Tijdelijke Black Friday actie bij De Lookbookclub!

Tips voor een stralende huid

In de zomer worden we constant gewaarschuwd om onze huid goed te verzorgen en te beschermen tegen de invloeden van buitenaf: zon, zee en wind.
Als het weer verandert en de temperaturen zakken, ebt ook de constante stroom aan waarschuwingen weg en wordt de dagelijkse huidverzorging weer een routine waar we vaak te weinig aandacht aan besteden.
Jammer, want juist in de winter is het van belang om je huid goed te verzorgen.
Ook in de winter verdient je huid aandacht.

Wat gebeurt er nu eigenlijk met de huid als het kouder wordt?

De combinatie van kou, wind en grote temperatuur verschillen tussen buiten en binnen vormen een zware beproeving voor de huid. Het is daarom zaak om na te gaan of je dagelijkse huidverzorging nog wel de meest geschikte voor dit seizoen is. Huidverzorging is geen kwestie van routine, maar dient constant te worden aangepast aan de omstandigheden. De koude wind en de temperatuurdaling zorgen ervoor dat de huid sneller ‘trekkerig’ en ruw gaat aanvoelen. In sommige gevallen gaat de huid er zelfs futloos uitzien. Gelukkig is hier wat aan te doen.

Vochtregulerende crème voor overdag
c1d8c76158f72dda1ea9fe8efe59ab32

Als het kwik zakt en schrale winden het land teisteren, heeft vooral je gezichtshuid het zwaar te verduren. Bescherm je huid daarom tegen invloeden van buitenaf met een intense, vocht regulerende dagcrème. De crème hydrateert de huid en vormt tevens een barrière tussen de schadelijke invloeden en je huid. Een intensieve vocht regulerende crème hoeft niet persé een vette crème te zijn, ook al zijn er gevallen waarin het gebruik van een vette crème aan te raden is. Bijvoorbeeld in geval van een extreem droge huid en in geval van couperose (gesprongen adertjes). Blijf je huid trekken, dan is het tijd om over te stappen op een andere crème. Vraag advies aan de schoonheidsspecialiste of huisarts. Besteed ook aandacht aan de keuze van je reinigingsproducten. Gebruik een milde reinigingslotion of – beter nog – een zachte olie om ‘s avonds make-up te verwijderen.

UV-filter

Vergeet in de winter niet om iedere dag een uv-filter te gebruiken. Vaak genoeg verdwijnen antizonnebrandcrèmes met de komst van de herfst achterin het badkamerkastje. En toch zou dat niet mogen! Je huid dient het hele jaar door beschermd te worden tegen de schadelijke invloeden van de zon, ook al hangt er bewolking en zijn de temperaturen laag. Maak er een goede gewoonte van om ook in de winter niet zonder uv-filter je huis te verlaten. Hiermee voorkom je vroegtijdige veroudering van de huid. Factor 15 is doorgaans voldoende. Tijdens een skivakantie of in geval van sneeuw met felle zon in eigen land is een hogere factor geïndiceerd. Vergeet ook je handen niet!

muts en sjaal

Sjaal en muts in geval van extreme omstandigheden

Je huid heeft te lijden van extreme omstandigheden, zoals extreme temperaturen, schrale winden en grote temperatuur verschillen. Is het echt extreem dan is een vocht inbrengende crème alleen niet voldoende. Dek je gezicht af met een sjaal en muts en vermijd indien mogelijk grote temperatuur verschillen.

 

Organic cream

De organic cream is een huidverzorgings creme die ons grootste orgaan, de huid, optimaal voedt en ondersteunt.
De huid kan namelijk alles zelf: collageen en elastine aanmaken, talg produceren, en wat heel belangrijk is: afvalstoffen uitscheiden. De organic cream stimuleert met zijn ingredienten al die huidfuncties, en brengt ze niet uit balans.
Iedereen kan een fantastische stralende en gezonde huid krijgen. Uiteraard is het ook zeer belangrijk dat je gezond eet, want de huid wordt natuurlijk ook van binnenuit gevoed. Echter, de huid is een orgaan die ook van buitenaf gevoed en verzorgd moet worden.
De organic cream is het allerbeste kwalitatief hoogwaardigste biologische voedsel dat er is voor de huid.

Wij wensen je een stralende huid toe!

Dit vind je vast ook leuk:

  1. Streetstyle Fashion: tips & inspiratie
  2. Kledingcombinaties maken
  3. Sjaals dragen: manieren en tips
  4. Jeans tips
  5. Tips voor een stralende huid
  6. Shapewear
  7. Welke jas past bij jou?
  8. De tas van toen tot nu
  9. Welke bril past bij jou?