Tijdelijke Black Friday actie bij De Lookbookclub!

Lookbook: ‘Plussize’ Appelfiguur

 Heb je een ‘plussize’ appelfiguur en vind je het moeilijk om de juiste kleren te vinden?

Hieronder tips voor het appelfiguur met grote borsten:

 • Omdat het ‘zwaartepunt’ op jouw bovenlichaam zit, adviseer ik je om uit te kijken met jasjes en tops die jouw bovenlichaam nog meer verbreden. Dus jasjes met schoudervulling, tops met pofmouwen, tops met hoge halslijnen zullen jouw schouders/bovenlichaam nog meer verbreden en zo het verschil tussen je onder- en bovenlichaam verder uit balans halen.
 • Kijk ook uit met prints en dikke stoffen op je bovenlichaam want dit maakt je bovenlichaam optisch gezien voller dan een effen kleding.
 • Mijn advies aan jou is om meer prints op je onderlichaam te dragen zoals broeken, rokken etc. Op deze manier leg je het accent naar je mooie slanke benen en kom je meer in balans met je figuur. Hou de bovenkant dan rustig in 1 kleur of ton-sur-ton.
 • Wat ook heel goed werkt om meer balans in je lichaam/kleding te brengen is je hele outfit in ton-sur-ton kleuren. Maak je outfit dan af door bijvoorbeeld schoenen te dragen die een ‘statement’ maken zoals in het tweede lookbook hierboven.
 • Heel vaak zijn vrouwen geneigd om juist een drukke top te dragen en de broek of rok in een effen kleur. Hierdoor breng je de balans tussen onder- en bovenlichaam juist nog groter.
 • Wat je ‘buikje’ betreft: kies voor tops die bloesend zijn bij de buik zodat het niet tekent. TIP: Heb je een top die A-lijn is of recht valt. Doe dan een puntje aan 1 kant in je broek. Dan maak je de top weer bloesend! 🙂
 • Draag broeken die niet te hoog zijn. Je denkt dat dat beter is omdat je buikje dan in de broek valt maar niet is minder waar. Je legt juist het accent op je buik hierdoor en moet dan altijd iets langs over je broek dragen omdat je je er ander niet comfortabel bij voelt. Probeer eens een lager model broek en met de juiste bloesende top erop (en eventueel een corrigerend hemd eronder) en je zult verbaasd zijn over het resultaat!
 • Draag tops en jasjes waar een V- lijn inzit om zo je boezem minder te laten opvallen (en je bovenlichaam optisch te versmallen)
 • Omdat je geen duidelijke taille hebt, adviseer ik je om jasjes te dragen met een hele duidelijke taillelijn erin zodat je optisch gezien een taille.
 • Pas op met horizontale lijnen maken in je outfit. Daar bedoel ik mee dat je bijvoorbeeld een zwarte top en een witte broek combineer met elkaar. De afscheiding tussen de top en de broek/rok zorgt voor een horizontale lijn en breekt je af op die plek en vestigt daar de aandacht op. Door het afbreken maak je  jezelf optisch kleiner en dat is jammer!
 • Vermijd 3/4 broeken want dat maakt je optisch gezien ook kleiner (is ook een horizontale lijn) 😉
 • Als je een sjaal in de lengte draagt (dus gewoon om je nek hangen en meer niet) maak je ook optisch gezien meer lengte!

Maak je outfit af met een leuke lange ketting of sjaal of ‘gekke’ schoenen!

Heel veel succes en ‘let it shine’!