Tijdelijke Black Friday actie bij De Lookbookclub!

Tips & inspiratie voor ‘kleine’ vrouwen

Twee weken geleden hebben we tips gegeven voor de lange vrouwen.
Deze week hebben we tips, inspiratie en lookbooks voor de kleinere dames onder ons.

Met kleding kun je jezelf optisch langer, korter, slanker of voller laten lijken, afhankelijk van wat jij wilt en kiest.
Als je bijvoorbeeld klein van lengte bent en ook nog eens wat voller van postuur kun je jezelf met de ‘verkeerde’ kleding nog kleiner of voller laten lijken.
Daarom hebben we praktische tips voor je op een rijtje gezet.

Als je klein van stuk bent, is het goed om je outfits in één kleur te dragen. Omdat dit een verticale lijn geeft en je optisch dus langer lijkt.

Verticale lijnen:
Zoek details in kleding die een verticale lijn maken. Ook een enkele rij knopen of een rits middenvoor geeft dat verlengende effect.
Verticale strepen maken langer (en slanker), horizontale strepen werken in de breedte en werken dus meestal niet in je voordeel.
Kies je voor een streep, ga dan voor een verticale.
Overigens geldt dit niet alleen voor strepen; ook een lange ketting bijvoorbeeld doet je bovenlichaam langer lijken t.o.v. een korte ketting.

Contrast:
Kleine vrouwen maken geregeld de fout om hun lichaam in tweeen te delen door kleding (jasjes, tops) of riemen op de verkeerde manier te dragen. Als je bijvoorbeeld een lichte top en/of jasje op een donkere broek  draagt dan maak je een horizontale lijn en dat zorgt ervoor dat je optisch kleiner lijkt. (zoals op de foto hiernaast rood met donkere broek)
Hetzelfde effect krijg je met een riem. En je vestigt ook nog de aandacht naar je ‘buikje’ toe en dat wil je niet want je wilt juist je buik camoufleren. Toch?
xtwo3                     contrast collage
Je ziet op bovenstaande foto heel goed dat de dame in de effen kledingcombinaties langer en slanker lijkt dan in de combinatie met de rode top en donkere broek. De foto eronder,  genaamd medium en high contrast,  laat heel goed zien dat je met lichte en donkere kleuren horizontale lijnen maakt waardoor je optisch gezien korter lijkt.

V-hals:
Een v-hals maakt optisch langer en slanker dan ronde halzen. Je nek krijgt meer ruimte en lucht waardoor je  bovenlichaam slanker lijkt. Heb je een smal bovenlichaam kijk dan wat het beste werkt. De v-hals maakt je bovenlichaam dan optisch nog smaller dus kies dan bijvoorbeeld voor tops/ jasjes met een pof- of kapmouw. Alles wat de schouders optisch breder maakt. Dus ook schoudervullingen, epauletten, etc. helpen mee om je bovenlichaam te ‘verbreden’.

Rokken/jurken:
Hiervoor geldt ook dat donker en licht zoals op de foto zorgt voor die horizontale lijn en je dus optisch kleiner maakt.
De lengte van de rok is ook heel belangrijk. Ga voor een lengte tot maximaal net boven de knie. Zo zie je meer been en lijk je optisch langer. Maar pas op want een te korte rok kan ook weer ‘kinderlijk’ overkomen. De lengte van de rokken op onderstaande foto’s is te lang en maakt vaak kleiner. De lengte van de jurkjes zijn beter en laten ook meer been zien.

Als je voor een jurk kiest, houdt deze dan rustig qua kleuren en prints (een effen kleur toont over het algemeen langer want zorgt voor verticale lijn).
Een maxi-rok of jurk is een optie als je de jurk in 1 kleur draagt en verder ‘rustig’ houdt. Je zou dan nog extra ‘lengte’ aan je outfit kunnen geven door een lange ketting of loshangende  (niet te dikke) sjaal om je nek te dragen. (zie middelste foto)
Kijk altijd als je iets past wat het voor je doet. |
Want….. PASSEN = WETEN.

