Tijdelijke Black Friday actie bij De Lookbookclub!

Welke jas past bij jouw figuur?

figuurtypen allemaal

Welk model jas past nu bij jouw figuur? Waar let je op bij het kopen van een jas zodat jouw sterke punten in jouw figuur juist geaccentueerd worden.
In december hebben we kledingtips gegeven voor de (feest)jurken.
Deze week tips en lookbooks van jassen per figuurtype.

Peer figuur

Kenmerken:
Bij vrouwen met een peerfiguur is het bovenlichaam smaller dan het onderlichaam. Ze hebben vaak een platte buik en slanke duidelijke taille en zijn haar schouders smaller dan de heupen.
De borsten zijn in verhouding wat kleiner terwijl je bovenbenen, billen en dijen wat voller zijn.

Model jas dat past bij peer figuur

Het beste kledingadvies voor vrouwen met een peer figuur is balans creëren tussen de brede heupen en de smalle schouders. Leg daarom de focus op het bovenlichaam door een winterjas te kiezen met schoudervullingen of pofmouwen . Accentueer daarbij je slanke taille, bijvoorbeeld door een riem (smal of van stof) zoals bij een trenchcoat.
Hou de onderkant van de jas zo rustig mogelijk zodat de aandacht gaat naar je sterke bovenlichaam.

Appel figuur

Kenmerken:
Bij vrouwen met een appelfiguur zit het volume vooral rondom het bovenlichaam. Meestal hebben deze vrouwen grote borsten, geen duidelijke taille, een buikje en komen meestal aan rondom de middel.
De sterke punten van een appel zijn veelal haar slanke benen en de balans tussen haar schouders en heupen.

Welk model jas past bij het appel figuur?

Omdat de volume in het midden van het lichaam zit, kun je je lichaam optisch in balans brengen door te kiezen voor een jas met weinig volume.
Als je kiest voor een lange jas dan zou je kunnen kiezen voor een knielange jas met stoffen ceintuur om de taille te accentueren of een niet aansluitend model zodat het niet tekent bij de buik. Kies sowieso altijd voor een V-hals/lijn.
Gaat je keuze naar een korter model jas vermijd dan een jas met prints.
Een V-hals zorgt ervoor dat je bovenlichaam optisch smaller lijkt.

 

Zandloperfiguur

Kenmerken:
De zandloper is het meest ‘geliefde’ figuurtype en dat komt omdat de ‘vetverdeling’ goed verdeeld is over het lichaam en dit figuur type in balans is omdat de schouders en heupen in balans zijn met een duidelijke taille.

Welk model jas past bij het zandloper figuur?

In principe kan een zandloper type ‘alles’ dragen.
Dit figuur heeft een duidelijke taille dus zou het zonde zijn als je dit ‘verstopt’ in een wijde jas. Dus houdt je figuur in balans en kies voor een jas met de focus op de taille.

Aardbei figuur

Kenmerken:
Bij vrouwen met een aardbei figuur ligt het ‘zwaartepunt’ ook op het bovenlichaam maar dan met name op de schouderpartij. Dit figuurtype heeft bredere schouders dan heupen en vaak ook geen duidelijke taille. Daarom is het ook voor de aardbei belangrijk om de schouders en het bovenlichaam minder fors te laten lijken en de benen te accentueren zo niet optisch te verbreden zodat er wederom balans in tussen  de schouders en de heupen.

Welk model jas past bij het aardbei figuur?

Om het volume van het bovenlichaam te doorbreken kun je het beste een jas kiezen met een v-hals.
Het bovenlichaam wordt zo in tweeën gesplitst en lijkt optisch smaller en slanker.
Creëer een taille door een halflange, getailleerde jas met riem. Of kies voor verticale lijnen op het bovenlichaam, dit werkt ook versmallend. Vermijd ook weer prints en patronen op het bovenlichaam. Dit kan wel voor de onderkant van de jas. En plooien aan het onderpand van de jas is ook een mooie aanvulling om het onderlichaam en bovenlichaam in balans te brengen.

 

De keuze van een jas heeft ook te maken met je persoonlijke stijl.
Kijk dus bewust naar jezelf als je een jas gaat passen.
Naast dat kleding je warmte en bescherming geeft, heeft het ook als doel jouw lichaamsvormen in balans te brengen, jouw sterke punten te benadrukken en jouw ‘mindere’ punten te camoufleren. De ‘juiste’ jas kan jouw outfit complementeren en versterken.

Klik hier en lees meer over de verschillende modellen jassen qua stijl.

Dit vind je vast ook leuk:

  1. Welke stijl jas past bij jou?
  2. De tas van toen tot nu
  3. Welke bril past bij jou?
  4. Dresscodes
  5. Do’s & dont’s zakelijke kleding 
  6. De meest gemaakte fouten bij zakelijke kleding!