Tijdelijke Black Friday actie bij De Lookbookclub!

Welke jas past bij jou?

De keuze van een jas heeft te maken met je persoonlijke stijl, lichaamsvormen, maat, lengte, en of je grote of kleine borsten hebt. Kijk dus bewust naar jezelf als je een jas gaat passen. Komt jouw lichaam er goed in uit of juist niet? Kleding heeft naast warmte en bescherming ook als doel jouw lichaamsvormen in balans te brengen, jouw sterke punten te benadrukken en jouw ‘mindere’ punten te camoufleren. De ‘juiste’ jas kan jouw outfit complementeren en versterken.

Hieronder een aantal ‘klassieke’ modellen van de jas:

De trenchcoat
De trenchcoat was oorspronkelijk een kledingstuk dat door Thomas Burberry was bedacht voor de soldaten van de Eerste Wereld Oorlog. De trenchcoat dankt zijn naam aan het Engelse woord voor loopgraven ‘the trenches’. Yves Saint Laurent durfde het aan om hier een modieuze, kortere versie van te presenteren tijdens zijn allereerste collectie presentatie in 1962. Chic, elegant en tijdloos.

De originele kleur van de trenchcoat was kaki. Andere typerende kenmerken van de klassieke trenchcoat zijn de dubbele rij van 10 knopen (double-breasted), wijde revers, een riem rond de taille en de mouwen, een uitneembare voering en raglanmouwen. De creatief directeur Christopher Bailey van Burberry veranderde het merk in een fashion bedrijf waar fashionista’s van over de hele wereld niet genoeg van konden krijgen.
Inmiddels zijn er veel varianten gemaakt op het originele ontwerp van de trenchcoat door grote modehuizen zoals Dior, Jean Paul Gaultier en Marc Jacobs en confectieketens zoals ZARA, MANGO en H&M.

 

De mantel
Een mantel of cape is een soort overjas. Mantels zijn er in verschillende modellen, maar over het algemeen stijlvol en klassiek. Tegenwoordig zien we de mantel ook als cape-model en een

Leren jack
Als je het ons vraagt, is er één item dat je eigenlijk altijd in je kast moet hebben hangen (sterker nog: het moet voor het grijpen aan de kapstok hangen): een leren jack (nep mag ook).
Het is het meest veelzijdige kledingstuk dat je je maar kunt bedenken en ook te gebruiken als tussenjas voor in het voorjaar en najaar.
Een goed basic kledingstuk waar je seizoen na seizoen plezier van hebt, maar wat weten we nou eigenlijk over deze jas?

Een stukje geschiedenis…
De ontwerper van de leren jas is de Amerikaan Irving Schott. Samen met zijn broer begon hij in 1913 in een kelder in Manhattan, eerst met het maken van regenjassen en vervolgens met leren jassen. De jas kreeg de naam ‘Perfecto’, dat was ook de naam van de favoriete sigaar van Irving. Vandaag de dag is dit model nog steeds te koop. De ‘Perfecto’ staat symbool voor het rebelleren en heeft een stoere uitstraling. Er is zelfs een tijd geweest, dat de ‘Perfecto’ verboden werd.
Het zou ontluikende tieners symboliseren en de jas werd geassocieerd met gangsters. Twee dingen die in die tijd niet door de beugel konden. James Dean maakte de ‘Perfecto’ ondanks het verbod weer populair. Met zijn stoere motor en een sigaret in de mond, was hij de stijlicoon uit zijn tijd. De ‘Perfecto’ bleef in de jaren die volgden populair.

Tegenwoordig zien we veel meer de korte ‘biker’
Het geeft je outfit een stoere touch. Je kunt de biker op zoveel manieren stylen en combineren: chic, trendy, nonchalant, punk, rock. You name it!
Met een paar killer heels en het is stijlvol en sexy.

Natuurlijk hebben we voor jou weer een bijpassend lookbook gemaakt met alle jassen op een rijtje.

Klik hier voor een winterjas die past bij jouw figuur!

Dit vind je vast ook leuk:

  1. De tas van toen tot nu
  2. Welke bril past bij jou?
  3. Make-up trends winter 2014-2015
  4. Dresscodes
  5. Do’s & dont’s zakelijke kleding 
  6. De meest gemaakte fouten bij zakelijke kleding!
  7. Tassen & Schoenen Winter 2014-2015
  8. Patronen en stoffen voor de Herfst/Winter 2014-2015
  9. Trends en ‘musthaves’ voor aankomende winter