Tijdelijke Black Friday actie bij De Lookbookclub!

#Stijluur: Welke rok bij ‘plussize’ appelfiguur?

De eerste vraag is binnengekomen enkele dagen geleden via Facebook van Helene.

Vraag Helene:
Hoi Astrid, Ik heb een vraagje ik heb een appeltjes figuur en ben 1,60 cm lang en heb maat 52 welke rok lengte kan ik het beste dragen, ik bedoel dus voor een gewoon recht rokje ,ik hou zelf niet van lange rokken Gr. Helene #stijluur

Antwoord:
Allereerst dank je wel voor je vraag!
Jammer dat ik geen foto van je heb want dan zou ik je vraag nog specifieker kunnen beantwoorden. Dus nu ga ik uit van appelfiguur, klein van lengte met mt 52.
Bij heel veel appeltjes is het zo dat ze meestal slanke benen hebben. Van die mooie slanke benen moet je gebruik maken en daar het accent leggen!
Je bent klein van lengte daarom zou ik je adviseren om korte rechte rokjes te dragen.
Zoals je kunt zien op onderstaande foto’s. Ik adviseer ook enkellaarsjes te dragen omdat dat je benen optisch langer maakt. Draag er een dikke denier panty onder of een legging (wel een mooie en hippe) 😉
Als je als accessoire een sjaal erbij wilt dragen om je outfit meer kleur en frivool te maken, draag deze dan in de lengte! Dat geeft  ook lengte.

modellen_appel

 

Wil je meer lezen over het appelfiguur? Lees hier de kenmerken, do’s and dont’s voor het appeltype.

 

 

 

 

 

 

 

Plussize JR421C00H-Q11@3  KA321E05G-K11@4KA321E05G-K11@5  KA321E05G-I11@6.2

 

 

 

 

 

Als je grote borsten hebt, zou ik je adviseren om blouses/tops te dragen met een v-hals (blouse open dragen vormt ook een v-lijn). Sowieso een lage hals omdat je dan je bovenlichaam optisch smaller maakt en minder accent krijgt op de borsten.

Draag de jasjes kort (of het heupbot ongeveer) en getailleerd, ook het liefst  met een v-lijn erin. Draag de jasjes open dan heb je bijna altijd een V-lijn.

Bovenstaande klinkt allemaal leuk en ik begrijp dat het niet altijd zo te vinden is in de winkels. Toch als je goed zoekt (je kunt je heel goed online orienteren) en weet wat je nodig hebt kun je heel efficient zoeken. Dat heb ik ook gedaan toen ik onderstaande kleding voor jou ging uitzoeken. Bijvoorbeeld dames, grotematen, mt 52, rok/jurk, zwart.

Soms moet je concessies doen. Als je dan een goede top gevonden hebt (bloesend aan de onderkant bijvoorbeeld zodat je buikje verstopt wordt) maar met een ronde wat hogere hals dan kan het toch een goede top zijn! Kijk goed naar jezelf en wat jou het beste staat!

Hieronder nog een lookbook ter inspiratie en direct te bestellen! Dus super handig als er favoriete kledingstukken bijzitten. 🙂

Durf  jezelf te laten zien!

Plussize appelfiguur

pijlbenedentekst2

[DFR:category?c=1299533]

Het volgende stijluur is net voor de feestdagen op 11 december 2013!

Tot dan!!

Stijlvolle groet,
Astrid
AstridPF