Tijdelijke Black Friday actie bij De Lookbookclub!

Welke bril past bij jou?

Uiteraard is het bij het uitkiezen van een (nieuw) montuur leuk om rekening te houden met de laatste modetrends, maar daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de vorm van je gezicht, je haarkleur en…. je kledingstijl. In het blog van deze week focussen wij op de kleur en het model van de bril die past bij de vorm van je gezicht.

De kleur van het montuur

Het is belangrijk bij de keuze van het montuur om te kijken welke kleuren jou het beste flatteren. Ben je een warm of koel kleurtype? Check hier welk kleurtype je bent.
Kijk welke kleuren passen bij jouw huidskleur, haarkleur en de kleur van je ogen.

Een beknopte richtlijn hiervoor is:

  • warme kleuren voor bril montuurWarme kleurtypes hebben meestal een gelige of olijfkleurige huidskleur en hun (natuurlijke) haarkleur is meestal goudbruin, goudblond, koperkleurig of kastanjekleurig. Zij kunnen het beste een montuur kiezen in warme kleuren zoals goud, bruin, koper en andere warme kleuren waarin geel/oranje ondertoon zit.
  • De koele kleurtypes hebben een huidskleur met een roze, roodachtige of blauwige ondertoon en hun (natuurlijke) haarkleur is meestal blauwzwart, asblond, asbruin of zilvergrijs. Zij kunnen het beste een montuur kiezen in koele kleuren zoals zilver, roze, zwart, blauw, blauwgrijs, zilvergrijs en andere kleuren met een blauwe ondertoon. Let er wel op dat als de koele kleuren je goed staan, er nog een verschil is in gedempte kleuren (dat zijn koele matte kleuren) en heldere kleuren.

Gezichtsvormen

In het algemeen kan worden gezegd dat je het beste een montuur kunt kiezen dat tegengesteld is aan je gezichtsvorm. Bijvoorbeeld: Bij een ronde gezichtsvorm kies je een hoekig montuur en dat kan andersom ook. Bij een vierkante gezichtsvorm kies je een ronde bril.

Rond gezicht
Kenmerken: Het gezicht is ongeveer even lang als breed.
Advies: Het best bij deze vorm is een bril met rechte, hoekige lijnen. Vermijdt monturen met gekleurde of versierde onderrand.

Vierkant gezicht
Kenmerken: Het voorhoofd en de kaken zijn even breed en de kaaklijn is zwaar.
Advies: Een ronde/ovale bril met een bevestiging van de zijstangen bovenaan het montuur.

Ovaal gezicht
Kenmerken: Hoge jukbeenderen en smal toelopende kin. De lengte komt overeen met de 1,5 maal de breedte.
Advies: Iedere vorm van montuur is mogelijk. Let alleen op dat de grootte overeenkomt
met de proporties van het gezicht. Een voorbeeld is een vierkantig gebogen montuur, met een krachtige bovenrand.

Driehoekig gezicht
Kenmerken: Een smal voorhoofd met brede mond en kin. Het voorhoofd en jukbeenderen zijn dus smal in vergelijking tot de kaaklijn.
Advies: Het best is een sterk breed montuur met een dunne rand en het accent op de verticale lijn

Hartvormig gezicht
Kenmerken: Een breed voorhoofd en brede jukbeenderen. De mond en kin zijn smal.
Advies: De brillenglazen moeten beduidend breder dan hoog zijn. Een simpel of smal montuur met lager ingezette zijkanten is aan te raden.

Langwerpig gezicht

Een langwerpig gezicht is een lang en smal gezicht met over het algemeen hoge jukbeenderen. Meestal in combinatie met een langere neus en een hoger voorhoofd. Bij een lang gezicht passen vierkante, grotere en vierkante monturen. Een pilotenbril zal je vast ook goed staan! Dit type brillen maakt je gezicht in balans. Brillen mogen daarom wat groter zijn dan het gezicht. Een dik montuur helpt daarbij. Kies voor Wayfarer, aviatormodel of rechthoekige modellen.Om te voorkomen dat je gezicht optisch juist langer wordt moet je er goed op letten dat de brillenpootjes in het midden van je brilmontuur zitten. Brillen die te klein of smal zijn en brillen met kleine glazen zonder rand.

• Kies voor een grote bril bij deze gezichtsvorm
• Een rustig montuur zorgt voor een goede balans

faceshape-lang

Bron: eye-fashion.nl

Dit vind je vast ook leuk:

  1. Do’s & dont’s zakelijke kleding
  2. De meest gemaakte fouten bij zakelijke kleding!
  3. Modekleuren Winter 2014-2015
  4. Trends en ‘musthaves’ voor aankomende winter
  5. Patronen en stoffen voor de Herfst/Winter 2014-2015
  6. Tassen & Schoenen Winter 2014-2015
  7. Dresscodes
  8. Make-trends winter 2014-2015