Tijdelijke Black Friday actie bij De Lookbookclub!

Jeans tips

De juiste jeans kan wonderen verrichten: het belangrijkste is dat de jeans de juiste pasvorm heeft, goed bij het figuur!
Hieronder vind je alle tips en inspiratie voor het vinden van de perfecte jeans. 

Bij het kiezen van een goede jeans zijn dus een aantal punten belangrijk:

Figuurtypes:

Appel
Zorg dat je broek niet te hoog zit maar juist laag op de heupen als je figuurtype appel bent. Het model bootcut (rechte pijpen), het flairmodel (wijduitlopende pijpen) en de skinny jeans zijn goede modellen voor je. Bij de skinny jeans komen je mooie slanke benen goed uit. Persoonlijk vinden wij het bootcut model niet heel erg vrouwelijk. Om meer vrouwelijkheid te krijgen bij dit model draag er dan een hak onder. Ook het flair model jeans draag deze het liefst met een hak (enkellaarsje of pump), dit verlengt de benen en staat veel vrouwelijker!

Peer
Alle modellen jeans. Dus de bootcut, flair en skinny.
Let op met zakjes, klepjes, plooitjes rondom de heupen en billen want dit kan meer volume (optisch) geven.
Ook broeken met een print als je benen vol zijn is geen goede optie. Kies voor een jeans/broek die rustig is en in een wat donkere kleur. Hierdoor lijken de benen optisch smaller en langer.

Zandloper
Figuurtype zandloper kan ook alle modellen jeans hebben alleen staat bij dit figuurtype (als enige) de juist hoge taillebroeken dragen dan komt de taille extra mooi tot zijn recht.

Aardbei
Het figuurtype Aardbei met smalle heupen kan juist klepjes en stiksels op de kontzakken hebben. Ook plooitjes bij de tailleband of steekzakken zijn een goede keuze. Opzichtige stiksels, enzovoorts rondom de heupen is ook goed. Zo maak je het heupgebied ‘voller’ en komen de schouders (die bij het aardbeitype breder zijn dan de heupen) weer in balans met de heupen.

Jeans

Tips

 1. How Lovely!
  Iedereen kent het: de love handles, omdat sporten er net iets te vaak bij inschiet of het ‘vet’ zich heel graag hier manifesteert. Een welbekend fenomeen en niet erg bevorderlijk voor het sexy jeans-gevoel. Draag corrigerend ondergoed onder je kleding zodat de ‘lovehandles’ minder opvallen. Of als je dat niet fijn vindt, kun je ook blouses of tops op de jeans dragen die blousend zijn. Doe de voorkant van je blouse in je broek en je maakt iedere blouse of top blousend zodat je de lovehandles minder ziet.
 2. De zakken van een jeans zijn niet zomaar ‘zakken’!
  Appel of peer? Voor elk billentype geldt dat de keuze voor een jeans afhankelijk is van de positie van de achterzakken. Bij een wat rondere appelvorm geldt: des te dichter de zakken bij de middennaad, des te kleiner de bips oogt. Opgestikte zakken en grotere applicaties resulteren daarentegen in een ronder en voller formaat. ‘Peer’-billen die plat zijn, komen beter tot hun recht met midden- tot diepzittende achterzakken. In dit geval zijn klepjes op de billen een goede optie.
  Spits toelopende vijfhoekige zakken laat het achterwerk extra klein lijken.
 3. Probleemzones? Nee, bedankt!
  Donkere kleuren werken magisch voor dames met volle benen. Het is de troef voor een slanke look. Voor een volume boost aan het figuur zijn de zogenaamde stone bleached jeans (erg helder en ‘uitgewassen’) uitermate geschikt. Bij een voorliefde voor bijzondere wassing, is het goed om bewust te zijn van jouw ‘probleemzones’. De bedoeling is namelijk deze niet te benadrukken.
 4. Tight of loose? De keuze is aan jou!
  De keuze voor een strak of los jeans model, is een kwestie van persoonlijke smaak en je figuur. Elke pasvorm heeft een uniek effect. Een strakke Slim Fit of skinny bijvoorbeeld, benadrukt het figuur, met name de benen. Heb je korte benen dan is een ‘boy- of girlfriend’ model jeans niet de beste optie omdat door het laaghangende kruis je benen nog korter lijken.
 5. “Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…”
  Een kijkje in de spiegel is essentieel bij de aankoop van een jeans. Een kritische self-check van voren en van achteren is een must. Een perfecte fit aan de voorkant, is geen garantie voor een geweldig achterwerk. Misschien zitten de zakken niet perfect? Doe altijd een double check!
 6. Klein en rond? Geen probleem!
  Voor personen met een kleine lichaamsbouw en veel rondingen, is het vinden van de perfecte pasvorm appeltje-eitje. Trek wederom de donkere kleuren uit de kast voor een slank effect. Verder is het raadzaam om toeters en bellen zoals opvallende zakken te vermijden.
 7. Lengte onder de loep!
  Lengte is een belangrijk criterium in de jacht naar de perfecte jeans. Te lang of te kort is ongeoorloofd. Vergeet bij het kopen van een jeans niet dat door het dragen plooien ontstaan en de jeans hierdoor tot twee centimeter korter wordt. Als de jeans een tikkeltje te lang is, is oprollen de oplossing. Deze tactiek heeft als gevolg dat de benen wat korter ogen. Een bezoekje aan het naaiatelier is in dit geval een uitkomst.
 8. Wow, die benen!
  Laat je salanke benen goed zien in de bekende skinny jeans! In combinatie met brede bovenstukken, zoals poncho’s en oversized truien laat je je benen nog slanker lijken en wordt contrast tussen je boven en onderlichaam groter.
 9. Perfecte premissen!
  Voor de dames gezegend met ellenlange benen en slanke armen, zijn er ontelbaar veel potentiële perfecte jeans. Van Slim Fit tot boyfriend, dit figuur kan alles hebben. Het is een kwestie van modegevoel en stemming.
  Een kleine tip: als je kiest voor een 7/8 model dan lijken je benen korter.
 10. De beste vriendin
  Gezien het mega immense jeans aanbod, is het logisch dat de onzekerheid toeslaat. Bij twijfel is het nemen van een zelfportret een gouden tip. Met behulp van een snapshot is een persoonlijk oordeel te vellen over de mogelijk perfecte jeans.

Dit vind je vast ook leuk:

 1. Tips voor de uitverkoop!
 2. Tips voor een stralende huid
 3. Shapewear
 4. Welke jas past bij jou?
 5. De tas van toen tot nu
 6. Welke bril past bij jou?
 7. Dresscodes
 8. Do’s & dont’s zakelijke kleding 
 9. De meest gemaakte fouten bij zakelijke kleding