Tijdelijke Black Friday actie bij De Lookbookclub!

Trends: schoenen voorjaar en zomer 2017

Boots en loafers

Dat zijn dé twee soorten waar je aankomend seizoen niet onderuit kan. Zomerboots zoals korte enkellaarsjes, chelsea boots en laarsjes in lichte, zachte kleuren, gevlochten, met gespen en stiksels; these boots are made for walking, ook in de warmere maanden. En wij houden zo van enkellaarsjes onder jurkjes, rokken, jumpsuits en korte broekjes. Stoer en girly tegelijk, we love it op een festival! Zeker de western boots en cowboylaarzen zijn een blijvertje.

Loafers en instappers zijn in allerlei soorten en maten; een klassieke penny loafer, met een espadrille zool of een stevige leren zool, volledig gesloten of met een open achterkant (meer een muiltje!), simplistisch of met print, een punt neus of ballerina-rond, een gesp of jamboree fringes op de wreef, als pump met hoge blokhak. Met instappers kun je letterlijk ein-de-loos combineren en ze zijn instant chic!

Sporty

Het is ietsje minder sneaker-minded dit seizoen, maar we zien wel sportieve veterschoenen en laarzen. Ook is de platform sneaker nog te zien in het modebeeld. En de slippers zijn deze zomer met kruisbanden, brede banden, één dikke band over de wreef of foam-achtige zolen comfortabel en minimalistisch! Door wat luxe toevoegingen zijn sportievere schoenen dus een leuke mix van Sporty en Posh Spice geworden.

Pumps en boots met dikke blokhakken, hout, kurk en flinke plateau’s, maar ook klompjes en muiltjes; meer seventies kan het haast niet!

Versieringen op schoenen

Borduursels! Gestikte prints zoals bloemen, vogels, in Barok stijl of luxe met pailletten en steentjes zijn super funky en door de embroidery echte eyecatchers aan je voeten.

Hey, we’re going to Ibiza met pompoms en vrolijke Menorca sandalen. Naast kleurrijke Ibiza look-versieringen zijn er studjes, parels, knopen, kraaltjes, linten en grote strikken op allerlei schoenen van pumps tot all white platform sneakers te zien. Zomerschoenen mogen versierd worden!

Opvallend zijn applicaties op schoenen, zoals ogen, insecten en hummingbirds die in schoenen gegraveerd zijn of als versiering dienen. Een ander accessoire dat zeker opvalt is de sok! Sokken verwerkt in booties en laarzen, maar ook losse chique sokjes die je in pumps, loafers en sandalen draagt. Een beetje schoolmeisjes-achtig maar dan in een nieuw jasje!

Zwart, wit en verschillende grijzen blijven, net als metallics maar dan zachter en iets meer sixties zoals lurex, lamé en krakelee. En kleuren als naturel, mauve, poeder, zachtroze, blauw, lichtblauw, groen, rood en verwassen cognac gaan we zien.

Bron: www.arendonk.nl

Tip

Kies voor de kleuren die bij jouw passen!
Al je bijvoorbeeld een ‘koel’ kleurtype bent, kun je ook zeker de mooie warme tinten dragen. Let dan op dat je de juiste kleuren rondom het gezicht draagt en de kleuren die jou minder flatteren bijvoorbeeld in de broek of rok. Je kunt ook met een sjaal jouw kleuren aanvullen aan de bovenkant. Of maak je wat ‘meer’ op zodat je toch jouw uitstraling behoudt.
Dat geldt natuurlijk andersom voor de ‘warme’ kleurtypes. 😉 Succes!

Ontdek hier welk kleurtype je bent en doe de gratis kleurentest! Veel plezier!

Dit vind je vast ook leuk:

  1. Shop hier de leukste kleding & accessoires
  2. Trends: kleuren zomer 2017
  3. Trends voorjaar en zomer 2017
  4. Streetstyle Fashion: tips & inspiratie
  5. Kledingcombinaties maken
  6. Sjaals dragen: manieren en tips
  7. Jeans tips
  8. Tips voor de uitverkoop!
  9. Tips voor een stralende huid
  10. Shapewear
  11. Welke jas past bij jou?
  12. De tas van toen tot nu
  13. Welke bril past bij jou?