Tijdelijke Black Friday actie bij De Lookbookclub!

Tips & inspiratie voor de lange vrouw

In de afgelopen weken hebben we, in meerdere blogs, aan je laten zien wat de trends zijn voor de aankomende winter.
Deze week hebben we tips voor de langere dames onder ons.

Met kleding kun je jezelf optisch langer, korter, slanker of voller laten lijken, afhankelijk van wat jij wilt en kiest.
Als je bijvoorbeeld lang van lengte bent en ook nog eens slank bent van postuur kun je lijzig overkomen als je de ‘verkeerde’ kleding draagt.

 

Bovenstaande dame is lang en slank. Het vormloze zwarte pak doet weinig voor haar figuur.
Alles in één kleur, zeker in een vormloos pak, toont nog langer en onvrouwelijk.
De horizontale lijnen en de print in de rok geven op de middelste foto deze lange dame meer ‘body’ en een krachtige uitstraling. Bij de dame op de derde foto is de outfit in laagjes en patronen waardoor haar lengte ‘doorbroken’ wordt en ze minder lijzig lijkt.

Gastblogger Pauline Boer heeft hieronder tips & inspiratie voor je op een rijtje gezet.
Pauline is zelf een ‘lange’ vrouw. Ze is gezegend met benen waar geen  eind aan lijkt te komen en lange armen en reikt de 1.82 cm.
Pauline: “Vroeger vond ik het lastig zo lang  te zijn, maar tegenwoordig weet ik mezelf steeds beter te kleden.”

Veel plezier met de tips en inspiratie!

Appelfiguur

Appel figuurtype

Voor de lange vrouw met figuurtype appel heeft Pauline gekozen voor een mooi vallende zwarte blouse met daarbij gecombineerd een gebloemde kokerrok. De blouse zorgt ervoor dat het ‘buikje’ verdoezeld wordt en de aandacht naar de slanke benen gaan door een rok te dragen met een print.
De rok is in de mooie warme herfst en trendkleuren voor deze winter en kun je goed combineren met het ‘Oak buff’ mosterdkleurig jasje.

 

Peerfiguur

Peer figuurtype

Voor de lange vrouw met figuurtype peer heeft Pauline gekozen voor een getailleerd jasje met schoudervulling en driekwart mouw met daaronder een mooie top met daarop een stoere verenprint.
De schoudervulling in het jasje zorgt ervoor dat de schouders ‘verbreed’ worden zodat de schouders en heupen meer gelijk worden en de taille geaccentueerd wordt door de mooie taillelijn.
Dit heeft ze gecombineerd met een zwarte culotte broek met hoge taille; de trend voor deze winter.

 

Zandloperfiguur

Zandloper figuurtype

Voor de lange vrouw met figuurtype zandloper heeft Pauline gekozen voor een groene maxi rok met print met daarop een zwarte top met V-hals en een bruin jasje.
Deze combinatie laat de vormen van het zandloper figuur goed zien en accentueert de sterkte punten.

 

 

modellen_rechthoek

Recht figuurtype

Voor de lange vrouw met het rechte figuurtype heeft Pauline gekozen voor een mooie set bestaande uit een suède a-lijn rok met daarbij een jeansblouse die je erin kunt dragen, gecombineerd met een stoer getailleerd leren jasje.
Door de getailleerde kleding en het A-lijn rokje creeer je optisch gezien een taille.

 

 

 

Aardbeifiguur

Aardbei figuurtype

Voor de lange vrouw met het figuurtype aardbei heeft Pauline gekozen voor broek met drukke print met daarbij een witte klassieke blouse en daar overheen een gilet met v-lijn.
Met figuurtype ‘aardbei’ kun je het beste een V-hals/lijn in je tops, blouses en jasjes dragen omdat dit een versmallend effect geeft. Een effen top/jasje met een V-lijn in combinatie met een broek of rok met een print brengt weer de balans in het figuur. Je maakt je onderlichaam optisch ‘breder’ en je bovenlichaam optisch ‘smaller’.

 

Hoop dat je wat aan de tips hebt gehad!

Stijlvolle groet,
Astrid

Klik hier voor het bijpassend lookbook en TIPS !!

Wil je niks missen?
Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsupdate van kledingstyliste.nl EN ontvang tevens de 10 tips voor een overzichtelijke kledingkast EN het gratis E-book met alle tips op een rij.
Hoe schrijf je je gratis in? Rechtsboven in de hoek op deze pagina vul je je naam en email-adres in en je krijgt alles in je mailbox! (vergeet niet op de link in de bevestigingsmail te klikken die je toegestuurd krijgt na inschrijving 😉

Dit vind je vast ook leuk:

 1. Lookbooks tassen
 2. Lookbook trends accessoires
 3. Streetstyle Fashion: tips & inspiratie
 4. Kledingcombinaties maken
 5. Sjaals dragen: manieren en tips
 6. Jeans tips
 7. Tips voor een stralende huid
 8. Shapewear
 9. Welke jas past bij jou?
 10. De tas van toen tot nu
 11. Welke bril past bij jou?