Tijdelijke Black Friday actie bij De Lookbookclub!

Uitverkoop, voorkom miskopen!

miskopen

De uitverkoop

Zowel online als offline is de uitverkoop in volle gang! Hoe langer je wacht hoe meer korting maar hoe minder keus! Velen onder ons  gaan helemaal los en bestellen hier en kopen daar….Want ja….. Wat is het dat toch een heerlijk gevoel om voor weinig geld, veel te kopen! Het is alleen jammer dat heel vaak je heerlijke gevoel als sneeuw voor de zon verdwijnt als je erachter komt dat je je zoveelste miskoop hebt gekocht!

Is dit herkenbaar voor je?
Tijdens het opruimen van jouw kledingkast, komen er kledingstukken naar boven die je zelf niet meer wist dat je ze nog had. Soms nog met het prijskaartje eraan? Wees kritisch en bewust. Hieronder de uitverkoop valkuilen en tips:

 

 Valkuilen met de uitverkoop:

 1. Hebberigheid!
  Omdat het goedkoop is, is de verleiding groot om kleding te kopen die je uiteindelijk niet gaat dragen. Goedkoop kan ook duurkoop zijn als je het uiteindelijke niet draagt.
 2. Emotie kopen: kleding kopen om een goed gevoel te krijgen/hebben.
 3. Kleding in de uitverkoop kan meestal niet geruild worden!
 4. Kleding niet passen want het kost toch niet veel.
 5. Kleur komt niet overeen met wat je in gedachten had van die broek of rok uit je kledingkast.

 

Tips voor de uitverkoop:

 1. Koop bewust!
  Kijk uit met deze gedachte: het kost nu toch niet veel dus neem ik het maar. Denk eerst na of je het ‘nodig’ hebt of waar je het bij zou kunnen dragen. Dus wees kritisch!
 2. Pas de kleding! Want als de maat is achteraf toch niet  goed is, kun je niet meer ruilen en hangt het doelloos in je kast. Dan is goedkoop uiteindelijk duurkoop!
 3. Neem kleding mee naar de winkel: kleding waar je nog wat opzoekt neem dat mee met shoppen: als de kleur tegen valt en toch niet zo goed bij die broek of rok blijkt te passen, heb je er weer een miskoop bij.
 4. Bekijk de nieuwe collectie voor het komende seizoen: Kijk of je het afgeprijsde artikel nog langer door kunt dragen of dat je volgend jaar nog iets aan hebt. Want een bijvoorbeeld een gaaf leren jasje is het hele jaar door erg leuk en handig!
 5. Scoor je basiskleding in de uitverkoop! Spijkerbroeken, een goede zwarte broek, dat leren jasje dat je in de winter als ‘binnenjasje’ kunt dragen en is het voor/najaar  als ‘buitenjas’, basic tops, et cetera.
  Die spijkerbroek is nu extra goedkoop dus sla je slag en scoor de basis items! 

Koop bewust, voorkom miskopen, dan geniet je extra van je aankopen!

Bekijk hier de lookbooks en zoek jouw favoriete item!