Tijdelijke Black Friday actie bij De Lookbookclub!

Shapewear tips

Shapewear onder je kleding laat je figuur prachtig uitkomen.
Vrouwen zijn dol op shapewear, maar het moet uiteraard wel mooi en ‘lekker’ zitten.
De shapewear onder rokjes en jurkjes zorgt ervoor dat ‘oneffenheden’ en rolletjes verdoezeld worden en geeft je meer zelfvertrouwen.

Tips

Voor elke maat
Denk niet dat shapewear alleen voor voluptueuze dames is.
Shapewear is er voor elke vrouw, in elke maat. Het benadrukt je beste punten en zorgt ervoor dat je figuur zo mooi mogelijk uitkomt. Voor veel vrouwen is het aantrekkelijk om een maatje kleiner te kopen. Doe dit niet, maar blijf bij je eigen maat! Dit zit niet alleen veel lekkerder, het ziet er ook veel mooier uit.

Sexy
Shapewear is niet het meest sexy, maar wel heel functioneel.
En is er tegenwoordig in verschillende soorten stofjes, printjes en kleurtjes met allerlei leuke en mooie details.

Verschillende soorten
Er zijn allerlei soorten shapewear. Je kunt zelf kiezen of je jouw billen, borsten, buik of benen wil ‘shapen’ of juist allemaal. Zorg wel dat je lichaam in verhouding blijft. In het onderstaande lookbook staan de verschillende soorten shapewear afgebeeld, namelijk: jurk, short, hemd/singlet (torsette), taillevormer, rok, body en slip. Onder het lookbook geven wij tips over de verschillende soorten.
Bekijk wat het beste bij jou past!

Mijn favoriet

Ikzelf ben helemaal favoriet van de ‘sleeking smooth shorts’ van NOMI, het voelt als een second skin, is niet zweterig en zit comfortabel. Je hebt niet het gevoel dat je geen adem kunt halen. 😉
Het is niet alleen ‘shapend’ maar ook heel fijn met warm weer zodat de binnenkant van de benen niet schuren tegen elkaar.
Bij de jurkjes van tegenwoordig met overslag of met hoge split is het een ‘veilig’ gevoel dat als de jurk door de wind opwaait je niet in je ‘slip’ staat. Of als je op de fiets zit en de jurk openvalt of opwaait.

Hieronder de verschillende modellen shapewear op een rijtje:

 • Slip: zorgt voor een platte buik, geeft een goede vorm aan heupen en billen. Nadeel is dat je vaak de randjes van de slip rond je billen ziet.
 • Short: De short ‘shapes’ rond de buik, billen en heupen en voorkomt dat je bovenbenen tegen elkaar schuren. Er zit een klein verschil tussen de lengte van de pijpen.
  Short met lange pijpen: zorgt voor een platte buik, geeft een goede vorm aan heupen, dijen en billen. Blijft beter op de dijen zitten en krult niet op (mijn favoriet in ieder geval niet)
  Short met korte pijpen: corrigeert de buik, heupen en billen. Nadeel krult vaak op, op de dijen.
 • Rok: corrigeert de buik, heupen en bovenbenen.
 • Body: corrigeert en flatteert je buik, borsten en rug. Nadeel dat je borsten vaak plat gedrukt worden. 
 • Jurk: Het jurkje kan heel mooi onder een jurk staan. Eventuele oneffenheden als rolletjes worden minder zichtbaar, maakt je buik platter en corrigeert je heupen/benen. Mijn favoriet zijn de corrigerende jurkjes die de borsten niet plat drukken en met silicone strips zodat het jurkje niet optrekt.  Ze zijn bij de borsten zonder stof of de stof is bij de borsten dunner en niet corrigerend. Je draagt onder een jurkje altijd een goed zittende BH. Het jurkje corrigeert je hele lichaam inclusief de bovenbenen. Je draagt het met je eigen bh.
 • Hemd/singlet: De singlet heeft  corrigerende stof rond de buik. Het corrigeert, net als de rok en de slip, de buik/maagzone en taille.
 • Panty’s: corrigeert de buik, taille, heupen en bovenbenen. De hoge taille en het naadloze design zorgen voor strakke contouren. Het voordeel is dat de ‘ingebouwde slip/short’ vast zit en niet kan opkruipen.

Materiaal
Veel shapewear is gemaakt van spandex/nylon. Hier zijn dikke varianten van maar ook dunne modellen die voelen als een second skin. Dat zijn mijn persoonlijke varianten. Ze dragen heel comfortabel en zijn niet zweterig.
De shapewear van polyamide/elasthan of het speciale ‘nilit’ garen dat een verkoelend effect geeft.

Shop je favoriete items 3

Dit vind je vast ook leuk:

 1. Welke jas past bij jou?
 2. De tas van toen tot nu
 3. Welke bril past bij jou?
 4. Dresscodes
 5. Do’s & dont’s zakelijke kleding 
 6. De meest gemaakte fouten bij zakelijke kleding!