De feestdagen zijn alweer in zicht en misschien ben je al op zoek gegaan naar dat perfecte jurkje voor december. Draag shapewear onder je kleding en laat je figuur prachtig uitkomen. Vrouwen zijn dol op shapewear, maar het moet uiteraard wel mooi en ‘lekker’ zitten. Hieronder tips voor de perfecte shapewear. De combinatie van shapewear en jouw ideale feestjurkje maakt je het stralende middelpunt in december op ieder feest!

Voor elke maat
Denk niet dat shapewear alleen voluptueuze dames is. Shapewear is er voor elke vrouw, in elke maat. Het benadrukt je beste punten en zorgt ervoor dat je figuur zo mooi mogelijk uitkomt. Voor veel vrouwen is het aantrekkelijk om een maatje kleiner te kopen. Doe dit niet, maar blijf bij je eigen maat! Dit zit niet alleen veel lekkerder, het ziet er ook veel mooier uit.

Sexy
Wie zegt dat shapewear niet sexy is, loopt helemaal achter. Shapewear hoeft niet saai te zijn, want tegenwoordig heb je corrigerend ondergoed in verschillende soorten stofjes, printjes en kleurtjes met allerlei leuke en mooi details.

Verschillende soorten
Er zijn allerlei soorten shapewear. Je kunt zelf kiezen of je jouw billen, borsten, buik of benen wil ‘shapen’ of juist allemaal. Zorg wel dat je lichaam in verhouding blijft. In het onderstaande lookbook staan de verschillende soorten shapewear afgebeeld, namelijk: jurk, short, hemd/singlet (torsette), taillevormer, rok, body en slip. Onder het lookbook geven wij tips over de verschillende soorten.
Bekijk wat het beste bij jou past!

Shapewear

Zoals je kunt zien in bovenstaand lookbook zijn er verschillende specifieke modellen van shapewear. Het is belangrijk om het juiste model te kiezen. Hieronder kun je zien wat, welke shapewear voor je zal doen. Alleen door een juist gebruik zal je figuur verbeteren en zul je er nog beter uit zien.

 • Slip: zorgt voor een platte buik, geeft een goede vorm aan heupen en billen.
 • Short: De short geeft vooral de buik, billen en heupen vorm en voorkomt dat je bovenbenen tegen elkaar schuren. Er zit een klein verschil tussen de lengte van de pijpen.
  Short met lange pijpen: zorgt voor een platte buik, geeft een goede vorm aan heupen, dijen en billen.
  Short met korte pijpen: corrigeert de buik, heupen en billen.
 • Rok: corrigeert de buik, heupen en bovenbenen.
 • Body: corrigeert en flatteert je torso (lichaam).
 • Jurk: Het jurkje is vooral heel mooi onder een jurk. Eventuele hobbels verdwijnen namelijk en bovendien worden je borsten niet plat gedrukt, omdat het model onder je borsten valt en ze zelfs een lift geeft. Het corrigeert je hele lichaam inclusief de bovenbenen. Je draagt het met je eigen bh (W.Y.O.B. = Wear Your Own Bra).
 • Hemd/singlet/torsette: De singlet valt ook onder de borsten en corrigeert, net als de rok en de slip, de buik/maagzone en taille. Het heeft dezelfde functie als de taillevormer en corrigeert eveneens de hele rug partij. Ook dit draag je met je eigen bh. 
 • Taillevormer: zorgt voor een versmalling van de taille, een platte buik.

Materiaal
Veel shapewear is gemaakt van nylon, wat voor in de winter niet zo erg is, maar in de zomer nogal warm en klef kan zijn. Ga daarom voor shapewear van katoen tijdens warme dagen.

Dat ene jurkje
Koop jij speciaal voor onder dat ene jurkje shapewear? Neem het jurkje dan mee wanneer je shapewear gaat kopen of als je het online bestelt, trek het met elkaar aan. Zo kun je zien welke soort het beste resultaat oplevert. Want je wilt natuurlijk ook niet dat achteraf blijkt dat jouw shapewear te zien is. Denk ook na waar je de shapewear nog meer bij zou kunnen gebruiken. Zodat je het niet alleen bij dit specifieke jurkje alleen hoeft te dragen maar ook voor meer outfits.
Je hoeft je overigens absoluut niet te schamen voor het dragen van shapewear. Als je het goed doet, ziet niemand het. Wist je dat de meeste ‘celebs’ het ook dragen?

Bron: missetam.nl, shoebyblog.nl & controlfashion.nl

Shop je favoriete items 3[DFR:category?c=1453367]

Dit vind je vast ook leuk:

 1. Welke jas past bij jou?
 2. De tas van toen tot nu
 3. Welke bril past bij jou?
 4. Make-up trends winter 2014-2015
 5. Dresscodes
 6. Do’s & dont’s zakelijke kleding 
 7. De meest gemaakte fouten bij zakelijke kleding!
 8. Tassen & Schoenen Winter 2014-2015
 9. Patronen en stoffen voor de Herfst/Winter 2014-2015

Send this to a friend