Materialen:
Ook de juiste materialen helpen een handje mee.
Vermijd dikke materialen zoals tweed, dikke wollen rokken of ribfluweel en ga voor de gladde, effen en niet dikke stoffen.
Eenvoud is de regel, less is more.
Alles wat te veel volume toevoegt aan je lichaam kun je beter vermijden. Denk dan aan ruches en opvallende details in kleding, zoals zakken en borduursels.  En vermijd grote en opvallende dessins in je kleding.
Wees niet bang voor dessins. Kies alleen die dessins uit die jouw lichaam niet overweldigen, dus ga voor kleine dessins met weinig contrast.

Broeken:
Een ‘simpele’ jeans of broek (zonder opvallende details) met een smalle pijp is de beste keuze als jLookbook jeans kleine vrouwe klein bent omdat je dan langer en slanker lijkt.  Je lijkt dus optisch slanker omdat je niet teveel nadruk op je benen legt.

De jeans modellen op de foto hiernaast die wij adviseren zijn rustig (zonder gaten,
opvallende stiksels, etc.) en als ze gebleekt zijn dan in een verticale lijn. Dat maakt je benen optisch langer.
De ‘foute’ modellen hebben horizontale strepen (maakt breder) en het andere model heeft ook nog een driekwart lengte en dat is niet handig want dat maakt je benen korter.
De ‘flared’ broek met hoge hak kan je benen optisch ook wat verlengen. Maar dan wel met een hoge hak want anders maakt het je weer kleiner door de wijde uiteenlopende pijp.

kleine vrouw voor na

 

Accessoires:
Ook je accessoires zoals je en sieraden moeten passen bij de schaal van je lichaam en dus niet te groot en grof zijn. Houd je accessoires klein en fijn.
Draag schoenen en broek in dezelfde kleur of in kleuren die in elkaar overlopen.
Net zoals bij een lange broek, zorgen hakken voor een lang(er) en slanker figuur.
Kies dus als het even kan, voor een hak.

 

box figuurtypes zw

Verder is het van belang om te kijken welk ‘figuurtype’ je bent en wat voor jouw figuurvorm de beste opties zijn. Klik hier en ontdek.

Klik hier voor het bijpassende lookbooks en TIPS !!

Wil je niks missen?
Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsupdate van kledingstyliste.nl EN ontvang tevens de 10 tips voor een overzichtelijke kledingkast EN het gratis E-book met alle tips op een rij.
Hoe schrijf je je gratis in? Rechtsboven in de hoek op deze pagina vul je je naam en email-adres in en je krijgt alles in je mailbox! (vergeet niet op de link in de bevestigingsmail te klikken die je toegestuurd krijgt na inschrijving 😉

Alle blogs over de trends voor deze winter op een rijtje:

 1. Tips & inspiratie voor de lange vrouw
 2. Uitverkooptips
 3. Kledingtrends: welke kledingstijlen en invloeden gaan we zien?
 4. Welke patronen, prints en stoffen gaan we zien deze winter?
 5. Schoenen & Laarzen winter 2015-2016: Wat zijn de trends en wat ga je zien?
 6. Tassen winter 2015-2016
 7. Accessoires winter 2015/2016
 8. Denim trends: welke trends zijn er op dit gebied?
 9. Welke Musthaves gaan we zien komende winter?

Dit vind je vast ook leuk:

 1. Budgetlooks: Mix & Match ook voor de plussize vrouw
 2. Lookbook voor de lange vrouw
 3. Lookbook: modekleuren winter 2015-2016 deel 1
 4. Lookbook: modekleuren winter 2015-2016 deel 2
 5. Lookbook: Kledingstijlen winter 2015-2016
 6. Lookbooks stoffen & prints winter 2015-2015
 7. Lookbook laarzen & schoenen winter 2015-2016
 8. Lookbooks tassen
 9. Lookbook trends accessoires
 10. Streetstyle Fashion: tips & inspiratie
 11. Kledingcombinaties maken
 12. Sjaals dragen: manieren en tips
 13. Jeans tips
 14. Tips voor een stralende huid
 15. Shapewear
 16. Welke jas past bij jou?
 17. De tas van toen tot nu
 18. Welke bril past bij jou?