Tijdelijke Black Friday actie bij De Lookbookclub!

Trends: patronen & prints zomer 2016

prints 1
De komende weken zetten we de belangrijkste trends voor de lente en zomer van 2016 voor je op een rij. Niet in één blog maar in zes blogs!

Met o.a. trends op het gebied van kleuren en vervolgens in willekeurige volgorde;  de kledingtrends, stoffen en patronen, denim trends, schoenen & accessoires en natuurlijk de musthaves van komend seizoen.
Dus elke week een ander thema met daarbij passende lookbooks van kleding en accessoires.

Hou de social media met onze blogs de komende weken dus in de gaten!

Wil je echt niks missen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsupdate van kledingstyliste.nl  EN ontvang dan tevens in 10 dagen het gratis E-book met 10 tips voor een overzichtelijke kledingkast (goede voorbereiding op het nieuwe mode seizoen).
Hoe schrijf je je gratis in? Rechtsboven in de hoek vul je je naam en emailadres in en je krijgt alles in je mailbox! (vergeet niet op de bevestigingslink te klikken die je toegestuurd krijgt na inschrijving 😉

Heb je een blog gemist? Hieronder alle blogs op een rijtje:

 1. Welke kleuren voor het voorjaar/zomer  2016
 2. Kledingtrends: welke kledingstijlen en invloeden gaan we zien?
 3. Wat zijn de patronen, prints en stoffen voor aankomende zomer?
 4. Denim trends
 5. Schoenen & accessoires: Wat zijn de trends en wat ga je zien?
 6. Welke Musthaves moet je in je kledingkast hebben?

Modetrends lente/zomer 2016

We gaan langzaamaan weer afscheid nemen van de winter, en hopen op een heerlijk mooi  lente-en zomerseizoen… Een nieuw seizoen brengt ook nog andere dingen met zich mee namelijk: het vernieuwen en veranderen van je garderobe!
Dit seizoen kan eigenlijk alles…. Als je van printjes en patronen houdt, zit je zeker goed.

Een van de grootste trends op de catwalks, afgezien van het model en de kleur, zijn prints. We zien alle soorten prints op die catwalk.
Van tie-dye tot dierenprints, van bloemen tot geografische patronen en van strepen tot de ruit. De meest voorkomende voorjaar/zomer 2016 ‘print’ trends delen we graag met je.

 
1. Gingham patronen

Gingham patronen zie je nu al een paar seizoenen in het modebeeld, alleen in 2016 zie je het helemaal veel! Er is meer accent, meer kleur en nog meer creativiteit.

2. Strepen in alle facetten

Zoals we in het vorige blok al lieten zien is de streep in al zijn facetten veel te zien deze zomer. Strepen zijn voor de zomer zoals vacht is voor de winter zo lijkt het, althans in de modewereld. Het is een warm weer klassieker die je al vele decennia ziet. Van vage en felle tot dunne en dikke strepen. Of gecombineerd dun en dik. Ook de diagonale streep is van de partij. Vrijwel alles zie je voorbij komen dit seizoen.

 

 

3. Bloemenprints

Terwijl we bloemenprints al veel gezien hebben de afgelopen seizoenen, worden ze nu onderverdeeld in abstracte, realistische en romantische patronen.

 

 

 

 

4. Tie It & Dye It

Misschien wel een van de favoriete lente/zomer 2016 print trend, het hele tie-dye ‘ding’ met een moderne twist.  Deze print ontstaat door op een speciale manier de stof te bewerken en komt uit de tijd van de hippie cultuur. In Thailand gebruiken ze deze techniek ook veel in batik en itak.

 

5. ‘Verborgen’ Hawai print

De hawai print kennen we allemaal nog vanuit de jaren 80. Nu komt de print weer terug en dan wat minder ‘duidelijk’. Je moet goed kijken wil je zien dat het met dit onderwerp te maken heeft.

 

6. Dieren

Dierenprints zien we ook al vele seizoenen. Dit seizoen zie je de dierenprint in realistische vorm. Dus naast de print van het vel van een dier, zie je nu ook foto’s en prints van het dier zoals ze in werkelijkheid zijn.

 

7. Geografische en sterren

De wereld is een prachtige plek en dat ontgaat de ontwerpers ook niet. Ze laten zich hierdoor inspireren door de schoonheid van de geografische prints in te brengen op de mode vloer.

 

8. Print blocking

Op de catwalks zag je veel van deze patronen voorbij komen voor het komende voorjaar en zomer 2016. Zoals je weet is colour blocking, het samenstellen van grote brokken van monochromatische kleuren. Bij Print blocking gebruiken ze zeer scherpe afdrukken van verschillende trends en dit mixen en matchen ze met elkaar.

9. Grappige abstracte prints

Deze patronen zijn geïnspireerd door de abstacte schilderkunst. Kleurrijk of juist sober. Het is er allemaal.

10. Teksten

Als het gaat om de lente en zomer 2016 prints, ze hoeven niet allemaal geometrisch of van bloemen te zijn. Soms omvatten ze woorden en teksten. Een aantal ontwerpers hebben ervoor gekozen om stukken tekst op hun kleding te schrijven. Andere hebben onvolmaakte of gewijzigde slogans gebruikt.

 

Bron: Pinterest

Bekijk hier de lookbooks die we voor je gemaakt hebben met kleding in bovenstaande kleuren.

Dit vind je vast ook leuk:

 1. Trends voorjaar/zomer 2016 kledingstijlen
 2. Lookbook modetrends zomer 2016 kledingstijlen
 3. Trends: welke kleuren zien we in voorjaar/zomer 2016
 4. Lookbooks kleuren voorjaar/zomer 2016
 5. Gratis kleurentest
 6. Streetstyle Fashion: tips & inspiratie
 7. Shapewear
 8. De tas van toen tot nu
 9. Welke bril past bij jou?

Tip

Kies voor de kleuren die bij jou passen!
Al je bijvoorbeeld een ‘koel’ kleurtype bent, kun je ook zeker de mooie warme tinten dragen. Let dan op dat je de juiste kleuren rondom het gezicht draagt en de kleuren die jou minder flatteren bijvoorbeeld in de broek of rok. Je kunt ook met een sjaal jouw kleuren aanvullen aan de bovenkant. Of maak je wat ‘meer’ op zodat je toch jouw uitstraling behoudt.
Dat geldt natuurlijk andersom voor de ‘warme’ kleurtypes. 😉 Succes!

Ontdek hier welk kleurtype je bent en doe de gratis kleurentest! Veel plezier!