Tijdelijke Black Friday actie bij De Lookbookclub!

Make-up Trends Winter 2014

Het is weer zover! Tijd voor de nieuwste make-up trends. Een nieuw seizoen betekent nieuwe make-up kleuren, nieuwe manieren van opmaken, nieuwe producten en nieuwe ideeën. Het is, vooral in november, de tijd om aan jezelf te werken en te kijken wat je gaat doen met je make-up in dit najaar!  Want we willen iedereen in onze omgeving natuurlijk verrassen met een ‘up-to-date’ look en onszelf, net zoals het nieuwe seizoen, weer eens als ‘nieuw’ voelen.

Overigens hoeft je nieuwe make-up look niet elke dag hetzelfde te zijn. Van dag tot dag kun je, al naar gelang je mood en natuurlijk de gelegenheid, kiezen uit de vele make-up trends die de herfst en winter 2014/2015 te bieden heeft. Creativiteit en vooral ook individualiteit staan deze winter hoog in het vaandel.

De basis is een verzorgde huid

foundationDe basis voor alle trends is je huid. Die moet uiterst verzorgd zijn. Je kunt niet genoeg aandacht aan je huid besteden! Breng voordat je foundation aanbrengt een primer aan op je huid, zodat het geen tekens van veroudering achter laat. Het geeft een mooie glans en is een prima hechter voor de foundation.

Verder behoeft de huid geen zware dekking meer van foundation of poeder; het mag er weer ‘UNPROCESSED’, uit zien. In de zin van “onverwerkt, niet kunstmatig, dus echt”. In deze trend gaat het allemaal om de huid die mooi, glanzend, puur en minimaal moet zijn, maar niet per se perfect. Waar het om gaat, is dat je huid ECHT oogt. De truc is dan om je huid heel transparant op te maken en kleine imperfecties te laten doorschemeren, zodat je er ONOPGEMAAKT uitziet. Dat is dus het geheim: een imperfectie om de perfectie van je huid te onderstrepen.’

Een must: de wimpertang

wimpertangRechte wimpers gaan in je wimperlijn op waardoor ze minder zichtbaar zijn. Eén van de geheimen om je wimpers langer te laten lijken, is dus: je wimpers krullen. Daarvoor kun je het beste een wimpertang gebruiken. Het is een kleine aanschaf waar jij en je wimpers veel plezier van zullen hebben.

De wimpertang  gebruik je voordat je mascara opbrengt, dus op schone wimpers. Krul je wimpers op drie punten: vlakbij de wimperaanzet, in het midden en aan de punten. Doe het voorzichtig (je wimpers moeten langer mee!) en druk de tang per keer 8 tot 10 seconden aan.

TIP! Wil je het helemaal professioneel aanpakken, dan verwarm je de wimpertang eventjes met de föhn (niet te lang, want de tang wordt snel goed heet). Op deze manier blijven je wimpers de hele dag mooi krullen. meisje met wimpertang

Natuurlijke make-up look met een klein accentje

Hiermee komen we direct bij één van de meest geziene looks voor winter 2014/2015: een heel simpele en eenvoudige look, waarbij alle aandacht naar de huid gaat. Die is zo natuurlijk mogelijk opgemaakt. De huid is natuurlijk,  je wimpers zijn goed zichtbaar door je wimpertang-methode en veel en goede mascara.
Je hebt tegenwoordig mascara’s met twee borstels voor verschillende looks! De één geeft de ultieme ‘Dramatic’ look voor wimpers, en de andere borstel voor een ‘Natural’ look voor overdag.

Deze look maak je eventueel af met een flitsend oogpotlood. Er zijn nu ook potloden te koop die fluweel zacht zijn om aan te brengen en ook nog eens waterproof en die 14 uur blijven zitten! De must voor iedere look!

Artistieke make-up looks met kleurrijke en soms zelfs dramatische effecten.              

oogschaduwBehalve de natuurlijke make-up looks zagen we op de internationale catwalks (de bron van de make-up trends) ook kleurrijke en soms zelfs dramatische make-up looks.

Visagisten zijn ontzettend blij met deze ontwikkelingen. Ze houden er wel van om met make-up te spelen, zeker nu we al seizoenen lang allemaal heel natuurlijk bezig zijn.

De ogen zijn opgemaakt in verschillende levendige, diepblauwe kleuren die in katachtige vormen worden aangebracht. Ga je voor deze look, trek dan een zwart lijntje langs je wimpers en werk met een oogschaduw die de diepe kleuren ook kunnen vasthouden.  Als de kleuren maar diep, intens en winters zijn.

Volle wenkbrauwen konden niet uitblijven

Stop met epileren. Nu!

Volle wenkbrauwen zijn trendy. Maar volgens ons is er meer aan de hand. Het hing in de lucht. Al sinds seizoenen zijn de wenkbrauwen zwaarder en breder. Epileren is er bijna niet meer bij. Haal alleen de uiterst  noodzakelijke haartjes onder je wenkbrauwen weg. Plus die haartjes die je wenkbrauwen net dat sensuele ‘hoekje’ geven.

wenkbrauwpotloodWant vanaf het begin bij je neus moeten je wenkbrauwen voor ongeveer driekwart van de lengte een stijgende lijn hebben en daarna richting het uiteinde lichtjes naar beneden lopen. Verder is het ook belangrijk dat je ze op een moderne manier opmaakt. Geef je wenkbrauwen vorm met een wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder, en zorg ervoor dat elk afzonderlijk haartje nog te zien is. Vermijdt ‘strepen’ of ‘blokken’.

De kleur van je wenkbrauwen stem je af op je haarkleur of je maakt de kleur net iets donkerder. Maak je wenkbrauwen niet lichter, tenzij je je haar lichter geverfd hebt. Er zijn zelfs modellen die hun wenkbrauwen ontkleuren, maar dat raden we je niet aan. Het is meer een beroepsdeformatie. Want een lichte basis permitteert je zowel lichte als ook donkere wenkbrauwen. Wat nu nepwimpers? Met deze tips en trucjes krijg jij lange, volle en dikke wimpers die het met gemak tegen een paar nepwimpers kunnen opnemen!

voorbeelden van wenkbrauwen

 

Alle bovenstaande producten zijn verkrijgbaar op de webshop: www.karajashop.com
logo karaja