Tijdelijke Black Friday actie bij De Lookbookclub!

Teenerblog: Draag jij de juiste kleuren?

Heb jij dat ook?!

Natuurlijk willen wij allemaal de koude en donkere winterdagen een vrolijke noot geven. In mijn vorige blog heb ik daar al een aantal tips en inspiratie over gedeeld met jullie, fashionista’s. Er is nog een heel belangrijke tip die ik met jullie wil delen…

DE JUISTE KLEUR! Ben jij een koel type of een warm type? Een winter, zomer, lente of herfsttype? Dit is zo belangrijk en echt leuk om er bewust van te zijn. Vooral in deze koude en donkere winterdagen zien we er snel wat bleekjes uit. Door de juiste kleur te dragen straalt je gezicht op.

Voor ik ging shoppen dacht ik bij mezelf… Ik wil er fris en fruitig uit zien na vandaag! Niet moe met kringen onder mijn ogen of bleekjes. Met vol goede moed liep ik een kledingwinkel binnen. Het assortiment was zo groot! Overal waar ik keek zag ik verschillende kleuren. Hmmmm… Waar ga ik beginnen! Ik pakte veel verschillende kleuren tops en accessoires en vertrok naar de pashokjes. Ik vond het zo lastig of ik wel de juiste kleuren had uitgekozen en waar ik naar moest kijken of ze me wel stonden?! Gelukkig zijn daar allemaal foefjes voor om dat uit te zoeken! DRAAG JIJ DE JUISTE KLEUR!?!?
De lente en herfsttypes vallen onder warm en de zomer en wintertypes vallen onder koel.

De kenmerken van een lentetype zijn:

 • Huid: licht ivoor tot bruin, met een gouden ondertoon
 • Ogen: blauw, zachtbruin of –groen en grijsgroen
 • Haar: blond met gouden glans en licht koper

 kleuren-lente

De kenmerken van een herfsttype zijn:

 • Huid: warm goudgeel tot goudbruin
 • Ogen: bruin en groen
 • Haar: kastanjebruin, rood, honingkleurig

 kleuren-herfst

De kenmerken van een zomertype zijn:

 • Huid: koele, rozige huidskleur
 • Ogen: grijs tot blauw, petroleum, hazelnoot
 • Haar: asblond tot asbruin, middenbruin

 kleuren-zomer

De kenmerken van een wintertype zijn:

 • Huid: roze, porselein of olijfkleurig gebruind
 • Ogen: staalblauw, -groen, grijs, donkerbruin, zwartbruin
 • Haar: donkerbruin tot zwart, zilvergrijs

Golden globes: angelina jolie kleuren-winter

Hoe wordt je je nou eigenlijk meer bewust? Sta je in een pashokje of thuis voor de spiegel je kleding aan te passen, kijk dan wat er gebeurd met je gezichtskleur. Als je gezicht lijkt op te lichten heb je helemaal de juiste kleur aan die bij je past. Worden de puistjes en andere oneffenheden meer zichtbaar, ooooh…. nee dan is dit natuurlijk niet de juiste kleur! Als de kleur van je ogen helderder lijken te worden heb je ook de juiste kleur te pakken.

Heb jij bijvoorbeeld blond haar en azuurblauwe ogen? Dan heb jij veel contrast in je gezicht. Heldere kleuren staan jou dan het best. Heldere kleuren zijn de zuivere kleuren. Zoals rood, geel, blauw, groen, violet en oranje. Heb jij bijvoorbeeld dezelfde kleur wenkbrauwen als je haarkleur? Dan staan gedempte, matte kleuren erg mooi!

Weinig contrast:

Veel contrast:

Lookbook: inspireer jezelf #kleurtypes

En, draag jij de juiste kleur? Ik zou het leuk vinden als jullie een reactie plaatsen!

Liefs,
Naomi
486809_490634477621533_91137382_n

 Volg je ons al op twitter en instagram?