Tijdelijke Black Friday actie bij De Lookbookclub!

#stijluur: (haar)kleur & kleurtype

In de afgelopen weken heb ik meerdere vragen via de mail binnen gekregen.

Natuurlijk wil ik iedereen helpen alleen heb ik daar de tijd niet voor!
Daarom heb ik het #stijluur in het leven geroepen om toch iedereen die wil te kunnen helpen? De enige tegenprestatie is dat ik de vraag wel op het blog #stijluur plaatst.

Vraag van Marjan:
Al surfend kwam ik op jouw website terecht. Mooie site zeg met veel handige tips!! Tof dat je dit hebt opgezet en dat je zoveel mensen helpt met juiste kleding te vinden. Mijn vraag is het het volgende. Ik heb een jaar of 6 geleden wel eens een kleurentest gedaan en toen bleek dat ik een lentetype ben. Ik heb inmiddels een kleurenwaaier aangeschaft. Toch vind ik het nog heel lastig om kleding met lentekleuren te vinden. Ik zoek in veel winkels en op websites, ben er uren mee kwijt en dan soms vind ik eens wat.
Heb jij tips voor kledingwinkels of kledingmerken die lentekleuren verkopen? Volgens mij ben jij ook een lentetype of zie ik dat verkeerd? Je hebt in ieder geval leuke kleren aan op de foto’s! ūüôā¬†Alvast bedankt voor je reactie! #stijluur
IMG_0046

Antwoord:
Dank je wel Marjan voor je compliment en mooie woorden!
Wat goed dat je de moeite hebt genomen om te kijken welke kleuren bij jou passen door een kleurenanalyse te laten doen.
De kleurenwaaier is een handige tool maar zeker niet alles zeggend en doorslaggevend! Het gaat er uiteindelijk om wat jou goed in je gezicht staat en waar je van gaat stralen!
Als ik naar jou foto kijk denk ik dat je ook veel van het zomerpalet kunt hebben qua kleuren? Dat houdt in dat je ook de wat koelere gedempte kleuren erg mooi zouden staan.
Wat ook fijn is om te weten dat de kleurenwaaier een handvat is! Want het zou natuurlijk heel raar zijn dat je alleen kleding zou kunnen kopen in de kleuren van de waaier!
Dan wordt het heel lastig en heb je een keus uit pakweg 30 kleuren!
Jammer dat de kleurconsulente jou niet vertelt heeft dat het gaat om de kleurtoon! Dus als je de waaier bij kleding houdt kun je zien dat het in dezelfde kleurtonen is. Als het in harmonie is dan  zullen de kleuren jou laten stralen en als het niet klopt (het vloeit niet mooi over) dan zullen de kleuren je waarschijnlijk minder mooi staan.
Lieve Marjan,
laat je niet teveel gek maken door de kleurenwaaier! Kleren kopen moet leuk zijn!

Ik geef je de volgende tip!

Experimenteer voor de spiegel
Thuis: Je gaat voor een spiegel zitten (vrouwen zonder make-up). Doe dit bij voorkeur in een kamer met daglicht. Zorg ervoor dat er geen schaduwen op je gezicht vallen. Pak uit je garderobe sjaals en kleurige kledingstukken, zoals topjes of overhemden. Houd ze voor je gezicht en kijk goed.
Een kleur is niet goed voor je als:

 • donkere kringen onder je ogen en onder je kin komen
 • oneffenheden zichtbaarder worden
 • baardgroei (bij mannen) donkerder wordt
 • de kleuren meer opvallen dan jij
 • de kleuren van de kleding of sjaal overlopen in je gezicht (een kleur krijgen)

Een kleur is wel goed voor je als:

   • je gezicht lijkt op te lichten
   • de kleur van je ogen helderder lijken te worden
   • je huid zachter en egaler lijkt
   • jij en de kleur een harmonieus geheel vormen

