Tijdelijke Black Friday actie bij De Lookbookclub!

Healthy & Pure: Food trends 2016

In onze nieuwe rubriek ‘Healthy & Pure‘ kun je iedere week tips, recepten, weetjes lezen op het gebied van gezondheid en lifestyle.

Untitled-design-61-680x270_c

Ieder jaareinde wordt er weer gegist naar wat de ontwikkelingen zullen gaan worden in het nieuwe jaar dat voor ons staat. Op voedselgebied is er gelukkig nog heel veel te ontwikkelen!

Wat we vooral de afgelopen tijd veel zien is dat steeds meer mensen zich bewuster worden van de noodzaak van gezond eten.
Eerder ging het er vaak alleen maar om of het goed smaakte, het maakte niet zoveel uit waar het dan van gemaakt zou zijn. Het gros dat heel lang sceptisch is gebleven, heeft er inmiddels op zoveel verschillende manieren over gehoord en gelezen dat ze er zelf ook niet meer om heen kunnen.

gmo_heteetcafe-650x330-300x152We gaan met z’n allen meer terug naar de basis, minder suikers, minder e-nummers; terug naar de natuur en je lijf gezondheid teruggeven. En gelukkig zien we hier het aanbod in de supermarkten ook in mee veranderen. Leren hoe je daarmee aan de slag kunt gaan is tegenwoordig niet zo moeilijk meer, de boekwinkels puilen uit van de gezonde kookboeken!

Verder wint de versafdeling steeds meer terrein en worden de kant-en-klaar-maaltijden ook steeds gezonder, dus gezond eten wordt ons gemakkelijker gemaakt en daar houden we van!
Voeding is meer een ‘way of life’ aan het worden, winkels in de stad zullen eten (lekkere hapjes en drankjes) ook meer naar binnen halen; zo wordt shoppen meer een beleving, iets waar je de tijd voor neemt (zoals o.a. conceptstore Blender). Dit zal steeds meer richting de
24-uurs mogelijkheden gaan behoren; eten moet op ieder moment kunnen.

goma-wakame-seaweed-salad-2-150x150Alles zal transparanter worden; we willen weten wat waar is en wat niet, wat goed voor ons is als mensen en wat niet. Hierbij groeit ook onze bewustwording over de invloed die wij hebben op het milieu en duurzaamheid. Nederlandse boeren zullen ook steeds meer producten die we eerder hiernaartoe haalden zelf verbouwen, zoals de quinoa. Daarnaast gaan we minder vlees eten, worden we wat plant-aardiger en zullen we wat vaker in de ‘bonen’ zijn. En wellicht ligt er zelfs bij jou binnenkort een plukje zeewier (de nieuwe superfood) op je bord, oergezond!

Iets wat wel van “ver” op tafel terecht gaat komen is eten uit Afrika & Azië en Streetfood (Viëtnam, Laos, Cambodja etc), dit zal helemaal hipsterdepip gaan worden.

En ook op fermenteren zijn we nog niet uitgekeken in 2016.
De afgelopen jaren zijn we als mensen aardig individualistisch geworden, maar we beseffen dat we het daarmee niet ver meer gaan schoppen; burn-out, verlies van passie, verveling, drukte, stress en depressie zijn voor veel mensen inmiddels bekende woorden.

tafel met etenDe relaxdrankjes, rustgevende theesoorten en slaapsnacks zijn in opkomst, maar vooral hebben we elkaar nodig; meer tijd met elkaar, meer tijd samen aan tafel, de waarde van het samen zijn en jezelf en elkaar echt kennen en het opnieuw ontdekken van je passies gaat weer toenemen; hoe mooi is dat, dat maakt ons echt gelukkig en voldaan! Als je dan zelf weinig tijd hebt om in de keuken te staan kun je altijd wat afhalen; de afhaalmaaltijden zullen ook een luxueuzer tintje krijgen, dus alsnog een feestelijke tafel (“eating out, but in”). 

Wat ook een hele fijne ontwikkeling is, is dat er meer gezonde en leuke maaltijden voor kids op menukaarten terecht zullen komen. Voor ouders is het vaak lastig om iets anders dan de Mac te bedenken, in de toekomst is dat verleden tijd.

Mooie ontwikkelingen die ons te wachten staan!

foto annemieke de kroon

Wil je nog meer gezonde recepten & blogs bekijken van Annemieke?

Surf naar de website van onze gastblogger en ontdek allerlei leuke blogs, tips en recepten over gezondheid & superfoods. Klik hier en  lees meer.

 

Healthy & Pure heeft ook een Facebookpagina. Wil je op de hoogte blijven? Klik hier en like de pagina.

Wil je niks missen van Healty & Pure en van kledingstyliste.nl?
Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsupdate van kledingstyliste.nl EN ontvang tevens de 10 tips voor een overzichtelijke kledingkast EN het gratis E-book met alle tips op een rij.
Hoe schrijf je je gratis in? Rechtsboven in de hoek op deze pagina vul je je naam en email-adres in en je krijgt alles in je mailbox! (vergeet niet op de link in de bevestigingsmail te klikken die je toegestuurd krijgt na inschrijving 😉

Dit vind je vast ook leuk:

 1. Recept voor gezonde oliebollen
 2. OOTD= Outfit of the Day lookbooks & inspiratie
 3. Streetstyle Fashion: tips & inspiratie
 4. Kledingcombinaties maken
 5. Sjaals dragen: manieren en tips
 6. Jeans tips
 7. Tips voor een stralende huid
 8. Shapewear
 9. Kledingtrends: welke kledingstijlen en invloeden gaan we zien?
 10. Schoenen & Laarzen winter 2015-2016: Wat zijn de trends en wat ga je zien?
 11. Tassen winter 2015-2016
 12. Accessoires winter 2015/2016
 13. Denim trends: welke trends zijn er op dit gebied?
 14. Welke Musthaves gaan we zien komende winter?
 15. Lookbook: Kledingstijlen winter 2015-2016
 16. Lookbook laarzen & schoenen winter 2015-2016
 17. Lookbooks tassen
 18. Lookbook trends accessoires
 19. Denim trends lookbook winter 2015-2016
 20. Musthaves lookbook voor winter 2015-2016