Tijdelijke Black Friday actie bij De Lookbookclub!

#stijluur: jurkjes voor de plussize aardbei

Deze keer met #stijluur heb ik een vraag uit de mail geselecteerd.

De vraag is van Helene:
Hoi Astrid ,
Hier een foto van mij voor een jurkje. Ik heb maat 50-52 en ben 1.60m lang.
Ik draag mijn shirt altijd wijd omdat ik,grote borsten heb misschien verkeerd ?
Maar ik wil graag een tricot jurkje maken .
Als ik mijn rokje iets laat toe lopen naar mijn benen, dan heb ik voor mijn gevoel dat het niet zo recht naar beneden loop. Zou zoiets kunnen wat mijn figuur betreft.
Ik nu zo iets van het is net of ik een rechte lap aan heb. Mijn rokjes draag ik op de knie
Ik ben zeer benieuwd naar jou mening Gr helene
helene van gorp

Antwoord van Astrid:
Dank je wel voor je vraag!
Ik ben ermee aan de slag gegaan en zou je het volgende willen adviseren (geldt natuurlijk voor alle plussize vrouwen met een ‘aardbei’ figuur¬†grote borsten en slanke benen)

Tips:

  • Als je zware borsten hebt en je bovenlichaam in verhouding breder is dan je onderlichaam (aardbeifiguur) probeer dan altijd je halslijn laag te houden en het liefste een V-hals. Want een V- hals versmalt optisch je bovenlichaam en zorgt ervoor dat er minder accent gaat naar de borsten.
  • Doordat je een groot recht poloshirt aan hebt, kan ik niet goed zien of je een buikje hebt. Zo ja dan zou ik kiezen voor een jurkje die bij de buik wat bloezend is zodat het niet teveel tekent.
  • Je heupen en benen zijn in verhouding smaller daarom kun je heel goed een slanke rok kiezen (zie jurkjes hieronder)
  • Om je onderlichaam iets meer ‘body’ te geven kun je ook voor een A-lijn jurkje kiezen (zie het blauwe jurkje qua model)
  • Zorg ervoor dat je het jurkje niet te lang is! Want dan maak je jezelf optisch kleiner en propperiger.

Hieronder een lookbook met een aantal voorbeelden. (liever alle jurkjes met V-hals) Deze kun je gelijk shoppen als je dat zou willen. Onderaan de pagina staan de kledingstukken apart. Als je daarop klikt kom je direct bij het desbetreffende kledingstuk terecht.

 

Lookbook: plussize aardbei jurkjes

Beste Helene, ik hoop dat je wat met de tips en het onderstaande lookbook kan. Voor meer inspiratie verwijs ik je naar de pagina lookbooks voor plussize. (scrol naar beneden of zoek in de zoekbalk met ‘lookbook plussize’)
Verder hebben we op Pinterest nog meer inspiratie outfits staan onder het bord ‘women with curves’. Klik hier om ze te bekijken.
Shop je favoriete items 3

[DFR:category?c=1371787]

Dit wat het weer voor deze week!

Heb je ook een prangende vraag of gewoon wil je wat inspiratie voor je garderobe. Bijvoorbeeld hoe je een bepaald kledingstuk kan dragen. Let me know!
Op donderdagavond 19 juni as geef ik een webinar waar je GRATIS bij aanwezig mag zijn! We gaan het dan hebben over kleur, figuurtips en stijltips. En je kan ook vragen stellen!
Hou de nieuwsupdate in de gaten!

Het volgende #stijluur is op woensdag 11 juni 2014

Tot dan!

Stijlvolle groet,
Astrid
astrid-2892