omdat jouw schouders in verhouding ‘smal’ zijn raad ik je aan om naar bovenkleding te zoeken die een V-hals hebben maar in de schouders wel body heeft. Of een haltertop met V- hals dat is ook een goed model voor je omdat een haltertop je schouders optisch verbreedt. Zorg ervoor dat je je schouders verbreedt met jasjes met schoudervulling, tops met pofmouwen of epauletten erop. Als er geen schoudervulling in de kleding zit dan kun je ervoor kiezen om bij de Hema losse schoudervulling te kopen zodat je dat onder je kleding kunt doen. (let hierbij wel op dat je het niet te zichtbaar doet 😉
  • Waar je bij het kopen van de tops op kan letten, is dat de tops niet te strak zijn bij de buik. Koop tops/blouses die ruim vallend zijn bij de buik zoals een blousend model. (zie foto)
  • Omdat je weinig taille hebt, is het goed om jasjes te dragen die een mooie taille lijn hebben. Dus echt goed getailleerde jasjes zodat je hiermee optisch een taille maak.
  • Omdat je je heupen in verhouding iets breder zijn, zou je ervoor kunnen kiezen, om niet teveel accent op je onderlichaam te krijgen, om de broeken rustig te houden qua kleur en print. Alhoewel ik je al gezegd hebt dat je ook meer zou kunnen hebben omdat het verschil tussen de heupen en de schouder niet veel is. Als je ervoor zorgt dat je je schouders verbreedt dan zou je qua onderkleding veel kunnen hebben. Want je hebt echt prachtige lange benen! Dus laat die ook zien!!! Verstop ze niet onder wijde broeken en rokken!
  • Je zou een leuke sjaal kunnen dragen om je nek wat meer op te vullen. Draag de sjaal dan niet te hoog want dat  geeft weer meer volume op de borsten. Pak een rechthoekige sjaal in de punt vast zodat de sjaal ongelijk wordt. Als je hem dan nonchelant om nek heen draagt, gewoon los dan krijg je een leuk frivool effect en door de sjaal in de lengte te dragen maak je jezelf optisch ook nog iets langer. 🙂

Hieronder een lookbook met een aantal voorbeelden. Deze kun je gelijk shoppen als je dat zou willen. Onderaan de pagina staan de kledingstukken apart. Als je daarop klikt kom je direct bij de desbetreffende webwinkel/kledingstuk terecht.

 

Plussize mix&match
Plussize mix&match

Tops
Beste Marion, ik hoop dat je wat met de tips en het bovenstaande lookbooks kan. Voor meer inspiratie verwijs ik je naar de pagina lookbooks . Verder hebben we op Pinterest nog meer inspiratie outfits staan. Klik hier om ze te bekijken.

Shop je favoriete items 3

[DFR:category?c=1377753]

Dit wat het weer voor deze week!

Heb je ook een prangende vraag of gewoon wil je wat inspiratie voor je garderobe. Bijvoorbeeld hoe je een bepaald kledingstuk kan dragen. Let me know!
Op donderdagavond 19 juni as geef ik een webinar waar je GRATIS bij aanwezig kan zijn! We gaan het dan hebben over kleur, figuurtips en stijltips. En je kan ook vragen stellen!
Hou de nieuwsupdate in de gaten!

Het volgende #stijluur is op woensdag 25 juni 2014

Tot dan!

Stijlvolle groet,
Astrid
astrid-2892