Tijdelijke Black Friday actie bij De Lookbookclub!

#stijluur: 60 jaar, stoer outfit, kan dat?

Deze week een vraag van Leny via de mail:

#stijluur: Hallo,Astrid mijn vraag is, ik heb mijn haar lichter 7en7,3 L’Oréal heb een gelige huid ondertoon(half Indo) is dit de goede kleur voor mij?ik heb mij laten testen en mij is gezegd dat ik wintertype ben met een zandloper figuur, wat korter bovenlijf en wat langere benen en ben van 1953 .Ik hou van stoer sportief en vraag mij af of dat nog wel kan op deze leeftijd? ik zou mij ook wat vrouwelijk stoer willen kleden maar wat ? Ik verzorg mij altijd goed en ga nooit zonder make-up en verzorgd haar de deur uit. Ik hoop dat ik je goed geïnformeerd hebt.Met vriendelijke groet Leny

Antwoord:
Dank je wel voor je vraag en foto’s.

Jouw vraag bestaat uit 2 gedeeltes:

  1. Je vraagt of die haarkleur goed voor je is en of het klopt dat je een wintertype bent.
  2. Of je met jouw leeftijd, 60 jaar, nog wel stoer en sportief gekleed kan gaan en zo ja hoe dan?

1. De nummers van haarkleur is voor mij heel lastig en heb ik geen kennis van. Ervan uitgaande dat je een wintertype bent (koele kleuren heldere kleuren staan je mooi) kan ik je adviseren om je haar niet te warm te doen. Dat houdt in: niet teveel goud en koper in je haarkleur. Als je dit bij de kapper zegt dan weten ze wat je bedoelt. Ik ga ervan uit dat je goed getest bent qua kleur en dat je een wintertype bent. Dat is vanaf de foto toch moeilijker dan in reallife.

2. Je ziet er hartstikke goed uit en natuurlijk kun je met jouw leeftijd kiezen voor een stoere outfit! De tijd van de bloemetjes jurken is voorbij! Doe kleding aan waar je je lekker en gelukkig invoelt. Omdat ik een indruk van jou heb van de foto’s heb ik hieronder wat suggesties gedaan voor outfits. Wat je kunt doen is je inschrijven voor mijn nieuws-update (rechtsboven in de hoek) dan krijg je ook die 10 tips voor een overzichtelijke kledingkast. In de nieuwsupdate laat ik elke week, in lookbooks, outfits zien in diverse ‘stijlen’.

Laat je inspireren en ik hoop dat je nu wat meer duidelijkheid hebt!

Geschikt voor appel, peer, zandloper en (evt) aardbeifiguurstlss14_01_02

b20402bbca03adc2d8d23136b07be99f 9c6720b4f8902942c330551e3ae81fc3

 

Zoals je hierboven ziet, kun je veel kanten op!
Zorg er wel voor dat je je taille niet verbergt en altijd getailleerde kleding draagt vooral in de jasjes. Verberg je mooie slanke benen niet en laat ze zien! Dat hoeft niet meer in te korte rokjes maar kan zeker nog wel in rokjes net boven de knie met een dikke panty (min 80 denier) of maillot gecombineerd met enkellaarsjes.
Een enkellaarsje geeft je outfit een stoere touch en laat je benen goed zien!

stlss14_01_08
Leny ik hoop dat ik je weer wat verder geholpen heb en wil je nog meer inspiratie kijk dan eens op de pagina met de lookbooks of op de pagina Streetstyle vrouwen.

Dit was het weer voor vandaag!

Succes!!!

Het volgende #stijluur is op 5 februari 2014!

Stijlvolle groet,
Astrid
PageLines- astrid-2916v3.jpg