In de winkel:
Eerst kijk je of je kleding ziet die in de kleurtoon vallen van je waaier. (en geloof me dat is er altijd!)
Dan zoek je uit wat je graag wilt en leuk vindt en dan ga je het passen. Stuk voor stuk…
Kijk dan goed wat er met je uitstraling gebeurd zoals hierboven omschreven bij ‘een kleur is goed niet goed voor je en ‘een kleur is wel goed voor je’.
Zo word je je steeds meer bewust en leer je te kijken naar jezelf!
Steeds meer medewerkers in kledingwinkels worden ook meer bewust en bekwamer om hiermee om te gaan. Zelf geef ik sinds september vorig jaar trainingen daarin! zie http://styleforyou.nl/training-maak-stijlcoaches-van-je-medewerkers/
Qua websites vind ik wehkamp wel een ¬†van de meest duidelijke websites en ook vaak met thema’s. Alleen realiseer je wel dat de kleur van kleding in webwinkels kunnen verschillen van de werkelijkheid.

Kort gezegd:

Goed dat je zo met de kleur bezig bent en de ‘juiste’ kleuren wilt dragen voor een optimale uitstraling. Alleen laat het niet jezelf zo vastzetten en beinvloeden dat je er eigenlijk een soort ‘gevangen’ door wordt!
Gebruik je kleurenwaaier als handvat en denk eraan dat het om de kleurtoon gaat en kijk als je kleding aantrekt wat het met je gezicht/ogen en uitstraling doet!
Ook kan ik je aanraden om een keer aan de workshop Ontdek je eigen kledingstijl of de Stylingdag mee te doen. Daar leer je alles over kleur, kleding en welke stijl bij je past.
Ik hoop je hiermee wat verder geholpen te hebben en wens je veel succes met shoppen!

Vraag van Dilara:

Ik heet Dilara en ben 16 jaar oud. Ik was toevallig Uw site tegengekomen met het onderwerp haarkleur. Zelf zou ik mijn haren willen verven maar ik twijfel heel erg.
Daarom wil ik aan U vragen welke haarkleur bij mij het best past? Of zal ik het gewoon zo laten? Zelf denk ik dat ik een wintertype ben alleen goud vind ik wel bij mij passen. Alvast bedankt. #stijluur

2014-03-14 15.13.10

Antwoord:
Dank je wel voor je vraag Dilara!
Fijn dat je het vraagt want je hebt echt prachtig haar en het zou zonde zijn als je het ‘verpest’ ūüėČ
Ik heb voor jou vraag  advies gevraagd aan Astrid Dinnissen en samen vinden wij:

Wij denken dat je inderdaad een wintertype bent.
Dat houdt in dat koele heldere kleuren jou mooi zouden staan.
Daarom adviseren wij  je om je haren echt niet kleuren! Het is heel mooi zo donker.
Astrid de haarstyliste: Blonder is lastig, tenminste als je helemaal blonder wilt. High lights kan wel maar dan gaat het contrast zo groot worden (a la zebra).¬†En dan wordt het ook al snel koperachtig en dat is voor wintertypes sowieso niet mooi.¬†Als je toch iets wilt, adviseert Astrid je om iets van aubergine kleur te gaan gebruiken maar dat vindt jij ¬†vast niet zo mooi als je nog zo jong bent!Dus hou het zoals je het nu hebt! Dan ben je prachtig!! ūüôā

Dit was het weer voor deze keer! Met hulp van Astrid Dinnissen, ook kledingstyliste en tevens haarstyliste!

Het volgende #stijluur is op woensdag 30 april as!

Heb je vragen op het gebied van kleding: bijvoorbeeld hoe je iets moet combineren, welke kleding bij je past qua persoonlijkheid of qua figuurtype, over schoenen, accessoires, etc.
Laat het me weten en ik beantwoord gratis jouw vraag!
Stijlvolle groet,
astrid-2892 astriddinnissen

 

Astrid Toussaint         &           Astrid Dinnissen

 

 

Meer bekijken?