Tijdelijke Black Friday actie bij De Lookbookclub!

Trends: Kleuren voorjaar/zomer 2016

pantone colors bij elkaar

De komende weken zetten we de belangrijkste trends voor de lente en zomer van 2016 voor je op een rij. Niet in één blog maar in zes blogs!

Met o.a. trends op het gebied van kleuren en vervolgens in willekeurige volgorde;  de kledingtrends, stoffen en patronen, denim trends, schoenen & accessoires en natuurlijk de musthaves van komend seizoen.
Dus elke week een ander thema met daarbij passende lookbooks van kleding en accessoires.

Hou de social media met onze blogs de komende weken dus in de gaten!

Wil je echt niks missen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsupdate van kledingstyliste.nl  EN ontvang dan tevens in 10 dagen de 10 tips voor een overzichtelijke kledingkast (goede voorbereiding op het nieuwe mode seizoen) EN het gratis E-book met alle tips op een rij.
Hoe schrijf je je gratis in? Rechtsboven in de hoek kun je je naam en emailadres invullen en je krijgt alles in je mailbox! (vergeet niet op de bevestigingslink te klikken die je toegestuurd krijgt na inschrijving 😉

Alle blogs voor de komende 6 weken op een rijtje:

 1. Welke kleuren voor het voorjaar/zomer  2016
 2. Kledingtrends: welke kledingstijlen en invloeden gaan we zien?
 3. Wat zijn de patronen, prints en stoffen voor aankomende zomer?
 4. Denim trends
 5. Schoenen & accessoires: Wat zijn de trends en wat ga je zien?
 6. Welke Musthaves moet je in je kledingkast hebben?

De kleuren voor de zomer van 2016

Al meer dan twintig jaar bestudeert Pantone – de wereldwijde autoriteit op kleurgebied – de ontwerpers van de New York Fashion Week en van elders om de belangrijkste kleurentrends van het seizoen te kunnen brengen. Onderstaande ‘Pantone Top Tien’ kleurentabel is daarvan het resultaat voor aankomende zomer.

Deze zomer zien we een mooie mix van felle en pasteltinten. Kalme en zachte tinten kunnen we verwachten. Wat opvalt is dat de tinten positief en vrolijk zijn. Zachte pastels worden gecombineerd met warme neutralen. Daarnaast zien we veel pasteltinten, wit, zwart en aardetinten.

alle kleuren op een rij pantone voorjaar 2016

Pantone kiest ieder jaar een kleur van het jaar uit. Voor 2015 was dat marsala rood en voor dit seizoen hebben ze voor twee kleuren gekozen.
De kleuren ‘rose quarts’ en ‘serenity’ zijn dit jaar uitgeroepen tot de ‘Colors of the Year’. Een mooie zachtroze en licht blauwe kleur, heel mooi om bij elkaar te combineren.

De lente en zomer van 2016 hebben naast deze twee prachtige kleuren nog meer kleuren die je in de winkels zult tegenkomen.  

 • Koele kleuren: Lilac Grey en Serenity
 • Warme kleuren: Iced Coffee, Green Flash, Fiesta, Peach Echo en Rose Quartz

Rose quartz:
De zachte natuurlijke kleur van de rozenkwarts. Een kleur die in de natuur op verschillende manieren voorkomt. Bij een ondergaande zon, bij bloemen of bij iemand die bloost.
Een kleur die zich heel makkelijk laat combineren met o.a. serenity, grijs, bruin en offwhite tinten.
Of je nu voor een matte stof of een glanzende stof kiest, deze kleur straalt rust en ontspanning uit.
Kleurtype advies: Deze gedempte kleur is prachtig bij de vrouwen die weinig contrast in het gezicht hebben. Combineer bijvoorbeeld met de koele kleur serenity (licht/babyblauw) voor de koele types onder ons en met bijvoorbeeld ‘iced coffee’ om een warmer effect te krijgen.

Serenity:
Deze kleur is geïnspireerd op het blauw wat je ziet van een wolkenloze lucht. Een lichte, rustige blauwe kleur die vaak gedempt is wat betekent dat er een ‘vergrijsde’ gloed overheen zit. Je hebt deze kleur dus in heldere en  gedempte varianten. Kijk wat het beste bij jou past.
Deze kleur kun je heel mooi combineren met andere zachte en gedempte kleuren in koele en warme tinten. Serenity gecombineerd met camel is prachtig en kunnen ‘warme’ types ook voor deze kleur gaan.
Kleurtype advies: Deze kleur is een koele kleur die er in gedempte en meer heldere tinten is. Geschikt voor de ‘koele’ types.

