Tijdelijke Black Friday actie bij De Lookbookclub!

Trends Zomer 2015: Stoffen, prints & patronen

Net als vorig seizoen krijg je van ons voor het nieuwe zomer seizoen alle trends  niet in 1 blog maar in maar liefst 6 blogs over de kleuren en trends in de Fashion wereld! We beginnen met de trends op het gebied van de modekleuren, gevolgd door de kleding trends, stoffen en patronen, denimtrends, schoenen en musthaves/accessoires. Dus elk week een blog over de trends van komend seizoen met de daarbij passende lookbooks van kleding en accessoires die je gelijk kunt shoppen!

Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor de 10 tips voor een overzichtelijke kledingkast en ontvang de 10 tips (goede voorbereiding op het nieuwe mode seizoen) EN iedere week de nieuwsupdate van kledingstyliste.nl in je mailbox. Scroll naar boven en vul in de rechterbovenhoek je naam en emailadres in, bevestig het en je hoeft niks meer te missen!

Heb je de vorige blogs gemist? Klik op de het onderwerp

 1. Modekleuren Zomer 2015
 2. Trends kleding: welke kledingstijlen gaan we zien?
 3. Patronen, prints en stoffen voor de zomer van 2015
 4. Denim trends: welke trends zijn er op dit gebied?
 5. Schoenen: Wat zijn de trends en wat ga je zien?
 6. Musthaves Zomer 2015

Blog 3: Stoffen, prints & patronen

Uitbundig is de zomermode van 2015 met vrolijke en kleurrijke prints in de vorm van blok- en streepmotieven, dieren- en bloemen prints.

Blokmotieven zijn er in ruiten, vierkanten en kubussen, soms gecombineerd met elkaar, waardoor het geheel een fantasierijke en luchtige uitstraling krijgt.

Bloemenpatronen en -fantasieën: domineren al seizoenen lang de mode en ook voor zomer 2015 wordt dit niet anders. Dit seizoen moet je bij bloemenprints overigens niet alleen aan romantische designs denken, maar ook aan grafische en kunstige ontwerpen.

Stoffen

Stoffen zijn voorzien van streepdessins,  de nautic streep in de kleuren wit/blauw maar nu ook deze zomer in aardetinten die soms worden gecombineerd met wit. Draag drukke streepdessins in combinatie met uni kledingstukken of kies voor een eenvoudig dessin om een onrustig beeld te voorkomen.
De horizontale streep in bijvoorbeeld de tip wordt ook gecombineerd met een broek in een verticale streep. Het kan allemaal.

De stoffen deze zomer zijn veelal van natuurlijke materialen zoals linnen, denim en katoen. De materialen mix zet nog even door, verschillende stoffen worden in één kledingstuk met elkaar gecombineerd.

We zien nieuwe materialen die door beweging van kleur veranderen of met 3d effecten door glans of structuur naast de metallics en coatings of breisels met lurex die er ook de afgelopen seizoenen al waren. Er is gebruik gemaakt van mooie stoffen en bewerkte materialen met kraaltjes en pailletten waarin we de oude handwerktechnieken terug zien.

Cut-out Cottons
Een van de meest moderne trends is het laser-snijden van katoen en kant, waardoor hedendaagse patronen ontstaan die herinneren aan de broderie stoffen. Stijlen variëren van klassiek tot ultramodern.
Trend44-2

Suede
Een moderne interpretatie van de jaren 70. Ook de suede-achtige stoffen zien we veel deze zomer.
De zachte, gladde stof is uitermate geschikt voor kledingstukken met een verfijnde afwerking, zoals rokken met splits en informele setjes, maar ook voor chique tassen.

Trend44-1

Leeris deze zomer ook weer van de partij. Super zacht zomerleer, vaak opengewerkt. Oneindig chic of juist heel stoer! Het bikerjack was er al even en is ook deze zomer helemaal hip. Dit mode-item past weer bij de grunge look uit de jaren ’90. Deze look is herkenbaar aan vintage en versleten kleding met rockinvloeden

Chiffon: is het nieuwe katoen. Dit chique, lichte en luchtige stofje domineerde de catwalks voor dit seizoen.

Doorzichtige stoffen: blijven in de mode. De ‘kritieke’ zones worden met kraaltjes, pailletten of voering bedekt.

Hieronder nog wat inspiratiefoto’s. Wil je meer inspiratie? Klik hier en bekijk meer foto’s in de borden op Pinterest bij streetstyle women en 2015 Summer/zomer

Bron: www.fashionunited.nl www.trendstop.com

Klik hier voor de bijpassende lookbooks
stoffen prints patronen zomer2015

Dit vind je vast ook leuk:

 1. Trends: Kledingstijlen Zomer 2015
 2. Trends: Modekleuren Zomer 2015
 3. Kledingcombinaties maken
 4. Sjaals dragen: manieren en tips
 5. Jeans tips
 6. Tips voor de uitverkoop!
 7. Tips voor een stralende huid
 8. Shapewear
 9. Welke jas past bij jou?
 10. De tas van toen tot nu