Tijdelijke Black Friday actie bij De Lookbookclub!

Tips voor de uitverkoop

 

1sale2Herkenbaar?

Zowel online als offline shoppen voor weinig geld! Hoe langer je wacht hoe meer korting maar hoe minder keus natuurlijk of toch niet?!
Velen onder ons  gaan helemaal los en bestellen hier en kopen daar….
Want ja….. Wat is het dat toch een heerlijk gevoel om voor weinig geld, veel te kopen!
Het is alleen jammer dat heel vaak je heerlijke gevoel als sneeuw voor de zon verdwijnt als je erachter komt dat je je zoveelste miskoop hebt gekocht!
Dat is natuurlijk zonde van het geld en je energie! Daarom hebben we de valkuilen en tips voor je op een rijtje gezet zodat je zonder miskopen kunt shoppen!


1 lampje

Tips uitverkoop:

 

 

 • Bekijk de nieuwe collectie voor het aankomende seizoen: Kijk of je het afgeprijsde artikel langer door kunt dragen dan alleen het betreffende seizoen. Of dat je het hele jaar door of ook nog voor het aankomend seizoen kunt dragen. Bijvoorbeeld een zwarte of witte blouse of een leuk t-shirt of top die je in het najaar onder een blazer kunt dragen. Of een gaaf leren jasje dat je het hele jaar kunt dragen! Dus een goede koop, waar je nog veel plezier van hebt.
 • Koop bewust! Herken je dit? ‘Het kost nu toch niet veel dus neem ik het maar.’ Doe dat niet en kijk of je het ‘nodig’ hebt of waar je het bij zou kunnen dragen. Want ook hiervoor geldt vaak dat je het al in je kast hebt hangen of iets soortgelijks en je hebt weer een kledingstuk dat je niet of weinig zult dragen.
 • Pas de kleding indien mogelijk! Want als de maat achteraf toch niet goed is, kun je het niet meer ruilen en hangt het doelloos in je kast. Dan is goedkoop, uiteindelijk duurkoop!
 • Neem kleding mee naar de winkel: kleding waar je nog wat opzoekt, neem dat mee als je gaat shoppen: want dan kun je het bij elkaar aanpassen zodat je niet weer een miskoop hebt.
 • Maak een boodschappenlijstje als je gaat shoppen. Dat voorkomt dat je dubbele of ‘verkeerde’ items koopt.
 • Scoor basiskleding in de uitverkoop!
  Een goede zwarte broek, leer jasje dat je in de winter als ‘binnenjasje’ kunt dragen in een neutrale kleur en dat in het voor/najaar  als ‘buitenjas’ kunt dragen, basic blousjes, etc. Of wat dacht je van een jeans die je het gehele jaar door kunt dragen.
 • En natuurlijk kun je ook kleding kopen die je eigenlijk eerst te duur vond voor de ‘gewone’ prijs of te ‘trendy’ en nu met de korting wel de prijs heeft die je ervoor over hebt. Dan heb je nu een toffe deal!
 • Kijk uit voor hebberigheid! Meestal zorgt hebzucht voor een latere teleurstelling.
 • We herkennen het allemaal…. kleding kopen om een goed gevoel te krijgen/hebben oftewel emotie kopen. Natuurlijk word je blij als je leuk geslaagd bent voor te gekke kleding waarin je straalt!
  Belangrijk is dat je het niet omdraait… want dan kun je nog weleens kleding kopen die je al hebt of niet zult dragen. (om een voorbeeld te geven van een klant: na opruimen van de kledingkast, kwamen er kledingstukken naar boven die ze zelf niet meer wist dat ze ze had. Zo had ze bijvoorbeeld 20 bijna identieke vesten!) Zonde van het geld!
 • Let erop dat de kleding in de uitverkoop niet geruild worden. Denk goed na en koop bewust.

  Koop bewust en voorkom miskopen, dan geniet je extra van je aankopen!

   

Dit vind je vast ook leuk:

 1. Streetstyle Fashion: tips & inspiratie
 2. Kledingcombinaties maken
 3. Sjaals dragen: manieren en tips
 4. Jeans tips
 5. Tips voor een stralende huid