Tijdelijke Black Friday actie bij De Lookbookclub!

Trends: Modekleuren Zomer 2015

Net als vorig seizoen krijg je van ons voor het nieuwe zomer seizoen alle trends niet in één blog maar in maar liefst zes blogs over de trends in de modewereld! We beginnen met de trends op het gebied van de modekleuren, gevolgd door de kledingtrends, stoffen en patronen, denimtrends, schoenen & musthaves. Dus elk week een ander thema met de daarbij passende lookbooks van kleding en accessoires die je gelijk kunt shoppen!

Hou onze blogs de komende weken dus in de gaten!

Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor de 10 tips voor een overzichtelijke kledingkast en ontvang de 10 tips (goede voorbereiding op het nieuwe mode seizoen) EN iedere week de nieuwsupdate van kledingstyliste.nl in je mailbox. Scroll naar boven en vul in de rechterbovenhoek je naam en e-mailadres in, bevestig het en je hoeft niks meer te missen!

De komende 6 weken krijg je van ons:

 1. Modekleuren die je deze zomer gaat zien.
 2. Trends kleding: welke kledingstijlen gaan we zien?
 3. Patronen, prints en stoffen voor de zomer van 2015
 4. Denim trends: welke trends zijn er op dit gebied?
 5. Schoenen zomer 2015: Wat zijn de trends en wat ga je zien?
 6. Musthaves Zomer 2015

Blog 1: Modekleuren Zomer 2015

Het wordt weer een heel enerverend seizoen met werkelijk schitterende mode. De mode voor zomer 2015 is alles behalve allerdaags. Fantasieën en kleur zijn nog steeds ‘hot’. De vormen en lijnen zijn doordacht en inspirerend. Het wordt een artistiek seizoen.

De kleuren voor zomer 2015 zijn schitterend.

Koele maar zachte kleuren als aquamarijn, scuba blauw en klassiek blauw worden afgewisseld door warme kleuren als custard, marsala, poederkleuren en ook aardbeienijs, een warme zachtroze kleur. Een andere kleur die we gaan zien, is ‘glacier gray’, een natuurlijke en neutrale tint die zich perfect met meer uitgesproken tinten laat combineren.

Kleuren-trends-voorjaar-zomer-2015

En verder…

Wit: is natuurlijk de zomerkleur bij uitstek en is ook het komende seizoen weer een serieuze speler in de mode. Het aantal ‘total white’ outfits op de catwalks was weer groot, net zoals het aantal witte jurken, vaak heel romantisch, soms doorzichtig, soms in kant.

Goud en Zilver: Zomer 2015 wordt een fonkelende zomer met opvallend veel goud en zilver voor kledingstukken, schoenen en andere accessoires. Goud, zilver maar ook pailletten. Zouden de ontwerpers zich in het seizoen vergist hebben? Wat we gewoonlijk met de winterfeesten associëren, zagen we op de catwalks voor de zomer. Supermooi!

Uitleg van de Pantone modekleuren Zomer 2015

kleuren zomer 2015

Damesmode – Mintgroen is een belangrijke trendkleur. Daarnaast zien we andere pasteltinten, (blauw, roze en geel) oudroze, zwart, wit, jeansblauw, koper/roest tinten, donkerrood en felle kleuraccenten.

Herenmode – Pasteltinten zoals roze en blauw, grijstinten, flamingo, wit, zwart en groen.

kleuren collage zomer 2015

Bron: Pantone rubriek.nl/mooi/mode & trendystyle.net mens-en-gezondheid.infonu.nl

Kies jouw favoriete kleuren en straal deze zomer! Bij dit blog hoort een lookbook met jasjes en vesten in de trendkleuren. Bekijk deze hier
licht    donker

Dit vind je vast ook leuk:

 1. Kledingcombinaties maken
 2. Sjaals dragen: manieren en tips
 3. Jeans tips
 4. Tips voor de uitverkoop!
 5. Tips voor een stralende huid
 6. Shapewear
 7. Welke jas past bij jou?
 8. De tas van toen tot nu
 9. Welke bril past bij jou?
 10. Make-up trends winter 2014-2015