Tijdelijke Black Friday actie bij De Lookbookclub!

Trends: Modekleuren Winter 2015-2016 [1]

Net als vorig seizoen krijg je van ons voor het nieuwe Fashion seizoen, winter 2015/2016,  alle trends niet in één blog maar in maar liefst zeven blogs te zien!
Met o.a. trends op het gebied van de modekleuren en vervolgens in willekeurige volgorde;  de kledingtrends, stoffen en patronen, denim trends, schoenen & accessoires en natuurlijk de musthaves van komend seizoen.
Dus elk week een ander thema met daarbij passende lookbooks van kleding en accessoires.

Hou social media met onze blogs de komende weken dus in de gaten!

Wil je echt niks missen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsupdate van kledingstyliste.nl  EN ontvang dan tevens in 10 dagen de 10 tips voor een overzichtelijke kledingkast (goede voorbereiding op het nieuwe mode seizoen) EN het gratis E-book met alle tips op een rij.
Hoe schrijf je je gratis in? Rechtsboven in de hoek kun je je naam en emailadres invullen en je krijgt alles in je mailbox! (vergeet niet op de bevestigingslink te klikken die je toegestuurd krijgt na inschrijving 😉

Alle blogs voor de komende 7 weken op een rijtje:

 1. Modekleuren voor de winter van 2015/2016 Deel 1
 2. Deel 2 van de modekleuren winter 2015/2016
 3. Kledingtrends: welke kledingstijlen en invloeden gaan we zien?
 4. Welke patronen, prints en stoffen gaan we zien deze winter?
 5. Denim trends: welke trends zijn er op dit gebied?
 6. Schoenen & accessoires winter 2015/2016: Wat zijn de trends en wat ga je zien?
 7. Welke Musthaves gaan we zien komende winter?

Deel 1: Modekleuren Winter 2015-2016

Wat een prachtige kleuren gaan we zien deze winter! Zeker niet saai, verrassend divers en enerverend.
Zo zijn er de kleuren die vol, warm en krachtig zijn maar ook zien we zachte kleuren zoals lichte pastels en ‘wit’ tinten.
In twee blogs (modelkleuren deel 1 & 2) hebben we de 10 ‘Pantone’ hoofdkleuren uitgelicht.

Vanuit deze kleuren zijn weer vele nuances gemaakt zodat je in de kleurpaletten in de winkel onderstaande kleuren in diepe heldere en meer gedempte versies tegenkomt.

De ‘rood’ tinten, grijstinten, een mooie paarstint, ‘oker/mosterd’ gele en aarde tinten gaan we veel zien deze winter. Met als echte favoriet de rode tint ‘marsala’ die vele merken en ontwerpers hebben verwerkt in hun collecties.

Deze week in deel 1  modekleuren winter 2015/16: Marsala, Reflecting Pond, Dried Herb, Oak Buff en Cadmium Orange

Cadmium Orange:
Een vrolijke en opvallende kleur geinspireerd op de jaren zestig/zeventig. Deze kleur is complementair zoals de kleuren cashmere rose, desert sage maar doet het ook goed als een op zichzelf staande  kleur. De afgelopen seizoenen zien we de kleur oranje steeds populairder worden.
Kleurtype advies: Oranje is echt een warme kleur. Dus geschikt in gedempte tonen voor het herfsttype en in helder oranje voor het lentetype.

Marsala:
Deze kleur is geinspireerd door een wijn met dezelfde naam. De kleur is rijk en robuust.
Pantone heeft deze kleur uitgeroepen als de kleur van het jaar 2015. Deze roodbruine kleur gaan we veel zien deze winter. Met natuurlijk vele kleur nuances naar lichter en nog donkerdere kleuren.
Kleurtype advies: Deze kleur is in de heldere vorm geschikt voor de ‘winter’ en eventueel ‘lente’ types onder ons. In een meer gedempte ‘warme’ versie is deze kleur mooi bij de herfsttypes. De zomer types kunnen deze kleur in een gedempte en ‘koele’ tint ook erg mooi staan.

Oak Buff:
Een zachte, comfortabele en warme kleur. Een goudgele kleur die heel mooi gecombineerd kan worden met de kleur stormy weater.
Kleurtype advies: Deze kleur is een gedempte warme kleur en heel geschikt voor de herfsttypes. Voor de zomertypes moet deze kleur meer koel zijn en anders is deze kleur niet zo geschikt. De lentetypes kunnen deze kleur in een wat heldere warme versie ook hebben. Voor de ‘winter’ types is het goed als deze gelige kleur helder en aan de koele kant is.

Reflecting Pond:
Een diepe koel blauwe kleur. Dit is een echte basiskleur die zorgt voor een betrouwbare uitstraling waar de consument zich comfortabel in voelt en die lange tijd meegaat. Dus niet een kleur die je alleen dit seizoen gaat zien en op vele manieren ingezet kan worden.
Kleurtype advies: Deze kleur is in de heldere ‘koele’ en harde kleur die geschikt is voor de ‘winter’ types onder ons.
Natuurlijk kun je deze kleur ook dragen als je een ander kleurtype bent maar dan zou je er iets bij kunnen dragen in jouw kleur zodat het effect wat zachter maakt zodat het geheel meer in harmonie komt.

Biscay Bay:
De afgelopen seizoenen werden ontwerpers geinspireerd door het koelblauw van de tropische wateren. Deze royale en volle winterkleur is universeel en valt goed in de smaak bij vele consumenten.
Kleurtype advies: Deze kleur is in de heldere vorm geschikt voor de ‘winter’ en eventueel ‘lente’ types onder ons. In een meer gedempte ‘warme’ versie is deze kleur mooi bij de herfsttypes. Bij de zomer types onder ons kan deze kleur in een gedempte en ‘koele’ tint ook erg mooi staan.

Bronnen: Pantone  Pinterest  en insideoutstyleblog

Bekijk hier de lookbooks die we voor je gemaakt hebben met kleding in de modekleuren winter 2015

Nog meer inspiratie moodboards in kleuren van deze winter:

Kies jouw favoriete kleuren en straal deze zomer!

Dit vind je vast ook leuk:

 1. Streetstyle Fashion: tips & inspiratie
 2. Kledingcombinaties maken
 3. Sjaals dragen: manieren en tips
 4. Jeans tips
 5. Tips voor de uitverkoop!
 6. Tips voor een stralende huid
 7. Shapewear
 8. Welke jas past bij jou?
 9. De tas van toen tot nu
 10. Welke bril past bij jou?