Tijdelijke Black Friday actie bij De Lookbookclub!

#stijluur: Styling rokje/What to wear?

Vraag van @bndesign:
Ik ben 29 en nu weet ik niet wat ik nog wel kan dragen en wat niet.
Dank je wel voor je vraag. Als je 29 bent kun je in principe alles nog dragen wat bij je past qua persoonlijkheid. Ben je een ‘stoer’ type (voel je lekker in stoere kleding) of ben je een klassiek type.
Verder is het belangrijk dat je kijkt naar wat past bij je lichaamsvorm. (peer, appel, omgekeerde driehoek of zandlopervorm). Zie blog http://www.styleforyou.nl/nieuws/figuurtypen-waar-herken-jij-je-in/
Verder bepalen kleuren ook nog wat je ‘frisser’ staat.
Als je met bovenstaande rekening houdt, kun je kiezen van kleding waar jij je lekker in voelt en heb je met jou leeftijd nog geen echte dont’s! 😉
Beantwoord dit je vraag? Laat het me even weten via twitter @kledingstyliste #stijluur Thanks!

Vraag van Hester van Schaik:
Wat past er bij onderstaand rokje? Hoe moet ik het dragen?

 9z0ca.jpg

 

 

 

 

 

 

Je vertelde  dat het rokje draagt met een petrolkleurige maillot/panty, zwarte laarsjes en een zwart shirtje. Dat kan prima, maar ik denk dat je iets mist als je dit op deze manier draagt. Je weet alleen niet wat.
Als je dit rokje combineert met een sjaal of jasje (korte blazer of leer jasje, lekker pittig) waar je die petrol kleur van je panty in terugkomt, krijg je meer een geheel.
Keuze jasje: petrolkleurige blazer of zwarte blazer voor een ‘chique’ look en spijkerjasje (kort) of leer jasje voor een ‘stoere/casual’ look.
Sjaal: kies een sjaal die het liefst meerdere kleuren bevat (kun je hem ook weer bij andere kleding-combinaties aan 😉 Als je kiest voor een petrolkleurige panty/maillot, kies dan ook voor een sjaal waar die kleur in terugkomt. Dus een sjaal met de kleuren zwart (rokje, laarzen/shirt) en petrol  (panty) erin. Dan krijg je een geheel.
Andere optie: Je kunt het rokje natuurlijk ook met een dikke zwarte panty dragen en dan gecombineerd met grijs of rood of cognackleur. Het belangrijkste is dat je zorgt dat de onderkant en de bovenkant in balans komen door de kleur (petrol of een andere kleur) aan de onderkant (panty/schoenen) en de bovenkant te dragen.
Zie onderstaande foto als voorbeeld (misschien helemaal niet je stijl maar het gaat om het idee 😉 hoe je een kleur terug kan laten komen zodat het een geheel vormt:

102CC1D012_403

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stijlvolle groet,
Astrid

Kledingstyliste - Astrid Toussaint kl