Tijdelijke Black Friday actie bij De Lookbookclub!

Modekleuren Winter 2015-2016 [2]

Net als vorig seizoen krijg je van ons voor het nieuwe Fashion seizoen, winter 2015/2016,  alle trends niet in één blog maar in maar liefst zeven blogs te zien!
Met o.a. trends op het gebied van de modekleuren (deel 1 en 2) en vervolgens in willekeurige volgorde;  de kledingtrends, stoffen en patronen, denim trends, schoenen & accessoires en natuurlijk de musthaves van komend seizoen.
Dus elk week een ander thema met daarbij passende lookbooks van kleding en accessoires.

Hou de social media met onze blogs de komende weken in de gaten!

Wil je echt niks missen?
Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsupdate van kledingstyliste.nl  EN ontvang tevens de 10 tips voor een overzichtelijke kledingkast (goede voorbereiding op het nieuwe mode seizoen) EN het gratis E-book met alle tips op een rij.
Hoe schrijf je je gratis in? Rechtsboven in de hoek kun je je naam en emailadres invullen en je krijgt alles in je mailbox! (vergeet niet op de bevestigingslink te klikken die je toegestuurd krijgt na inschrijving 😉

Alle blogs op een rijtje:

 1. Modekleuren voor de winter van 2015/2016 Deel 1
 2. Deel 2 van de modekleuren winter 2015/2016
 3. Kledingtrends: welke kledingstijlen en invloeden gaan we zien?
 4. Welke patronen, prints en stoffen gaan we zien deze winter?
 5. Denim trends: welke trends zijn er op dit gebied?
 6. Schoenen & accessoires winter 2015/2016: Wat zijn de trends en wat ga je zien?
 7. Welke Musthaves gaan we zien komende winter?

Deel 2: Modekleuren Winter 2015-2016

Zoals je in Deel 1 van de modekleuren winter 2015-2016 al hebt kunnen zien gaan we prachtige kleuren zien deze winter! Zeker niet saai, verrassend divers en enerverend.
Zo zijn er de kleuren die vol, warm en krachtig zijn maar ook zien we zachte kleuren zoals lichte pastels en aangevuld met ‘wit’ tinten.
In dit blog hebben we wederom 5 ‘Pantone’ kleuren uitgelicht.

Vanuit deze kleuren zijn weer vele nuances gemaakt zodat je in de kleurpaletten in de winkel onderstaande kleuren in diepe heldere en meer gedempte versies tegenkomt.

In deel 1 hebben we de ‘rood’ tint Marsala, de blauwtinten Reflecting Pond en Biscay Bay, de oranje tint Cadmium Orange en de ‘oker/mosterd’ gele tint Oak Buff voor je uitgelicht.
Met als echte favoriet de rode tint ‘marsala’ die vele merken en ontwerpers hebben verwerkt in hun collecties.

Deze week in deel 2, modekleuren winter 2015/16, de kleuren: Cashmere Rose, Amethyst Orchid, Desert Sage, Dried Herb en Stormy Weather

Cashmere Rose:
Rihanna droeg een opvallende jurk op de Grammy’s 2015 in deze kleur. Een mooie, smaakvolle kleur. Het haalt de ondertoon van je gezicht omhoog.
Kleurtype advies: In gedempte vorm is deze kleur erg mooi bij ‘zomer’ type en in heldere vorm bij het ‘lente’ type. Voor het ‘winter’ kleurtype ook mooi maar dan zouden we eerder kiezen voor een diepere kleur rose zoals fuchsia.

Amethyst Orchid:
Deze kleur in niet langer alleen geschikt voor oorbellen en ringen. Deze kleur uit de paarse familie zien we steeds meer in de kledingbranche maar ook in sportkleding en accessoires. Het wordt ook wel de juweel onder de kleuren genoemd en brengt wat opwinding  in de kleur paars en geeft het een ‘little exotic touch’.
Kleurtype advies: deze kleur is in de heldere/krachtige tint geschikt voor de ‘winter’ en eventueel ‘lente’ types onder ons (niet te donker). In een meer gedempte ‘warme’ tint is deze kleur ook mooi bij de herfsttypes. De zomer types kunnen deze kleur in een zachte, gedempte en ‘koele’ tint ook erg mooi staan.

Desert sage:
Een ‘stylish’ krachtige en natuurlijke kleur die bedoelt is om de consument te laten zien dat er gebruik gemaakt wordt van kleuren die je herinnert aan ‘echte’ kleuren uit de natuur. Een mooie kleur die tussen grijs en groen in zit.
Kleurtype advies: Deze kleur is een zachte en gedempte kleur die uitermate geschikt is voor de zomertypes onder ons.
Natuurlijk kun je deze kleur ook dragen als je een ander kleurtype bent maar dan zou je er iets bij kunnen dragen in jouw kleur zodat het effect wat krachtiger of dieper wordt zodat het geheel meer in harmonie komt.

Dried Herb:
Deze kleur wordt niet langer geassocieerd met alleen militaire of safari kleding. Deze winter zie je deze kleur in het modebeeld. De kleur groen komt steeds meer terug. Er zijn 13 varianten van groen en deze kleur groen is een fantastische kleur voor zowel de dames als de heren kleding.
Kleurtype advies: Deze kleur is een gedempte kleur meestal naar de warme kant en heel goed geschikt voor de herfsttypes. De lentetypes kunnen deze kleur in een wat heldere versie ook hebben. Draag er anders een heldere ‘lente’ of ‘winter kleur bij zodat het meer in harmonie is en beter bij jou past. De zomer types kunnen deze kleur in een gedempte en ‘koele’ tint ook erg mooi staan.

Stormy weather
Deze kleur is zachter dan de kleur zwart en daarom heel  geschikt voor de ‘zomer’ en ‘herfst’ types onder ons. Het maakt je uitstraling zachter en ook heel goed geschikt als basiskleur in je garderobe.
Kleurtype advies: Dit is een zachtere en gedempte kleur t.o.v. de kleur zwart en daarom uitermate geschikt is voor de zomertypes onder ons. Ook voor de herfsttypes zijn gedempte kleuren mooi alleen dan wel aangevuld met een warme tint zoals okergeel (oakbuff) of oranje of een andere ‘warme’ tint.
Natuurlijk kun je deze kleur ook dragen als je een ander kleurtype bent. Draag er dan iets bij in jouw kleur zodat het effect wat krachtiger en dieper wordt zodat het geheel meer in harmonie komt.

Bronnen: Pantone en Pinterest

Bekijk hier de lookbooks die we voor je gemaakt hebben met kleding in de modekleuren winter 2015

lookbook modekleuren deel 2 2lookbook modekleuren deel 2 1

Nog meer inspiratie moodboards in kleuren van deze winter:

Kies jouw favoriete kleuren en straal deze zomer!

Dit vind je vast ook leuk:

 1. Deel 1: Modekleuren winter 2015/16
 2. Lookbook: modekleuren winter 2015-2016 deel 1
 3. Lookbook: modekleuren winter 2015-2016 deel 2
 4. Streetstyle Fashion: tips & inspiratie
 5. Kledingcombinaties maken
 6. Sjaals dragen: manieren en tips
 7. Jeans tips
 8. Tips voor de uitverkoop!
 9. Tips voor een stralende huid
 10. Shapewear
 11. Welke jas past bij jou?
 12. De tas van toen tot nu
 13. Welke bril past bij jou?