Snorkel Blue:
Een vrij felle kleur blauw, geïnspireerd op het water, maar wel een opgewekte kleur. Hij combineert mooi met de lichte kleur blauw hierboven maar ook met het felle Green flash en natuurlijk wit en zwart. Ook fel rood is een optie voor als je van gedurfd houdt.
Kleurtype advies: Dit is een heldere koele kleur en dus heel geschikt voor de koele (winter) types. Heb je veel contrast in je gezicht dan kun je de prints en patronen waarin licht en donker gecombineerd zijn heel goed hebben.

Lilac Grey:
Een paarsgrijze kleur heeft een ‘lila’ gloed maar neigt meer naar het grijs. Een basis kleur van deze zomer die makkelijk te combineren is. Past zowel bij een klassieke look als een moderne.
Deze kleur is heel mooi te combineren serenity (lichtblauw), roze en de warme kleur iced coffee.
Kleurtype advies: Deze kleur is ‘koel’ en ook mooi bij de koele gedempte kleurtypes.

Peach echo:
Het is geen roze, geen rood en geen oranje. Maar het zit er ergens tussenin. Het is een warme zomerse kleur die goed combineert met de blauw, roze, wit en grijs tinten.
Deze kleur is er ook weer in vele tinten variërend van gedempt licht tot fel helder.
Kleurtype advies: Deze kleur is het meest geschikt voor de warme types. Als je deze kleur combineert met bijvoorbeeld snorkel blue of een andere blauw of grijs tint kun je het ook heel goed als ‘koel’ type dragen.

Buttercup:
De boterbloem is geel en een vrij felle vrolijke kleur geel die echt bij het voorjaar past.
Goed te combineren met zwart en wit.
Kleurtype advies: Deze kleur is in de heldere vorm voor kleurtypes waarbij heldere kleuren mooi staan zoals het ‘winter’ en ‘lente’ type.


Fiesta:
Fiesta is een felle, feestelijke en energieke kleur rood. Het is een kleur rood die meer naar geel neigt dan naar blauw.
Kleurtype advies: Een mooie heldere kleur die mooi staat bij de over het algemeen warme kleurtypes waarbij heldere kleuren mooi staan.

Green flash:
Dit is wat je noemt appeltjes groen. Een felle groene kleur die goed te combineren is met andere felle kleuren. Ook deze kleur zie je in vele tinten van fel tot gedempt en van licht naar donkerder.
Kleurtype advies: Een felle heldere kleur voor de warme frisse kleurtypes. Een uitgesproken kleur die prachtig kan staan bij de ‘lente’ types onder ons.

Iced Coffee:
Mooie kleur bruin in de kleur van ijskoffie. Een neutrale kleur die net als lilac grey als basiskleur kan fungeren. Lilac gray voor de koele types onder ons en iced coffee voor de warme kleurtypes.
Deze kleur is er ook weer in vele tinten van licht tot donker.
Kleurtype advies: Deze mooie basiskleur is met name geschikt voor de warme kleurtypes. Maar in combinatie met wit, zwart, lilac gray, lichtblauw of roze ook weer voor de koele types. Zorg dat de kleurtoon die past bij jou het meest tegen je gezicht zit.

Limpet shell:
Prachtige aqua kleur, niet groen en niet blauw. De kleur is geïnspireerd is op de parelmoeren binnenkant van een schelp. Ook deze kleur zie je in verschillende tinten van gedempt tot helder.
Kleurtype advies: Een mooie frisse vrolijke kleur die goed past in de felle variant bij het lente type en bij de gedempte variant bij het zomertype.

Bronnen: Pantone  Pinterest

Tip

Kies voor de kleuren die bij jouw passen!
Al je bijvoorbeeld een ‘koel’ kleurtype bent, kun je ook zeker de mooie warme tinten dragen. Let dan op dat je de juiste kleuren rondom het gezicht draagt en de kleuren die jou minder flatteren bijvoorbeeld in de broek of rok. Je kunt ook met een sjaal jouw kleuren aanvullen aan de bovenkant. Of maak je wat ‘meer’ op zodat je toch jouw uitstraling behoudt.
Dat geldt natuurlijk andersom voor de ‘warme’ kleurtypes. 😉 Succes!

Ontdek hier welk kleurtype je bent en doe de gratis kleurentest! Veel plezier!

Bekijk hier de lookbooks die we voor je gemaakt hebben met kleding in bovenstaande kleuren.

Alle kleuren op een rij:
alle kleuren 2016 zomer pantone-266307

Dit vind je vast ook leuk:

 1. Streetstyle Fashion: tips & inspiratie
 2. Kledingcombinaties maken
 3. Sjaals dragen: manieren en tips
 4. Jeans tips
 5. Tips voor de uitverkoop!
 6. Tips voor een stralende huid
 7. Shapewear
 8. Welke jas past bij jou?
 9. De tas van toen tot nu
 10. Welke bril past bij jou?